Aύξηση αντιτίμου διαμονής σε ξενώνες-καταλύματα ΣΞ για ε.ε. και ε.α. Στρατιωτικούς-Tι καταγγέλει Aξκος ε.α.

Aύξηση αντιτίμου διαμονής σε ξενώνες-καταλύματα ΣΞ για ε.ε. και ε.α. Στρατιωτικούς-Tι καταγγέλει Aξκος ε.α.

ΦΩΤΟ: Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιου Οικονόμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια νέου συγκροτήματος Ξενώνων και νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Θεσσαλονίκη - ΠΗΓΗ: ΓΕΣ

Οι αυξήσεις του αντιτίμου σε ξενώνες του Στρατού Ξηράς, δεν αποτελούν μέριμνα υπέρ στρατιωτικού προσωπικού! - Καταγγέλλει τις Αυξήσεις στους Ξενώνες του Στρατού Ξηράς ο Υποστράτηγος ε.α Κωστόπουλος Ηλίας*

Η Στρατιωτική ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), προφανώς και με την σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας, προχώρησε σε αύξηση του αντιτίμου διαμονής στα καταλύματα και τους ξενώνες του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), τόσο για τους εν ενεργεία όσο και για τους εν αποστρατεία Στρατιωτικούς, με εφαρμογή αυτών από 1 Ιαν.2023.

Αύξηση η οποία ανέρχεται για τους εν ενεργεία Στρατιωτικούς αλλά και για κάθε άτομο της οικογενείας που διαμένει στον ίδιο ξενώνα, αναλόγως του σκοπού και της διάρκειας διαμονής αυτών, σε ποσοστά από 33% μέχρι και 700% για τους ενήλικους και σε ποσοστά από 66% μέχρι και 200% για τα ανήλικα τέκνα.

Για δε τους εν αποστρατεία Στρατιωτικούς, αλλά και για κάθε άτομο της οικογενείας που διαμένει στον ίδιο ξενώνα, η παραπάνω αύξηση αναλόγως της διάρκειας διαμονής ανέρχεται σε ποσοστά από 50% μέχρι και 700% για τους ενήλικους και σε ποσοστά από 66% μέχρι και 200% για τα ανήλικα τέκνα.

Επιπλέον το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) δικαιολογεί εκτός των άλλων, την αύξηση του αντιτίμου διαμονής σε καταλύματα και ξενώνες του Στρατού Ξηράς στα παραπάνω ποσοστά, με την αναγκαιότητα για: «Χρηστή και ανθρωποκεντρική Διοίκηση εντός του πλαισίου της μέριμνας υπέρ του προσωπικού.»!

Οι εν ενεργεία και οι εν αποστρατεία Στρατιωτικοί του Στρατού Ξηράς αλλά και όχι μόνο, κατά την διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, υπέστησαν από διάφορες Κυβερνήσεις, σοβαρές και συνεχείς μειώσεις και κρατήσεις, στους μισθούς τους, στη βασική τους σύνταξη καθώς και στο μέρισμα και βοήθημα των Μετοχικών τους Ταμείων.

Με διάφορες μεθόδους που επινοήθηκαν, όπως μειώσεις, εισφορές, κρατήσεις και καταργήσεις, μειώθηκε ο μισθός των εν ενεργεία και η σύνταξη των εν αποστρατεία Στρατιωτικών, με συνέπεια την ανεπάρκεια αντιμετώπισης του κόστους μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης τους, τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους, λαμβάνοντας υπόψιν και τις τεράστιες αυξήσεις το τελευταίο διάστημα σε ηλεκτρική ενέργεια, θέρμανση, μεταφορικά μέσα, υλικά αγαθά κλπ

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, έρχεται και η απόφαση της Στρατιωτικής Ηγεσίας, να αυξήσει το αντίτιμο στους ξενώνες του Στρατού ξηράς, με γνώμονα όμως όπως αναφέρει, την χρηστή και ανθρωποκεντρική Διοίκηση εντός του πλαισίου της μέριμνας υπέρ του προσωπικού.!!!

Απαιτείται το Γενικό Επιτελείο Στρατού και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να επανεξετάσουν το θέμα αυτών των αυξήσεων αντιτίμου διαμονής σε ξενώνες, τόσο των εν ενεργεία όσο και των εν αποστρατεία Στρατιωτικών καθώς και των οικογενειών τους και να ακυρώσει την εφαρμογή των παραπάνω αυξήσεων από 1 Ιανουαρίου 2023, καθώς απλά δεν αποτελεί ούτε χρηστή διοίκηση, ούτε ανθρωποκεντρική διοίκηση αλλά και ούτε οι αυξήσεις είναι εντός του πλαισίου μέριμνας ΥΠΕΡ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, εν ενεργεία και εν αποστρατεία!!!

Τέλος να σταματήσει άμεσα την εξεύρεση τρόπων, του συνεχούς ψαλιδίσματος των μισθών και των συντάξεων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στρατιωτικών, καθώς και κάθε άλλη σκέψη που πιθανώς υπάρχει, για αυξήσεις αντιτίμου σε Κέντρα Αποκαταστάσεως Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) καθώς και Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών και Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΟΑ και ΣΟΜΥ αντίστοιχα).

* Ο Υποστράτηγος ε.α Κωστόπουλος Ηλίας Είναι Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ του ν. Θεσσαλονίκης

ΠΗΓΗ: veteranos.gr

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Αν τα χρήματα πάνε στη συντήρηση των εγκαταστάσεων τότε ορθώς έγινε η αύξηση.. αν όμως συνεχίζει η σπατάλη σε εφετζιδικα πράγματα τότε θα καταλήξουν όλοι να γκρινιάζουν σαν τον απόστρατο.. είμαι περίεργος να μας πει τί είδους διαχείριση έκανε ο κύριος ως ΕΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως η αύξηση αυτή πέρα από την αύξηση των εσόδων για την συντήρηση των ξενώνων, "χαλάει και την σούπα" σε κάποιους που διέμεναν για προσωπικούς λόγους μήνες σε ξενώνες με μεγάλη ζήτηση και ενίοτε εις βάρος νεομετατιθέμενων στελεχών για μήνες με μόνο 45€τον μήνα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στγε πήρατε εφάπαξ μερίσματα κτλ .....όλα στη ζωή ακριβαινουν....η αύξηση των κομίστρων των ξενώνων δεν είναι και τόσο μεγάλη...ας μείνετε και σε ξενοδοχείο αν επιθυμείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας θυμάμαι καλά τα έσοδα των ΣΟΑ αποδίδονται σε ποσοστό 85% υπέρ ΕΚΟΕΜΣ, από τα ΚΑΑΥ σε ποσοστό 50% και από ξενώνες σε ποσοστό 100%. Συνεπώς η συντήρηση των ξενώνων δεν αυτοχρηματοδοτείται. Πιθανότατα χρηματοδοτείται είτε από πόρους Σχηματισμών είτε σε βάρος Π/Υ ΓΕΣ. Συνεπώς μήπως η αύξηση προορίζεται για μερισματάκια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λένε στα χωριά μου το σοφό "με πορ..ες αβγά δεν βάφονται"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "τα χρήματα πάνε για συντήρηση'', όταν έμενα στα ΣΟΑ ότι ήταν χαλασμένο στο διαμέρισμα πλήρωνα και το έφτιαχνα μόνος μου, ποτέ δεν είχαν χρήματα από την υπηρεσία, επίσης και ηλεκτρικό σχέδιο πλήρωσα για να συνδεθεί το ρεύμα, κατέθεσα τα χαρτιά στην υπηρεσία, πέρασαν 10 χρόνια ακόμη περιμένω τα χρήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε όλα τα παραπάνω σχόλια, οι αγαπητοί συνάδελφοι έχουν απόλυτο δίκιο, ο κάθε ένας ξεχωριστά και για τις περιπτώσεις που αναφέρει. Να προσθέσω ότι ακόμη και στις νέες κατασκευές, υπάρχουν πολλές κατασκευαστικές ατέλειες και κοντόφθαλμες πρακτικές κατασκευής κατά το δοκούν του κάθε προϊσταμένου διοικητή και προσωπικού του βλαχομπαρόκ γούστου. Όπως για παράδειγμα, σε νέα ΣΟΑ, που κάποιος ηλίθιος έφτιαξε τις βρύσες και τους νεροχύτες σε πάσο, με μέτωπο στο υπόλοιπο εννιαίο χώρο-καθιστικό και όχι στον τοίχο της κουζίνας ή έστω κατω από το παράθυρο ή ο άλλος ο ηλίθιος που έφτιαξε ολόκληρη μελέτη (όχι πολύ παλιά) για να ΜΗΝ τοποθετηθούν ηλιακοί σε ΣΟΑ, γιατί έλεγε το ηλεκτρικό είναι πολύ φθηνότερο, για την υπηρεσία. Γενικά σε πολλές κατασκευές στις ΕΔ, οι κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, αλλά και η κοινή λογική, πηγαίνουν για στρατιωτικό περίπατο, LOL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γινεται καποιος ελεγχος αν αυτοι που μενουν στους Ξενωνες διαθετουν δικο τους ακινητο στην ιδια πολη το οποιο ειναι μισθωμενο ή παραχωρημενο σε φιλοξενουμενο (δεν λεω για ακινητο που διαμενουν οι γονεις τους), με αποτελεσμα να επιβαρυνονται αδικα αλλοι ενδιαφερομενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να σας ενημρώσω Στργε οτι ήδη έχουν αυξηθεί τα αντίτιμα διαμονής και στα ΚΑΑΥ, από 1/1/23, αργήσατε κάπως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή