Στη Γερμανία ο Αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης – Οι 3 σημαντικές συναντήσεις (ΦΩΤΟ)

Στη Γερμανία ο Αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης – Οι 3 σημαντικές συναντήσεις (ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ: Τετάρτη 20/10/21 - Επίσημη υποδοχή του Α/ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση στην Ουάσινγκτον από τον Αμερικανό ομόλογό του Στρατηγό Τζέϊμς Μακ Κόνβιλ

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αναχωρεί σήμερα για την Γερμανία, όπου θα έχει πολύ σημαντικές συναντήσεις

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στο Βισμπάντεν (Wiesbaden) της Γερμανίας μεταβαίνει σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης προκειμένου να λάβει μέρος στο 29ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Στρατών.

Εκεί, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες έχουν ήδη κλειστεί να πραγματοποιηθούν τρεις πολύ σημαντικές συναντήσεις:

Η μία είναι με τον νέο Διοικητή Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης-Αφρικής (USAREUR-AF), Αντιστράτηγο Daryll Williams, ο οποίος διαδέχθηκε πριν από μία εβδομάδα τον Αντιστράτηγο Christopher Cavoli.

Η δεύτερη θα είναι με έναν παλιό του γνώριμο, τον Αρχηγό του Στρατού των ΗΠΑ (US ARMY) Στρατηγό James Mc Coville, με τον οποίο τον τελευταίο χρόνο έχουν συναντηθεί άλλες δύο φορές. Η μία ήταν στο περυσινό Συνέδριο και η δεύτερη στην διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στις ΗΠΑ, τον περασμένο Οκτώβριο.

Η τρίτη κι εξίσου σημαντική συνάντηση θα είναι με τον Αρχηγό του Γαλλικού Γενικού Επιτελείου Στρατού Ξηράς, Pierre Schill. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι «δύο» αναμένεται να συζητήσουν την επόμενη φάση της στρατιωτικής συνεργασίας που οριοθέτησαν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας – Γαλλίας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και Στρατηγός Τιερί Μπιουργκάρντ.

Μετά τις συνεργασίες Ναυτικών και Αεροπορικών δυνάμεων σε ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις, οι δύο Αρχηγοί θα συζητήσουν πώς θα έρθουν επίγειες δυνάμεις της Γαλλίας στην Ελλάδα οι οποίες θα λαμβάνουν μέρος σε μακροχρόνιες συνεκπαιδεύσεις, στα πρότυπα συνεργασίας με αντίστοιχες δυνάμεις των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. MILITARY TOURISM αυτοί, tourism4all με 150€ αν κληρωθουμε εμείς. Ατσα, ποιος είναι καλύτερος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή