Εκτέλεση 24ωρων Υπηρεσιών: Να γίνεται αυστηρά μέχρι τα 30 έτη υπηρεσίας για όλες τις κατηγορίες Στρατιωτικών

Εκτέλεση 24ωρων Υπηρεσιών: Να γίνεται αυστηρά μέχρι τα 30 έτη υπηρεσίας για όλες τις κατηγορίες Στρατιωτικών

Εκτέλεση 24ωρων Υπηρεσιών από Στρατιωτικούς - Ήρθε η ώρα να μπει όριο στην εκτέλεσή τους - ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΣΠΕΗΠ προς ΠΟΜΕΝΣ και ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΘΕΜΑ: Μέριμνα Στρατιωτικού Προσωπικού-Εκτέλεση 24ωρων Υπηρεσιών

Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου έχει γίνει δέκτης συνεχών αναφορών από Στρατιωτικούς μέλη μας για το θέμα της υπερωριακής απασχόλησης και ειδικά για την εκτέλεση 24ωρων υπηρεσιών, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Στρατιωτικοί συμπεριλαμβάνονται στους ελάχιστους εργαζόμενους που συνεχίζουν να εκτελούν τέτοιας μορφής υπηρεσίες.

Δυστυχώς η βίαιη επέκταση του εργασιακού βίου των Στρατιωτικών στα 40 έτη, επιδείνωσε την καθημερινότητα των στελεχών των ΕΔ και ιδίως του μέσου και χαμηλόβαθμου δυναμικού (απόφοιτοι ΑΣΣΥ, προερχόμενοι από τον θεσμό των ΕΜΘ και ΕΠΟΠ), οι οποίοι/ες σε προχωρημένες πλέον ηλικίες (άνω των 45-50 ετών), απασχολούνται επανειλημμένα υπερωριακά εκτελώντας υπηρεσίες διαρκείας 24ωρών και πολλές φορές και πέραν αυτών.

Η σωματική και ψυχική καταπόνηση, όταν αναφερόμαστε σε ηλικίες άνω των 45-50 ετών) είναι και επιστημονικά τεκμηριωμένη και δεν χωράει αμφισβήτηση. Η πλήρης απουσία μελετών εκ μέρους της Υπηρεσίας για τη διερεύνηση των επιπτώσεων στην υγεία των εμπλεκομένων στελεχών μας δημιουργεί έντονο προβληματισμό, γεγονός που έχει αναδείξει με πρόσφατο έγγραφο η Ένωσή μας, ζητώντας έρευνα, αλλά και να ληφθούν μέτρα για τους πρόωρους θανάτους Στρατιωτικών που έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, η αξιοποίηση των στελεχών σε εσωτερικές υπηρεσίες πρέπει να γίνει σταθμισμένα πιο αντιπροσωπευτική και αξιοκρατική, με βάση την ηλικία και τον φερόμενο βαθμό, χωρίς διακριτικές εξαιρέσεις, βάσει της προέλευσης. Επιπλέον για το σύνολο των συναδέλφων, πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε η εκτέλεση υπηρεσιών 24ωρης διάρκειας να γίνεται αυστηρά μέχρι τα 30 έτη υπηρεσίας για όλες τις κατηγορίες των Στρατιωτικών (Ανώτερους Αξκούς, Κατώτεροι Αξκοί, Ανθστές και Υπξκοί).

Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε εκ νέου για τις ενέργειές σας για την άμεση επίλυση του ζητήματος που αφορά το σύνολο των συναδέλφων μας..

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

 1. Όλα αυτά τα προβλήματα λύνονται με έναν τρόπο, με ένα άρθρο, με ένα νόμο, επαναφορά πρότερου καθεστώτος για τις συντάξεις και τις αποστρατείες στις ΕΔ, όπως αυτά ισχύουν ακόμη και στην Γουατεμάλα. Όλα τα άλλα είναι απλώς βλακειες, ηλιθιότητες και αλισβερίσι μεταξύ κοτζαμπάσηδων και ραγιάδων-φουκαράδων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα .Και τι μας φταίει η Γουατεμάλα? Δεν το λέω για να σε προσβάλω προς Θεού, καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Εμείς έχουμε καλύτερο κράτος? Σαφέστατα ΟΧΙ. Όπως σωστά είπες ΑΝ θέλουν λύνονται όλα. Αλλά θέλουν να μας έχουν εκεί, να παρακαλάμε και αυτοί να καρπώνονται την ψήφο μας, ώστε να είναι, στην όμορφη, άνετη και γεμάτη παροχές καρέκλα τους.Δεν συζητείται καν ότι άνθρωποι 50 χρονών, που κάνουν 24ωρες υπηρεσίες με διανυκτέρευση, θα πρέπει να απαλλάσσονται. Αυτό συμβαίνει κατά κόρον στους Αξκους που προέρχονται από Υπξκους. Οι προερχόμενοι από ΑΣΕΙ είναι σε αυτή την ηλικία ήδη Συνταγματάρχες,οπότε δεν εκτελούν 24ωρη, βάση διαταγών.

   Διαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στελέχωση των ενόπλων δυνάμεων μόνο μέσω πανελλαδικών.. όριο ηλικίας τα 22 για εισαγωγή.. επίσης ο αξιωματικός από σχολές από την αρχή αναλαμβάνει ευθύνες ενώ ο υπαξιωματικός μετά.. άλλο δικαιοσύνη και άλλο ισοπέδωση..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Διαβάζω και τα άρθρα της σελίδας σας και τα σχόλια των συναδέλφων. Διαπιστώνω μετά λύπης μου ότι κάθε φορά που αναδεικνύουν το θέμα της υπηρεσίας με τα 30 έτη, καθώς και το θέμα της μετάθεση στον τόπο συμφερόντων με πιάνουν τα γέλια γιατί έχω είδη 32 έτη στην υπηρεσία. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ χαχα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή