197 οι κενές θέσεις στις Στρατιωτικές Σχολές λόγω ΕΒΕ - Ποιες θέσεις δεν καλύφθηκαν (ΓΡΑΦΗΜΑ)

197 οι κενές θέσεις στις Στρατιωτικές Σχολές λόγω ΕΒΕ - Ποιες θέσεις δεν καλύφθηκαν (ΓΡΑΦΗΜΑ)

Οι Στρατιωτικές Σχολές αποφάσισαν να μειώσουν την ελάχιστη βάση εισαγωγής για το 2023, αφού φέτος έμειναν κενές θέσεις εισακτέων στη Σχολή Ευελπίδων και στις Σχολές Ναυτικών Δοκίμων και Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού

Απόστολος Λακασάς - ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 02/09/2022

Οι Στρατιωτικές Σχολές αποφάσισαν να μειώσουν την ελάχιστη βάση εισαγωγής τους για το 2023, αφού φέτος έμειναν κενές θέσεις εισακτέων. Συγκεκριμένα, λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ) το 2021 έμειναν 114 κενές θέσεις στη Σχολή Ευελπίδων (από τις 369 που ορίσθηκαν) αλλά φέτος το πρόβλημα «επεκτάθηκε» και στις Σχολές Ναυτικών Δοκίμων και Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού. Στην Ευελπίδων (ειδικότητα Όπλα) από τις 226 θέσεις που ορίσθηκαν έμειναν κενές οι 139, στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΜΥ) από τις 197 θέσεις έμειναν κενές οι 42, και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων από τις 41 έμειναν κενές οι 16.

Κλικ για μεγέθυνση:

Το πρόβλημα εμφανίστηκε μόλις ετέθη σε εφαρμογή η ΕΒΕ, αφού οι θέσεις των Στρατιωτικών Σχολών πάντα είναι από τις πλέον περιζήτητες καθώς εξασφαλίζουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Έτσι, οι Σχολές του Στρατού αποφάσισαν να χαμηλώσουν τον συντελεστή που διαμορφώνει την ΕΒΕ τους για το 2023.

Να σημειωθεί ότι η ΕΒΕ κάθε Σχολής προκύπτει από τον μέσο όρο των επιδόσεων των υποψηφίων του επιστημονικού πεδίου στο οποίο είναι ενταγμένη η σχολή, πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή που έχει επιλέξει η σχολή. Ο συντελεστής κυμαίνεται από το 0,8 έως το 1,2.

Έτσι, για το 2023 στη Σχολή Ευελπίδων από 1,20 που ήταν για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ο συντελεστής ελάχιστης βάσης εισαγωγής μειώνεται στο 1. Αντίστοιχα στη ΣΜΥ από 1 μειώνεται στο 0,9 και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων από 1,20 στο 0,9.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια