Συντάξεις: Tι είναι η προσωπική διαφορά-Tι αναφέρει δημοσίευμα

Συντάξεις: Tι είναι η προσωπική διαφορά-Tι αναφέρει δημοσίευμα

Σύμφωνα με σημερινό (22/08/2022) δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ - eleftherostypos.gr»:

Προσωπική διαφορά είναι ένας παράγοντας που απαλύνει την μεγάλη πτώση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων ή των συνταξιούχων (λόγω της οικονομικής κρίσης) και αφορά μόνο τους παλαιότερους.

Με απλά λόγια ισχύει το εξής:

Επειδή λόγω της κρίσης οι μισθοί του δημοσίου και οι συντάξεις μειώθηκαν, για να μην υπάρχει τεράστια πτώση στους παλιούς συνταξιούχους ή στους παλιούς δημοσίους υπαλλήλους που είχαν υψηλούς μισθούς, η προσωπική διαφορά εφαρμόστηκε για να μετριάσει την απότομη πτώση.

Έτσι παρόλο που οι νέες συντάξεις και οι μισθοί των νέων υπαλλήλων του δημοσίου πέσαν αρκετά, οι συντάξεις των παλαιότερων συνταξιούχων καθώς και οι μισθοί των παλαιότερων υπαλλήλων συγκρατήθηκαν έως ένα βαθμό λόγω της προσωπικής διαφοράς (δηλαδή δεν πέσαν τόσο πολύ όσο των νέων υπαλλήλων και συνταξιούχων).

Βέβαια οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση γίνει στους μισθούς και στις συντάξεις, η αύξηση αυτή θα απορροφάται από την προσωπική διαφορά:

Δηλαδή οι παλιοί συνταξιούχοι και οι παλιοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα λάβουν αύξηση καθώς ήδη λαμβάνουν περισσότερα χρήματα λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Η αύξηση στους παλιούς ασφαλισμένους και δημοσίους υπαλλήλους θα φανεί μόνο όταν αυτή ξεπεράσει το ποσό της προσωπικής διαφοράς.

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Παλιος συνταξιουχος εχω χασει γυρω στα 540€ απο την κυρια συνταξη και απο το μετοχικο 140€ συνολο 680€ και παιζουν με την προσωπικη διαφορα τον ενα μηνα την ανεβαζουν τον αλλο μηνα την κατεβαζουν και ξανα τα ιδια καθε μηνα και μειωνουν καθε μηνα την συνταξη μας. Να αντιγραφεται οτι γραφουν οι πληρωμενοι δημοσιογραφοι της εκαστοτε κυβερνησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΒΡΑΧΝΑΣ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΤΑΦΟΠΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.ΚΑΙ Μ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν ΑΓΑΠΙΩΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ παλιους και νεους συνταξιουχους δηλΣΥΝΑΤΞΙΟΥΧΟΙ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ φτανει.Αυτα που.θενα δνε γινονται και εχω ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 200 ΕΥΡΩ-Το ξαναγραφω ΑΡΝΗΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά είσαι... Κανονικά θα πάρεις αύξηση από 1/1/23... Ο καλύτερος είσαι... Σου χρωστάνε κιόλας... Δες καλά το ενημερωτικό σου... Δες και την εικόνα ΕΔΩ: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQVVnwzHTqMND33xA1zm3Jz4azkRdrCot-PXLp54TOkJ8zp5sA9U2RL4HET2gxJW8GjBXEqJDdX2roejJTL5SV3ePA0laue74KTr6Vra49sHg8-GLFvm4LIROg8HvbhKePTWm6Aw7WFpRgaXbCu21HV0WFY4r_nOPCJjpsifyNxi61MvyiSKybXTJ-/s1914/ekkatharistika.jpg

      Διαγραφή
  4. προσωπικη διαφορα εινα鴨 η αρ@δια του κατρουγκαλου ...που δεν μπορουν να την καλυψουν με τιποτε οι τωρινοι....σωτηρες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΚΥΡΙΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή