Ιωάννης Μάζης και Κώστας Γρίβας κάρφωσαν την σημαία στην «καρδιά του κτήνους»

Ιωάννης Μάζης και Κώστας Γρίβας κάρφωσαν την σημαία στην «καρδιά του κτήνους»

Άρθρο – κόλαφος κορυφαίου γαλλικού περιοδικού κατά της Τουρκίας με την μαεστρία των κορυφαίων Ελλήνων ακαδημαϊκών

Χτύπημα εκτός συνόρων από τους έγκριτους Έλληνες καθηγητές και πραγματικούς πατριώτες, Ιωάννη Μάζη και Κώστα Γρίβα. Το χτύπημα αυτή τη φορά έγινε στο κορυφαίο γαλλικό περιοδικό Le Point Το οποίο δημοσιεύει ένα άρθρο – καταπέλτη κατά της Τουρκίας και του Ερντογάν, φιλοξενώντας τις συνεντεύξεις των δύο κορυφαίων ακαδημαϊκών που κυριολεκτικά συνθλίβουν τους τουρκικούς ισχυρισμούς, με τον τρόπο που θα έπρεπε να κάνει το επίσημο ελληνικό κράτος. Ειδικά στο διεθνή στίβο και όχι στην επικοινωνιακή προπαγάνδα στην οποία εξαντλείται, για να κατευνάζει τους ιθαγενείς ψηφοφόρους.

Ο καθηγητής Ι. Μάζης αναλύει ενδελεχώς το βρώμικο τουρκικό σχέδιο, όχι για «ενημερωτικούς λόγους», αλλά για να θέσει προ των ευθυνών τους τόσο την ΕΕ όσο και το ΝΑΤΟ. Μιλώντας το κορυφαίο γαλλικό περιοδικό αποκωδικοποιεί βήμα προς βήμα την στρατηγική της Τουρκίας από την ρητορική για την κατάργηση της συνθήκης της Λωζάνης, η οποία οδηγεί στο σχέδιο αλλαγής συνόρων με κατάληψη ελληνικού εδάφους.

Το αφιέρωμα του γαλλικού περιοδικού

«Ο Ερντογάν ξέρει ότι η νομιμότητα δεν είναι στο πλευρό του. Αλλά γνωρίζει πως η δύναμη μπορεί να δημιουργήσει τον νόμο. Το βρίσκω ανησυχητικό το ότι αυτή η εχθρική συμπεριφορά φέρνει πολιτικά κέρδη» σημειώνει ο κ. Μάζης, ακριβώς για να καταδείξει ότι η Τουρκία είναι το πρόβλημα και όχι μόνο ο Ερντογάν.

Κρούει μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου για την Παθητική στάση της Ευρώπης μπροστά στην ευθεία απειλή της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, λέγοντας ότι ακριβώς αυτό είναι το στοιχείο που θα εκμεταλλευτεί ο Ερντογάν: Θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τετελεσμένα, εκμεταλλευόμενος την ανοχή και την ατολμία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Συμφωνούν άραγε να δώσουν το ήμισυ του Αιγαίου για να σώσουν την τουρκική κυβέρνηση και τον Ερντογάν;

Ποιος στα αλήθεια θα μπορούσε να κεντρίσει την γαλλική κοινή γνώμη και να την εξοργίσει με τόσο αριστοτεχνικό τρόπο όπως έκανε μιλώντας στο Le Point ο Γιάννης Μάζης; Ο οποίος μάλιστα πρόσφατα έλαβε ανώτατη τιμητική διάκριση από το γαλλικό κράτος! Γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στις θέσεις και τις προειδοποιήσεις του.

Από αριστερά, η Καθηγήτρια Ε. Σελλά, ο Καθηγητής Μάζης και ο Γάλλος Πρέσβης

Εξαιρετική παρέμβαση στο ίδιο αφιέρωμα έκανε και ο Καθηγητής Κ. Γρίβας λέγοντας: Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καταλάβει ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης και ότι η Τουρκία δεν σέβεται πλέον το διεθνές δίκαιο.

Ο καθηγητής Κώστας Γρίβας αναλύει μάλιστα και τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία θα προκαλέσει την ελληνοτουρκική σύρραξη: Θα είναι ένα περιστατικό όμοιο με την κρίση των Ιμίων αλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Θα κάνουν ναυτικό αποκλεισμό και θα γίνει απόβαση του στρατού σε ένα συγκεκριμένο νησί. Αφού πάρουν τον έλεγχο του νησιού ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν θα ζητήσει συμβιβασμό με το ΝΑΤΟ για χωρισμό του Αιγαίου στην μέση. Αυτή η στρατηγική της «άρνησης κυριαρχίας» δεν έρχεται από το πουθενά. Θέλουν να δορυφοριοποιήσουν την Ελλάδα και για αυτό εκτοξεύουν έναν υβριδικό πόλεμο.

Ενδεικτικό του αφιερώματος είναι και ο χάρτης ο οποίος δημοσιεύεται στο περιοδικό και αναγνωρίζει πλήρως την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας. Από τα Ίμια, μέχρι την υφαλοκρηπίδα σε όλο το εύρος της.

Ο χάρτης του Αιγαίου που δημοσιεύει το περιοδικό Le Point

Το ερώτημα πλέον που προκύπτει είναι το που έχουν κρυφτεί όλα αυτά τα β@θρολύμ@τα που συκοφαντούσαν τους δύο κορυφαίους Έλληνες ακαδημαϊκούς με αφορμή της έντιμες και πατριωτικά υπεύθυνες αναλύσεις τους για τον πόλεμο στην Ουκρανία; Που έχουν κρυφτεί εκείνοι οι τιπ@τένιοι συκοφάντες;

Το γεγονός ότι όλα αυτά τα κ@θάρμ@τ@ δεν έχουν αρθρώσει λέξη κατά της Τουρκίας, ακόμα και τώρα που ο βάρβαρος γείτονας απειλεί ευθέως με εισβολή την πατρίδα μας, αποδεικνύει ότι δεν είναι ούτε «αντιρώσοι», ούτε «Ουκρανόφιλοι». Είναι έμμισθοι πράκτορες των Τούρκων, συκοφάντες κάθε Έλληνα που μπορεί να θεωρηθεί απειλή για τα βρώμικα σχέδια του Ερντογάν. Ειδικά όταν αυτοί οι Έλληνες έχουν την διεθνή εμβέλεια του καθηγητή Ιωάννη Μάζη και του καθηγητή Κώστα Γρίβα.

ΠΗΓΗ: newsbreak.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια