Συντάξεις: Τον Δεκέμβριο οι αυξήσεις «τριών ταχυτήτων» έως 6%-Πότε ξεκινούν οι πληρωμές Aυγούστου (ΓΡAΦΗΜATA)

Συντάξεις: Τον Δεκέμβριο οι αυξήσεις «τριών ταχυτήτων» έως 6%-Πότε ξεκινούν οι πληρωμές Aυγούστου (ΓΡAΦΗΜATA)

Για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια «ξεπαγώνουν» οι απολαβές για εκατομμύρια συνταξιούχους

ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ - ΠΗΓΗ: ΝΕΑ 19/07/2022 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Αυξήσεις τριών ταχυτήτων έως 6% θα λάβουν τον Δεκέμβριο με τις συντάξεις του Ιανουάριου 2023 περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι που δεν έχουν προσωπική διαφορά ή έχουν αρνητική προσωπική διαφορά. Μέσα στο καλοκαίρι το υπουργείο Εργασίας και ο e-ΕΦΚΑ θα πρέπει να ολοκληρώσουν την καταγραφή των απολαβών των συνταξιούχων καθώς τον Σεπτέμβριο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει το ποσοστό αύξησης των συντάξεων στη ΔΕΘ, ενώ τον Οκτώβριο θα πρέπει να καταρτιστεί ο νέος προϋπολογισμός.

Με βάση, λοιπόν, τα δεδομένα, δημιουργούνται οι παρακάτω τρεις ταχύτητες συνταξιούχων:

Συνταξιούχος με σύνταξη 1.000 ευρώ και μηδενική προσωπική διαφορά: Με αύξηση 6% θα λάβει αύξηση 60 ευρώ, υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία βρίσκονται περίπου 1,2 εκατ. συνταξιούχοι.

Συνταξιούχος με σύνταξη 1.000 ευρώ και προσωπική διαφορά 100 ευρώ: Με αύξηση 6% δεν θα λάβει αύξηση στην τσέπη, αλλά η προσωπική του διαφορά θα μειωθεί στα 40 ευρώ. Έτσι, το 2024 θα είναι πιο κοντά στο να λάβει αύξηση στην τσέπη. Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία βρίσκονται περίπου 650.000 συνταξιούχοι.

Συνταξιούχος με σύνταξη 700 ευρώ και προσωπική διαφορά 30 ευρώ: Με αύξηση 6% δικαιούται αύξηση 42 ευρώ. Θα λάβει αύξηση στην τσέπη 12 ευρώ και θα μηδενιστεί η προσωπική του διαφορά. Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία βρίσκονται περίπου 250.000 συνταξιούχοι.

Κλικ για μεγέθυνση:

Τονίζεται ότι οι πρώτες αυξήσεις θα δοθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο με τις συντάξεις Ιανουαρίου, καθώς όπως είναι γνωστό οι συντάξεις προπληρώνονται. Ωστόσο, δεν θα δουν όλοι αυξήσεις. Όπως υπολογίζουν οι ειδικοί στην ασφάλιση περίπου 850.000 συνταξιούχοι δεν δικαιούνται αυξήσεις καθώς διατηρούν μεγάλη προσωπική διαφορά, η οποία προέκυψε μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων. Δηλαδή, λαμβάνουν υψηλότερο ποσό σύνταξης από αυτήν που θα έπαιρναν αν η σύνταξή τους υπολογιζόταν με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου.

Αυτό σημαίνει ότι αυξήσεις θα πάρουν στην τσέπη δύο στους τρεις, περίπου 1,2 εκατ. συνταξιούχοι, οι περισσότεροι από τους οποίους ανήκουν στην κατηγορία των νέων συνταξιούχων. Παράλληλα, περίπου 300.000 συνταξιούχοι θα δουν ελάχιστη αύξηση.

Ο πληθωρισμός. Οι κυβερνητικές αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την πορεία των οικονομικών μεγεθών. Η αύξηση θα προκύψει με βάση τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη και εκτιμάται (με τα σημερινά πάντα δεδομένα) πως θα είναι για όλους 5%-6%.

Κλικ για μεγέθυνση:

Ειδικότερα με βάση τον νόμο 4670/2020 (νόμος Βρούτση) θα δίνονται κάθε χρόνο με την εξής φόρμουλα: Το ποσοστό της αύξησης προκύπτει κατά 50% από το ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ και κατά 50% από την αύξηση του ΔΤΚ (πληθωρισμός) του προηγούμενου έτους

Οι πρώτοι υπολογισμοί αναφέρουν πως περίπου 1,2 έως 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στην τσέπη από την 1/1/2023. Πρόκειται για συνταξιούχους που δεν έχουν προσωπική διαφορά ή έχουν αρνητική προσωπική διαφορά.

Άλλοι 250.000 θα δουν πολύ μικρές αυξήσεις, καθώς έχουν μικρή προσωπική διαφορά, η οποία θα «ροκανιστεί» ολόκληρη και θα δουν λίγα παραπάνω χρήματα στη μηνιαία καταβολή. Όσοι συνταξιούχοι έχουν μεγαλύτερη προσωπική διαφορά θα δουν μόνο λογιστική αύξηση της σύνταξης, καθώς η αύξηση που δικαιούνται από 1/1/2023 θα συμψηφιστεί με την προσωπική διαφορά και δεν θα δουν αυξήσεις στην τσέπη. Υπολογίζεται πως πρόκειται για περίπου 650.000 συνταξιούχους που έχουν «μεγάλη» προσωπική διάφορα και, τελικά, θα δουν μόνο λογιστικές αυξήσεις και μηδενική πραγματική αύξηση στην τσέπη.

Πότε ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων Αυγούστου

Ξεκινάει την Τρίτη 26 Ιουλίου η πληρωμή για τις συντάξεις Αυγούστου από τον ΕΦΚΑ. Ειδικότερα στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ θα συνεδριάσει την Πέμπτη 14 Ιουλίου και θα εγκρίνει την εισήγηση με το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων:

Κλικ για μεγέθυνση:

Στις 26 Ιουλίου 2022, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Στις 27 Ιουλίου 2022, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Στις 28 Ιουλίου 2022 ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Δημοσίευση σχολίου

20 Σχόλια

  1. Θα χρησιμοποιώ την προσωπική διαφορά των 280 ευρώ, για την αγορά φούμου, να σας το ρίχνω, μέχρι μηδενισμού της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος μια απο τα ιδια,ερωτω τι ειναι η προσωπικη διαφορα,απαντω τεχνασμα περικοπων των δικαιωματων μας.

      Διαγραφή
  2. Το λέγαμε από την αρχή της κρίσεως, ότι το πρόβλημα ήταν οι Στρατιωτικοί Σώματα Ασφαλείας και μόνο. Τίποτε άλλο. Και παραμένουν τιμωρία λόγω της νομίμως δικαιούμενης πρόωρης συνταξιοδότησης.με νόμους που ψηφίστηκαν εκ των υστέρων. Δεν πειράζει. Αρκεί να ΖΗΣΟΥΜΕ για να σας μαυρίζουμε όσα περισσότερα χρόνια μπορούμε. Απλά τα πράγματα κύριοι Πρωθυπουργοί, νυν και πρώην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "όταν γράφεις (στην αρχή ) καθαρά 1200 εννοείς το πληρωτέο?" : Ναι, το πληρωτέο εννοώ (περίπου 1190-1200)

      Διαγραφή
  3. Οι αυξήσεις δεν είναι μόνο «τριών» ταχυτήτων άλλα αρκετά περισσότερων. Υπάρχουν λ.χ, οι περιπτώσεις συνταξιούχων με μικτή σύνταξη λίγο μικρότερη από 1400€ (καθαρά περίπου 1200€), όπου ακόμα κι αν δεν έχουν προσωπική διαφορά, το μεγαλύτερο μέρος της όποιας αύξησης θα είναι μόνο «λογιστική αύξηση», αφού με το που η μεικτή σύνταξη τους ξεπεράσει τα 1400€ θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» του 3% (αρθ.11 Ν.3865/10) ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ , ήτοι τουλάχιστον 42-50€ μείωση κι αν συνυπολογίσουμε και 22% φόρο εισοδήματος κι 6% κρατήσεις υγειονομικής περίθαλψης επί του ποσού της όποιας αύξησης, τότε τουλάχιστον το 80% της όποιας αύξησης λάβουν θα τους το ξαναπάρουν πίσω!!! Υπάρχει κατόπιν και η χειρότερη ακόμα περίπτωση συνταξιούχων με μικτή σύνταξη λίγο μικρότερη από 1700€ (καθαρά περίπου 1400€), όπου εκεί θα τους πιάσει ο δεύτερος «κόφτης», αυτός του 6% (μόλις η μεικτή σύνταξη ξεπεράσει τα 1700€) που κι αυτός επίσης θα εφαρμοστεί ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ , ήτοι αυτόματη μείωση 102-108€, κι αν συνυπολογίσουμε 22% ΦΕ και 6% υγειονομική περίθαλψη, τότε μιλάμε για «λογιστική αύξηση» 102€ (σε μεικτή σύνταξη 1700€) η οποία όμως θα συνεπάγεται ταυτόχρονη μείωση 130-140€ (λόγω «κόφτη» που ενεργοποιήθηκε, συν επιπλέον Φ.Ε. και Υ.Π.). Έτσι οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι όχι μόνο δεν θα δουν την παραμικρή πραγματική αύξηση, αλλά στο τέλος θα έχουν και μείωση 30-40€ στο πληρωτέο ποσό, σε σχέση με αυτά που ελάμβαναν προ «αυξήσεως»!!! Αυτά ούτε στη Ουγκάντα δεν γίνονται: Να παίρνεις λ.χ. σύνταξη 1400€ καθαρά (που δεν είναι δα και κανένα «υπερβολικό» ποσό όταν μόνο το ενοίκιο για ένα δυαράκι σε υποβαθμισμένη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας έχει φτάσει πλέον τα 400€ τουλάχιστον και για ηλ. ρεύμα και κοινόχρηστα χρειάζονται πλέον άλλα 200€ τουλάχιστον), να έχεις 13 ολόκληρα χρόνια να δεις την παραμικρή αύξηση, ο πραγματικός πληθωρισμός να έχει φτάσει σε πρωτοφανή πλέον επίπεδα, να σου δίνουν τελικά μια «κουτσουρεμένη» αύξηση και να έχουν έτσι «κανονισμένα» και «σοφά καμωμένα» ώστε η δήθεν αύξηση να καταλήγει τελικά σε περαιτέρω μείωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε 3.12.00 μμ
      Πολύ σωστοί οι υπολογισμοί στο σχόλιο σου.

      Διαγραφή
    2. Σωστοί οι υπολογισμοί. Αφορούν όμως τις παλαιές συντάξεις. Λογικά όποια αύξηση δοθεί θα υπολογιστεί στις νέες συντάξεις (στήλη ΠΟΣΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΡΘ. 25 & 29 Ν.4670/20 του ενημερωτικού) και θα μειώσει την προσωπική διαφορά.
      Το θέμα είναι ότι για χιλιάδες από εμάς η προσωπική διαφορά θα συνεχίσει για χρόνια να κουρεύει τις αυξήσεις με αποτέλεσμα την συνεχή μείωση του βιοτικού επιπέδου. Αυτό θα γίνεται μέχρι να εξισωθούν η σύνταξη ενός παλαιού συνταξιούχου που έχει προσωπική διαφορά με την σύνταξη ενός νέου που έχει ακριβώς ίδια υπηρεσιακά δεδομένα με τον παλιό.
      Ουσιαστικά με τον νόμο Κατρούγκαλου οι συντάξεις των νέων συνταξιούχων καθορίστηκαν σε επίπεδα μικρότερα ακόμα και από αυτά των κατακρεουργημένων με τα πρώτα μνημόνια συντάξεων. Οι δε συντάξεις των παλαιών καθηλώθηκαν μέχρι να έλθουν και να τις ¨συναντήσουν¨ αυτές των νεότερων στο μέλλον.

      Διαγραφή
    3. Συνάδελφε 21/7, 2022 7:39:00 μ.μ. δεν διαφωνώ, απλώς αυτό που θέλω να επισημάνω είναι οτι δεν είναι δυστυχώς μόνο το θέμα της προσωπικής διαφοράς. Αυτό είναι σίγουρα το πρώτο που θα βρούμε μπροστά μας όμως κι όταν κάποτε, μετά από χρόνια, μπορέσουμε επιτέλους να την μηδενίσουμε, αρχίζουν κατόπιν να ενεργοποιούνται οι "κόφτες", ο ένας πίσω από τον άλλο, όπου θα "αγκομαχάς" να ξεπεράσεις τον ένα και σε 1-2 χρόνια θα πέφτεις στον επόμενο (ο οποίος μάλιστα θα είναι κάθε φορά και μεγαλύτερος από τον προηγούμενο) και θα σου "απομυζά" το σύνολο σχεδόν της όποιας αύξησης θα παίρνεις. Τα όρια που θεσπίστηκαν για την ενεργοποίηση του κάθε "κόφτη", μπορεί πριν 12-13 χρόνια να αφορούσαν τις μεσαίες και άνω συντάξεις, αν όμως δεν αναπροσαρμοστούν ΑΜΕΣΑ με βάση τον συνολικό πληθωρισμό των ετών που παρήλθαν από τη θέσπιση τους, τότε μην περιμένει κανείς μας, παλιός ή νέος συνταξιούχος, ΕΜΘ ή Στρατηγός να δει κάποια άξια λόγου αύξηση στη σύνταξη του τα επόμενα χρόνια, εκτός ίσως απ' αυτούς που λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη ή κάποια σύνταξη/βοήθημα απορίας. Με βάση τον πραγματικό πληθωρισμό θα πρέπει λ.χ. να λάβεις αύξηση 10 για να διατηρήσεις απλώς το επίπεδο διαβίωσης σου, θα σου δίνουν με το ζόρι 5 και τα 3 απ' αυτά τα 5 θα σου τα παίρνουν αυτομάτως πίσω μέσω κάποιου από τους πολυάριθμους "κόφτες"!

      Διαγραφή
    4. Απάντηση σε 21/7, 2022 8:39:00 μ.μ
      Σωστά. Βλέπεις πιο μακριά από εμένα. Με προσωπική διαφορά >210€ δεν σκέφτηκα ποτέ ότι μπορεί να προλάβω να την μηδενίσω. Όμως με τους τωρινούς ρυθμούς ανάπτυξης και πληθωρισμού μπορεί να μηδενίσει γρηγορότερα και μετά, έχεις δίκιο, παίρνουν σειρά οι κόφτες. Πρακτικά βέβαια μόνο ο κόφτης των 1400€ θα επηρεάσει πολλούς. Όταν με το καλό θα έλθει η ώρα για τα 1700€ οι περισσότεροι θα έχουμε περάσει την ηλικία των 60 και δεν θα μας πιάνει.
      Ας ελπίσουμε μέχρι τότε να είμαστε γεροί και δυνατοί γιατί θα είναι μακρύς και δύσκολος ο δρόμος μέχρι να φτάσουμε εκεί.

      Διαγραφή
    5. καμμία σχέση αυτά που γράφεις με την πραγματικότητα γιατί η αύξηση θα είναι στην ανταποδοτική και ενδεχομένως και στην εθνική

      Διαγραφή
    6. όταν γράφεις (στην αρχή ) καθαρά 1200 εννοείς το πληρωτέο?

      Διαγραφή
    7. Συνάδελφε 21/7/2022 3:57:00 μ.μ. δίκιο έχεις, να σου επισημάνω απλώς ότι οι «κόφτες» του αρθ.11 Ν.3865/10 όπως τροποποιήθηκε με την παρ.13 του αρθ.2 του Ν.4002/11, που ανέφερα, ήτοι για (μεικτές) συντάξεις από 1.400,01 € έως 1.700,00€, ποσοστό 3% (για το σύνολο της σύνταξης), για συντάξεις από 1.700,01 € έως 2.000,00€, ποσοστό 6% κλπ κλπ (ακολουθούν άλλοι 6 «κόφτες») ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ 60 ΕΤΗ ΗΛΙΚΙΑΣ. «Από τη Σκύλα στη Χάριβδη» θα πηγαίνουμε συνέχεια και μόλις ξεμπερδεύουμε με τον ένα «κόφτη», μετά από 2-3 χρόνια θα μας παραλαμβάνει ο επόμενος «κόφτης». Οι «κόφτες» που λες εσύ, είναι οι «κόφτες» του αρ.2 παρ.14 εδ.α Ν.4002/11, είναι άλλοι «κόφτες» δηλαδή, οι οποίοι ξεκινούν όταν η μεικτή σου σύνταξη υπερβεί τα 1700 € και τότε, εφαρμόζονται ταυτόχρονα με τους «κόφτες» που ανέφερα (ώστε ότι γλυτώσεις από την πρώτη κατηγορία «κοφτών» να σου το «αρπάξει» καπάκι η δεύτερη κατηγορία «κοφτών») και οι οποίοι όντως σταματούν με την συμπλήρωση του 60ου έτους (μόνο αυτοί σταματούν όμως, ενώ οι «κόφτες» της πρώτης κατηγορίας συνεχίζονται κανονικά). Αυτούς τους «κόφτες» (που καταργούνται όταν συμπληρώσεις τα 60 έτη), δεν τους συμπεριέλαβα καν στην αρχική μου εκτίμηση, για τους λόγους που επισημαίνεις κι εσύ. Αναλυτικότερες πληροφορίες για τους ισχύοντες «κόφτες», όπου «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα», κι ότι γλυτώνεις από τον ένα «κόφτη» σου το «αρπάζει» ο άλλος, μπορείς να βρεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών: https://www.minfin.gr/web/31341/krateseis . Συνεπώς η «προσωπική διαφορά» είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου, υπάρχει πολύ ακόμα «αλητεία», νομότυπη «κλοπή» και «δυσοίωνο μέλλον» από κάτω!

      Διαγραφή
    8. "καμμία σχέση αυτά που γράφεις με την πραγματικότητα γιατί η αύξηση θα είναι στην ανταποδοτική και ενδεχομένως και στην εθνική" : Τι εννοείς; Ασφαλώς και οι όποιες αυξήσεις δοθούν, θα αφορούν την εθνική και την ανταποδοτική σύνταξη, αφού αυτά είναι τα δύο επιμέρους στοιχεία που συγκροτούν την σύνταξη όλων μας. Και οι όποιες κρατήσεις, φόροι, και "κόφτες" εφαρμόζονται, στο άθροισμα εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης εφαρμόζονται, όπως γίνεται και τώρα.

      Διαγραφή
    9. μαχη για την καταργηση της προσωπικης διαφορας ενωμενοι η ισχυς εν τι ενωση συναδερφοι.

      Διαγραφή
  4. Συνάδελφοι
    Μη μασάμε τα λόγια μας.
    Οι συντάξεις μας πάγωσαν , από το 2010 μεχρι και το 2022 ,αφού προηγουμενως και κατά κυμματα, υπέστησαν μεγάλες περικοπές και τελικά ξεπαγωνουν, για όσους δεν έχουν προσωπική διαφορά, την 1-1-2023. Για όσους έχουν προσωπική διαφορά πάνω από 150 Ε θα μένουν ίδιες και για τα επόμενα χρόνια ,μέχρι και το 2030 για εκατοντάδες χιλιάδες από εμάς.
    Αυτό πολύ απλά σημαίνει για μας φτώχεια
    με δεδομένη και ανεξέλεγκτη την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις και τον πληθωρισμό.
    Έτσι εφαρμόζεται κατά γράμμα η απαίτηση των δανειστών, για δραματική μείωση του κόστους της συνταξιοδοτικης δαπάνης.
    Γνωρίζετε άλλωστε πολύ καλά ποιος επινόησε και ψήφισε την προσωπική διαφορά, είναι οι ίδιοι που, παρά τα μεγάλα λόγια, δεν επέστρεψαν ούτε ένα Ε από τα κομμένα, είναι οι ίδιοι που ακρωτηρίασαν το όποιο συνταξιοδοτικο ,εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα μας είχε απομείνει. Είναι ο Τσιπρας και ο Κατρουγκαλος που κάποιοι γενικολογειτε και ντρέπεστε να πείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο αγαπητέ-ή 21 Ιουλίου 3:22:00. Οπως τα γράφετε έχουν τα πράγματα. Και γώ εκτιμώ ότι όσοι έχουν πρ.διαφορά πάνω από 150 ευρώ (περίπου 600.000) θα δούνε αύξηση στην τσέπη τους μετά από 8-10 χρόνια, οπότε από το 2010 θα μετρήσουμε 20 ετία συνεχούς μείωσης σύνταξης. Οπως καταλαβαίνουμε αυτοί οι 600000, αν πράξουν το αυτονόητο, έχουν τη δύναμη να στείλουν στο σπιτάκι τους, ΟΛΟΥΣ τους ψεύτες-ανίκανους-υποκριτές που μας το παίζουν σωτήρες. Προσωπική διαφορά δική μας αλλά ας τους δώσουμε την προσωπική τους συμφορά, ώστε να μην ξανατολμήσει κανείς από αυτούς που κυβερνούν και θα κυβερνήσουν στο μέλλον, να εμφανίσουν ένα νέο Κατρούγκαλο.Αφού δεν μας σκέφτονται....πίσω στις πόλεις τους οι 300.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανταποδοσουμε την πραγματική μηδενική αύξηση στις συντάξεις μας, με το 0% που θα τους δώσουμε με την ψήφο μας στην κάλπη. Πρέπει να τους κάνουμε όλους αυτούς και τα τσιράκια τους, να ψάξουν δουλειά για 650 ευρώ, διαφορετικά μας βλέπω όλους στα σκλαβοπάζαρα της Ευρώπης με τα zero hours contracts.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνάδελφε 21/7/2022 3:57:00 μ.μ. δίκιο έχεις, να σου επισημάνω απλώς ότι οι «κόφτες» του αρθ.11 Ν.3865/10 όπως τροποποιήθηκε με την παρ.13 του αρθ.2 του Ν.4002/11, που ανέφερα, ήτοι για (μεικτές) συντάξεις από 1.400,01 € έως 1.700,00€, ποσοστό 3% (για το σύνολο της σύνταξης), για συντάξεις από 1.700,01 € έως 2.000,00€, ποσοστό 6% κλπ κλπ (ακολουθούν άλλοι 6 «κόφτες») ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ 60 ΕΤΗ ΗΛΙΚΙΑΣ. «Από τη Σκύλα στη Χάριβδη» θα πηγαίνουμε συνέχεια και μόλις ξεμπερδεύουμε με τον ένα «κόφτη», μετά από 2-3 χρόνια θα μας παραλαμβάνει ο επόμενος «κόφτης». Οι «κόφτες» που λες εσύ, είναι οι «κόφτες» του αρ.2 παρ.14 εδ.α Ν.4002/11, είναι άλλοι «κόφτες» δηλαδή, οι οποίοι ξεκινούν όταν η μεικτή σου σύνταξη υπερβεί τα 1700 € και τότε, εφαρμόζονται ταυτόχρονα με τους «κόφτες» που ανέφερα (ώστε ότι γλυτώσεις από την πρώτη κατηγορία «κοφτών» να σου το «αρπάξει» καπάκι η δεύτερη κατηγορία «κοφτών») και οι οποίοι όντως σταματούν με την συμπλήρωση του 60ου έτους (μόνο αυτοί σταματούν όμως, ενώ οι «κόφτες» της πρώτης κατηγορίας συνεχίζονται κανονικά). Αυτούς τους «κόφτες» (που καταργούνται όταν συμπληρώσεις τα 60 έτη), δεν τους συμπεριέλαβα καν στην αρχική μου εκτίμηση, για τους λόγους που επισημαίνεις κι εσύ. Αναλυτικότερες πληροφορίες για τους ισχύοντες «κόφτες», όπου «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα», κι ότι γλυτώνεις από τον ένα «κόφτη» σου το «αρπάζει» ο άλλος, μπορείς να βρεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών: https://www.minfin.gr/web/31341/krateseis . Συνεπώς η «προσωπική διαφορά» είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου, υπάρχει πολύ ακόμα «αλητεία», νομότυπη «κλοπή» και «δυσοίωνο μέλλον» από κάτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού μας κόψατε τις συντάξεις, μετά από τον επαναυπολογισμό σας, μας κάνατε και χάρη να μην διεκδικήσουμε τις παράνομες περικοπές αλλά να αισθανόμαστε και υποχρεωμένοι ότι για την προσωπική διαφορά που μας δίνεται αλλιώς θα παίρναμε λιγότερα ακόμα Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή