«Αστακός» το Αιγαίο! Όλοι έτοιμοι για επιθετική ενέργεια της Τουρκίας

Πώς «περιμένουν» οι Ένοπλες Δυνάμεις τους Τούρκους – Μαρτύρησαν από μόνοι τους πως κατασκοπεύουν στο Αιγαίο – Ετοιμότητα από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο για «θερμό» επεισόδιο

Βασίλης Σκουλαράκος

Σε φάση συνεχούς κλιμάκωσης βρίσκεται η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά και το μπρα ντε φερ Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πριν λίγα 24ωρα.

Μπορεί οι Τούρκοι να είχαν… ηρεμήσει για λίγες μέρες, όσο δηλαδή ήταν σε εξέλιξη οι εργασίες των ηγετών στη Νέα Υόρκη, ωστόσο, είναι προφανές πως το τουρκικό καθεστώς έχει αποφασίσει να διατηρήσει το θερμόμετρο στα ύψη στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι εικόνες που δημοσιεύουν οι Τούρκοι και φανερώνουν κατασκοπεία των κινήσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, επιβεβαιώνουν πως είναι διατεθειμένοι να οδηγήσουν την κατάσταση στα άκρα. Η αποβίβαση των θωρακισμένων οχημάτων αναγνώρισης M1117 σε Σάμο, Χίο και Μυτιλήνη προκαλεί νευρικό κλονισμό στην Άγκυρα, που βλέπει όλο το ανατολικό Αιγαίο να θωρακίζεται απ’ άκρη σ’ άκρη.

Την ώρα που οι Τούρκοι παραδέχονται επίσημα πως κατασκοπεύουν τις κινήσεις του ελληνικού Στρατού, επιχειρούν να παρουσιάσουν την Ελλάδα ως παραβάτη που δεν έχει καν δικαίωμα στην αυτοάμυνα απέναντι σε μια χώρα που έχει ενεργό το Casus Belli και απειλεί να εισβάλει νύχτα στα νησιά μας.

Αν επίσης όντως οι εικόνες είναι πραγματικές και όχι προϊόν της τουρκικής μονταζιέρας, τότε αποκαλύπτεται και ο ρόλος των τουρκικών UAVs που μπαίνουν καθημερινά στον ελληνικό εναέριο χώρο. Παρά το γεγονός ότι τα τουρκικά drones είναι μονίμως στοχοποιημένα, εκτελούν τις ύποπτες αποστολές τους. Ποιες είναι αυτές; Η φωτογράφιση των θέσεων που έχουν τα πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού, οι κινήσεις του Ελληνικού Στρατού στα νησιά και ο τρόπος που λειτουργεί η ελληνική αεράμυνα.

Τι διαπιστώνουν οι Τούρκοι; Απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα σε όλο το Αρχιπέλαγος. Νησιά «αστακοί» από το Καστελλόριζο μέχρι τον Έβρο και Ένοπλες Δυνάμεις που εκπαιδεύονται ασταμάτητα. «Κέρβερος» το Πολεμικό μας Ναυτικό, ελέγχει πλήρως με πάνω από 15 μονάδες επιφανείας και υποβρύχια όλο το Αιγαίο. Πανέτοιμος ο Στρατός Ξηράς σε όλα τα ακριτικά νησιά, εκτελεί συνεχώς ασκήσεις ετοιμότητας, με την στρατιωτική ηγεσία να έχει καταρτίσει σενάρια αντίδρασης για κάθε ενδεχόμενο επίθεσης. «Ατσάλινη ασπίδα» η Πολεμική μας Αεροπορία, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους Τούρκους να πιστέψουν ότι μπορούν να εισβάλλουν ανενόχλητοι στο FIR Αθηνών. Με ελάχιστες κινήσεις και σε δευτερόλεπτα μπαίνουν σε κατάσταση «kill».

Ανάλογη ετοιμότητα και θωράκιση επικρατεί και στον Έβρο, με το ΓΕΣ να έχει δώσει σαφείς εντολές για συνεχή επαγρύπνηση και αντίδραση, ειδικά σε ενέργειες που υποδηλώνουν προβοκάτσια. Η υπόθεση των 38 μεταναστών που αποδείχτηκε fake news, αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια προβοκάτσιας των Τούρκων στα σύνορα, για πολλοστή φορά εφέτος, χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες και δημιουργώντας έτσι θέμα συνόρων. Ευτυχώς, χωρίς επιτυχία.

Πέρα από τα νησιά του Αιγαίου, το ΓΕΕΘΑ συνεχίζει να ενισχύει και το νησί - «αεροπλανοφόρο», την Κρήτη. Ενδεικτική είναι η αναβάθμιση της 5ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας η οποία διαθέτει πλέον τέσσερα πανίσχυρα Τάγματα έτοιμα να βρεθούν ανά πάσα στιγμή σε κάθε γωνιά του Αιγαίου.

Όπως τονίζουν στο ελληνικό «Πεντάγωνο», οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες και αποφασισμένες να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, διαμηνύοντας πως όπου κι αν επιχειρήσει να στήσει «θερμό» επεισόδιο η Τουρκία η Ελλάδα δεν θα αντιδράσει μόνο σημειακά, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια