ΜΤΣ και ΕΑΑΣ: Έλλειψη αρχών, «διοικητική αλητεία», διαστρέβλωση και ότι κατεβάσει η κούτρα τους;;;-Άρθρο Αντγου ε.α. Ν. Μπλάνη

ΜΤΣ και ΕΑΑΣ: Έλλειψη αρχών, «διοικητική αλητεία», διαστρέβλωση και ότι κατεβάσει η κούτρα τους;;;-Άρθρο Αντγου ε.α. Ν. Μπλάνη

Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

1. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τη διαρκή επιθυμία των ΜΤΣ, ΓΕΣ και ΥΠΕΘΑ να «αποπέμψουν» από το Ταμείο τους μετόχους-μερισματούχους αστυνομικούς (της πρώην Χωροφυλακής) προκειμένου να οικειοποιηθούν τους κοινωνικούς πόρους-έμμεσους φόρους, δηλ. χρήματα των πολιτών. Το προσπάθησαν αυθαίρετα με τον επαίσχυντο (μνημείο «μη χρηστής διοίκησης» ή αλλιώς «διοικητικής αλητείας») Ν.1911/1990, με τον οποίο επιχείρησαν, κατά παράβαση κάθε ηθικής και νομικής αρχής, το διαχωρισμό και στην ουσία την αποπομπή και «απαλλοτρίωση» των περιουσιακών δικαιωμάτων των αστυνομικών. Ο Νόμος όμως έμεινε ανενεργός, γιατί, εκτός των άλλων, αντίκειται σε θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ.

2. Τώρα βλέπουμε (για πολλοστή φορά) την προσπάθεια της ΕΑΑΣ να «ξαναφέρει» το θέμα. Για την υποστήριξη της εν λόγω απαίτησης προβάλλονται ψεύδη και με ανακριβή δεδομένα εξάγονται αυθαίρετα συμπεράσματα, ιδίως ότι α) οι του ΣΞ αποδίδουν-προσφέρουν περισσότερα χρήματα (οικειοποιούμενοι τους έμμεσους φόρους), β) Το 1990 προέκυψε η ανάγκη (έτσι βαφτίζεται η επιθυμία) διαχωρισμού, γ) υπήρξε αλλαγή (ποιά αλλαγή;;;) στη φύση των δύο κλάδων και στο συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό, δ) για τους αστυνομικούς δημιουργήθηκε επικουρικό ταμείο (το ΕΤΕΧ ιδρύθηκε το 1957, ενώ οι ίδιοι δημιούργησαν πρόσφατα, παράνομα εντός του ΜΤΣ, τον ΕΚΟΕΜΣ, όπου έδωσαν μερίσματα χωρίς να έχουν καταβληθεί εισφορές, δημιουργώντας έλλειμμα 300 εκατ.), κ.ο.κ. Για να προτείνουν πάλι με αριθμητική Καραγκιόζη και στην ίδια αντισυνταγματική-ανέφικτη-αποτυχημένη λογική του Ν.1911/1990, το διαχωρισμό και τη δημιουργία ξεχωριστών λογαριασμών (κόντρα στην πολιτική ενοποίησης των ασφαλιστικών φορέων). Επισημαίνεται, ότι υπήρξαν περίοδοι που οι μέτοχοι Χωρ/κής ήταν περισσότεροι. Αυτό άλλαξε με τους ΕΠΟΠ και το πάγωμα προσλήψεων μόνο στην ΕΛ-ΑΣ. Τελευταία με την πρόσληψη Ε.Φ. και Σ.Φ. τείνει να επέλθει ισορροπία. Ξαφνικά τώρα, ύστερα από 169 χρόνια, έγινε «βάρος» η συμμετοχή των αστυνομικών;

3. Σε παλαιότερη κοινή ανακοίνωση (2014) των Ενώσεων Αποστράτων (ΕΑΑΣ και ΠΟΑΑΣΑ) αναφέρονταν: «Η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει την διαφορετική αντιμετώπιση της οικονομικής ενίσχυσης των μερισματούχων της ΕΛ-ΑΣ, λόγω των χαμηλότερων εσόδων από την ΕΛ-ΑΣ.». Τότε είχε σχολιαστεί: «Τι σημαίνει αυτό; Πάλι θέλετε (σ.σ. οι του ΣΞ) να παίρνετε περισσότερα από τους μερισματούχους αστυνομικούς; Εξακολουθείτε να κινείστε στη λογική της “απαλλοτρίωσης” των περιουσιακών δικαιωμάτων των αστυνομικών; Κύριοι τις ίδιες κρατήσεις που πληρώνετε εσείς πληρώνουν και οι αστυνομικοί μέτοχοι! Δεν πληρώνετε cent παραπάνω! Επιτέλους πότε θα βάλετε μυαλό; Γιατί δεν κοιτάτε να νοικοκυρέψετε τη διαχείριση του Ταμείου; Ποιό είναι το ήθος και οι αρχές σας; Οι… «Θεσμικοί Πρόεδροι» των Ενώσεων Αποστράτων έβλεπαν την κακοδιαχείριση-χρεοκοπία, για την οποία ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με τη ζημιά να υπολογίζεται στα 450 εκατ. (ξεπούλημα περιουσίας, Γενική Τράπεζα, χαριστικές συμβάσεις, υπόθεση PICAR, αύξηση μερισμάτων κ.α.) και τι έκαναν; Απλώς …προήδρευαν;».

4. Διαβάσαμε επίσης σε πρόσφατο Πρόγραμμα του Μ.Τ.Σ. το όραμα και του στόχους που παράνομα θέτει για τον εκσυγχρονισμό και τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του. Ειδικότερα θέτει τους Άξονες, οι οποίοι εξειδικεύονται σε 12 Στρατηγικούς Στόχους. Στον Άξονα 2 τίθεται ως Στόχος 4: «Βελτίωση της ανταποδοτικότητας εισφορών παροχών μετόχων ΓΕΣ-ΕΛ.ΑΣ». Τι σημαίνει όμως αυτό; Ο στόχος αυτός δεν κινείται σαφώς εκτός νομικού-θεσμικού πλαισίου; Προβλέπεται κανένας διαχωρισμός των μετοχο-μερισματούχων με βάση την προέλευση (δεν υπάρχει ισότητα αυτών); Πληρώνονται διαφορετικές εισφορές-κρατήσεις; Ασφαλώς και όχι! Η προσπάθεια συνεχίσθηκε με άλλους έμμεσους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι η σύσταση Ειδικών Λογαριασμών εντός του Ταμείου, από τους οποίους και πάλι «παρανόμως» αποκλείονται οι αστυνομικοί. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται προσπάθεια να «παίρνουν» οι του ΣΞ τα χρήματα μέσω αυτών! Αυτό δεν μοιάζει μάλλον με «απάτη» ή «κλοπή»;

5. Και το άκρον άωτον του κυνισμού και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας (το πλέον οξύμωρο και τρελό) είναι να μιλάνε για «ομηρία» οι «Στραταίοι», όταν ασκούν κατά τρόπο «ετσιθελικό» και απολυταρχικό τη διοίκηση του Ταμείου (μη δεχόμενοι την εκπροσώπηση της ΕΛ-ΑΣ στο Δ.Σ.), έχοντας στο περιθώριο τους «Χωροφύλακες», αποφασίζοντας και διατάσσοντας για αυτούς, σύμφωνα με τα ιδιοτελή συμφέροντά τους!!!

6. Με το άρθρο 45 του Ν. 4256/2014 προβλέπεται η απόδοση ως κοινωνικού πόρου το 5% των εισπράξεων από τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και στο ΜΤΣ. Τι έχει γίνει προς την κατεύθυνση αυτή; Τι κάνουν οι Ηγεσίες του ΥΠΕΘΑ - ΥΠΡΟΠΟ και των Ενώσεων Αποστράτων; Έχουν ήδη χαθεί έσοδα οκτώ ετών! Τη λύση στο θέμα αυτό (και όχι κουτοπόνηρες επιδιώξεις) πρέπει να κατεβάσει η κούτρα τους. Να αφήσουν στην άκρη τις κακόβουλες («ανήθικες») και παράνομες (αντισυνταγματικές) επιθυμίες τους, που δεν ταιριάζουν σε…υψηλόφρονες αξιωματικούς και να επικεντρώσουν εκεί τον «αγώνα» τους. Η πραγματική ερώτηση λοιπόν και απάντηση σε όλα αυτά είναι η αντίστοιχη ατάκα για τη Wall Street: «Was all this legal? Absolutely f@@king not»!!! Τελικά, σε απλά ελληνικά, δεν υπάρχει ούτε τσίπα, ούτε φιλότιμο!!!

Δημοσίευση σχολίου

67 Σχόλια

  1. Στρατηγέ μπορεί κάποιος να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει με τις απόψεις σας, αλλά αυτό που γράφετε περί παράνομης δημιουργίας του ΕΚΟΕΜΣ είναι κάτι που προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι. Μπορείτε να εξειδικεύσετε τι το μη σύννομο είχε η δημιουργία του ΕΚΟΕΜΣ? Ήταν τόσο παράνομη που την υιοθέτησαν και τα άλλα ΜΤ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Μπλάνη, δεν έχω πρόβλημα με τις απόψεις σας αν και επαναλαμβάνεστε και αυτό κάπου κουράζει. Αντί να γράφετε συνεχώς για απάτες, κλοπές, παρανομίες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, γιατί δεν βγάζετε μία ανακοίνωση και να πείτε στις χιλιάδες παιδιά που δεν έχουν πάρει την εκκαθάριση του ΒΟΕΑ, ποιος ευθύνεται για αυτό? Μήπως ευθύνονται οι συνδικαλιστές του παράνομου ΕΚΟΕΜΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στρατηγέ, γιατί δεν κάνετε μία πρόταση να ενταχθούν και οι απόστρατοι της ΕΛ.ΑΣ στον ΕΚΟΕΜΣ? Φαντάζεστε να γίνονταν αποδεκτή? θα ήταν παράνομος τότε ο ΕΚΟΕΜΣ? Μάλλον όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στρατηγε μουπανω από όλα θα πρέπει να μην υπάρχουν αντιπαραθέσεις αλλά να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε να εφαρμοστεί ο νόμος του 2014 ώστε το 5% των τροχαίων παραβάσεων να πηγαίνει στο ΜΤΣ.Δυστυχως μέχρι σήμερα δεν εφαρμόζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιωαννίδης Μιχαήλ Ανχης (ΠΖ-ΚΔ)ε.α.Σάββατο, Ιουνίου 04, 2022 2:09:00 μ.μ.

    Στρατηγέ λυπάμαι πολύ για τις προσβλητικές εκφράσεις για το σύνολο των Αξκών του Στρατού Ξηράς. Θα έπρεπε η διαχείριση της σελίδας να σας απαγορεύσει την ανάρτηση καθότι περιέχει προσβλητικές εκφράσεις και εκφράσεις μίσους κατα των Αξκών του Στρατού.Το ποιός 'εχει μυαλό και ποιός όχι εύκολα γίνεται αντιλυπτό. Το αν δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε το τι είναι το ΜΤΣ και τί η ΕΑΑΣ δυστυχώς << η επιστήμη δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο παρά μόνο ο Θεός>>.Δέν θέλω να συνεχίσω την αντιπαράθεση κατεβαίνοντας στο επίπεδο σας πρέπει όμως να ζητήσετε συγνώμη απο τους συναδέλφους σας της Αστυνομίας οι οποίοι δεν ταυτίζονται με την άποψη σας αλλά και απο τις προσβλητικές σας εκφράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς οι απόστρατοι αστυνομικοί είμαστε περήφανοι για τους αξιωματικούς μας σαν τον Στρατηγό αρθρογράφο. Ειδικότερα οι νεοτεροι αξιωματικοί που τον είχαμε καθηγητή στο Αστυνομικό Δίκαιο. Τους συναδέλφους σου εκθέτουν μόνο οι πράξεις και παραλείψεις τους.

      Διαγραφή
    2. Προς υπερηφανο σχολιο 2:49. Mηπως το επιθετο σου αρχιζει απο Μ?

      Διαγραφή
  6. Οι εκφρασεις σας στο κείμενο ειναι για περιβάλλον λιμανιού. Μηπως ξεχνάτε οτι φερετε τον τιτλο του Αντιστράτηγου;Λιγη κοσμιωτητα δεν θα σας έβλαπτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι οι αστυνομικοί είναι στην καθημερινή μάχη του πεζοδρομίου και όχι σε ..."αγρανάπαυση".

      Διαγραφή
  7. Και αφού όλα αυτά είναι διαστρεβλωση και διοικητική αλητεία που έγραψε ο κύριος Κουτρης με νούμερα γιατί δεν παραθέτετε και εσείς τις δικές σας απόψεις με νούμερα για να δούμε ποιος έχει δίκιο.
    Γιατί εμείς οι του στρατού έχουμε την άποψη ότι συνεισφέρουμε περισσότερα στο ΜΤΣ από ότι εσείς της αστυνομίας και θεωρούμαι τον εαυτό μας αδικημένο.
    Δώστε λοιπόν και εσείς στην δημοσιότητα με νούμερα τι έχετε συνεισφέρει μέχρι τώρα, τι θα συνεισφέρετε στο μέλλον για να δούμε ποιος είναι ο αδικημένος.
    Και στο κάτω κάτω εάν δεν σας αρέσει μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας ταμείο κάνοντας και εσείς προτάσεις και όχι λόγια του αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειλικρινά δεν μπορούμε να καταλάβουμε το μένος και την λύσσα που διακατέχει κάποιους συνταξιούχους αστυνομικούς υπαλλήλους. Τραγικοί και συνάμα μοιραίοι για την υπηρεσία τους, γραφικοί συνταξιούχοι ηθοποιοί του τουρικού θεάτρου σκιών, με πολύ μεγάλη σύνταξη για αυτά που έχουν προσφέρει. Διχαστικές γυριστρούλες που περιφέρουν άσκοπα το σαρκιον τους, που φτύνουν μιλώντας τους άθλιους δικαστικούς λόγους και τρόπους τους, μοστράροντας ανύπαρκτους τριτοκοσμικούς τίτλους βαθμών και πτυχία που δόθηκαν χαριστικα από τα χρόνια των πασοκατζίδων, με το κόλπο του βαθμού απολυτηρίου της πασοκατζίδικης σχολής υπαστυνόμων, και τελείωναν και νομική τρομάρα τους. Στο θέμα μας λοιπόν όλα όσα αναφέρονται κατά καιρούς από μέρους τούς, είναι τζούφια, δεν υπάρχει νομιμοποίηση παρά μόνο άθλιες πολιτικές παρέδωσε με άθλιους πολιτικούς που στηρίζονται φυσικά στην μέγιστη αδιαφορία, στον ωχαδερφισμό, και στην διαχρονική εγκληματική ανικανότητα των προεδρείων της εκάστοτε ΕΑΑΣ. Εάν τολμάνε η ΕΑΑΣ ας προβεί στην νομική αντιμετώπιση των υβριστων των αξιωματικών, όπως έκαναν και με τον άθλιο δημοσιοκ@φρο πριν λίγο διάστημα. Εμπρός λοιπόν τι περιμένετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου στο κράτος δικαίου δεν διώκεται η κριτική και η ελευθερια εκφρασης.Δεν εχουμε Χούντα.

      Διαγραφή
  9. Μήπως τελικά πάτησε σε σωστή βάση ο Κουτρής για να υπάρχουν αντιδράσεις; Τόσο καιρό που γίνεται συζήτηση για τα ΜΤ και να διαφωνούν οι του Στρατού με αυτούς της αεροπορίας και του ναυτικού δεν σας είδα να έχετε καμία άποψη και απλώς από μακρυά περιμένατε να βγάλουν άλλοι τα κάστανα από τη φωτιά. Μήπως, λέω τώρα, λίγο αργά και πολύ καθυστερημένα θυμηθήκατε τα ποσά από τις κλήσεις και μήπως αυτά έχουν κατευθυνθεί σε άλλο κορβανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προφανώς κύριε συνάδελφε ή δεν διαβάσατε ή δεν καταλάβατε τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ. Δεν αναγράφετε την άποψη σας επί των αναφερομένων. Για παράδειγμα η αποπομπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για την ΕΑΑΣ έχω πει διαχρονικά διάφορα. Οφείλω, όμως, να αναγνωρίσω, ότι είναι από τις λίγες σοβαρές προτάσεις που έχω διαβάσει αυτή του κ . Κουτρή και δεν νομίζω ότι αδικεί κάποιον. Οπότε γιατί ορισμένοι κόπτονται τόσο πολύ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επειδή απαντώ με ανωνυμία, δεν είναι τίμιο να αντιμετωπίσω τον κ
    Μπλανη υβριστικά. Το διαζύγιο πρέπει να γίνει χθες με πλήρη αντικειμενικο διαχωρισμό της υπάρχουσας περιουσίας. Από εκεί και μετά καθένας και η μοίρα του. Τα φιλολογικά διανθηματα χωρίς στοιχεία 'Η προτάσεις ουδέν προσφέρουν. Το ΤΕΑΠΑΣΑ δεν σας φθάνει; Πάρτε το μερίδιο σας από το ΜΤΣ και ρίξτε το να αυγατισει στο δικό σας ταμείο που έχετε το πλήρες κουμάντο με άξιους διαχειριστές, μακριά από άχρηστους "στραταιους". ΛΟΙΠΌΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θρασος αυτο (το λεω ευγενικα) το αποκτησαν οι αστυνομικοι επειδη λογω της απραξιας απο τον Στρατο ξηρας (ηγεσια και συνδικαλιστες) μας θεωρουν ανοητους. Καποτε ομως θα ξυπνησουμε δεν παει αλλο.

      Διαγραφή
  13. Σε γενικές γραμμές η συνύπαρξη ΣΞ - ΕΛ.ΑΣ στο ΜΤΣ δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα. Γιατί λοιπόν τώρα ήρθαν όλα αυτά στην επιφάνεια? Προφανώς υπήρχαν, αλλά γιατί τώρα? Μήπως ευθύνονται οι επαίσχυντες προτάσεις συγκεκριμένου προσώπου για ξεπούλημα του ΕΚΟΕΜΣ στον ΕΦΚΑ? Λέω μήπως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. «Με Άσφαιρα Φυσίγγια Επανέρχεται η ΕΑΑΣ για τους Πόρους των Μετοχικών Ταμείων»-Παν.Δημητριάδης
    https://www.militaire.gr/me-asfaira-fysiggia-epanerchetai-i-eaas-gia-toys-poroys-ton-metochikon-tameion-pan-dimitriadis/
    Γράφει ο Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α κ Παναγιώτης Δημητριάδης
    Η ΕΑΑΣ θα πρέπει να δώσει πειστικές εξηγήσεις στους συναδέλφους του Ναυτικού και της Αεροπορίας για το πως προέκυψαν τα 338 εκατ. συσσωρευμένα χρέη του ΜΤΣ όπως αναφέρει ο Αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ;.
    Γιατί οι οικονομικοί επιθεωρητές του ΓΕΣ δεν αντελήφθησαν τα συσσωρευμένα χρέη;
    Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις του ΓΕΣ για την μη δημιουργία του τεράστιου ελλείμματος;. Πόσα έσοδα έχει το ΜΤΣ από την ετήσια εισφορά που πληρώνουν οι μερισματούχοι της Αεροπορίας στο ΝΙΜΤΣ με νόμο της χούντας του 1972 ποσό που φτάνει σήμερα το 1,5 εκατ ευρώ ετησίως συνδεδεμένο με το 3% του μερίσματος.
    Tο οξύμωρο είναι ότι αυτή τη στιγμή από τους 50.000 εγγεγραμμένους στο ΜΤΣ μόνο οι 20.000 είναι απόστρατοι αξιωματικοί του Στρατού και οι 30.000 πρώην αστυνομικοί και χωροφύλακες που ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ δεν εχουν πληρωσει τα δεοντα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. παράνομα οι στρατιωτικοί που δημιούργησαν το ΕΚΟΕΜΣ ??? απίστευτο !!! Ο Ειδικός Κλάδος Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων ΜΤΣ προερχόμενων από τον Στρατό Ξηράς αποτέλεσε απαραίτητη κοινωνική αναγκαιότητα λόγω της οικονομικής αδυναμίας του ΜΤΣ να εξισώσει το καταβαλλόμενο μέρισμα στους μερισματούχους του Στρατού Ξηράς με αυτό που καταβάλλεται από τα Μετοχικά Ταμεία των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και με αυτό που εισπράττουν συνολικά οι μερισματούχοι που προέρχονται από την Ελληνική Αστυνομία οι οποίοι ενισχύονται από το ειδικό επικουρικό ταμείο ΕΤΕΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι παράνομη η δημιουργία του ΕΚΟΕΜΣ μέσα στο ΜΤΣ γιατί διαχωρίζει τους μετοχο-μερισματούχους, οι οποίοι είναι ισότιμα μέλη. Καμιά διάκριση δεν προβλέπεται, ούτε νοείται. Παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Επομένως μη νομίμως εξαιρέθηκαν οι αστυνομικοί. Εξάλλου οι όποιες δαπάνες-υποχρεώσεις-βάρη-χρέη (και γενικά μείωση της περιουσίας) του ΕΚΟΕΜΣ βαρύνουν το Νομικό Πρόσωπο του ΜΤΣ, αφού λειτουργεί μέσα σε αυτό. Βαρύνουν δηλ. και τους αστυνομικούς. Κατά συνέπεια προσβάλλονται άμεσα ή έμμεσα τα κεκτημένα περιουσιακά ή προσδοκώμενα (αφού οδηγεί σε απώλεια σύνταξης) δικαιώματα αυτών. Με αυτό τον τρόπο στην ουσία οι αστυνομικοί "πληρώνουν" το μέρισμα ΕΚΟΕΜΣ.

      Διαγραφή
    2. Παρανομη (οσο δεν παιρνει) ειναι η παρουσια των αστυνομικων στο ΜΤΣ, και οχι μονο στα στρατιωτικα νοσοκομεια στα στρατιωτικα πρατηρια .........Γιατι? Διαβαστε την αναλυτικη αναφορα του Προεδρου της ΕΑΑΣ. Τα λεει πολυ καλα βαζοντας απο κατω και το ονομα του.

      Διαγραφή
  16. ......."που δεν ταιριάζουν σε…υψηλόφρονες αξιωματικούς"... Ενώ το δικό σου ύφος ταιριάζει! Σα δεν ντρέπεσαι! Κακώς φιλοξενεί τις ακρότητές το σάιτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά είναι το ύφος του άρθρου. Το χαρακτηρίζει μάλλον μετριοπάθεια. Η αλήθεια είναι χειρότερη. Το σαιτ οφείλει να παρουσιάζει όλες τις απόψεις. Μπράβο στους διαχειριστές του.

      Διαγραφή
    2. Το σαιτ βεβαιως εκανε πολυ καλα. Ολες οι αποψεις πρεπει να ακουγονται. Τι ακουσαμε απο το αρθρο και καποια σχολια. Τιποτα που να αντικρουει την αναφορα του Προεδρου της ΕΑΑΣ αλλα εκφρασεις οπως ''στραταιοι'', ''απατη'', ''κλοπη'', ''αδικια'' κλπ και κραυγες. Και το αρθρο αυτο (οπως και αλλα) βοηθησε τα μεγιστα στην αφυπνιση των του στρατου ξηρας.

      Διαγραφή
  17. Ο Νικητας Καλογιαννακης Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΑΣΑ και δικηγόρος παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΣ Και ΝΙΜΙΤΣ ανεβαζοντας στο FB την ακόλουθη δήλωση: "Φίλες και φίλοι αστυνομικοί και στατιωτικοί ε.ε και ε.α μέλη του ΜΤΣ. Ως γνωστόν βασικός πυρήνας της ΕΑΑΣ είναι το: " Εν τη ενώσει η ισχύς"
    Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΑΑΣ για ιδιοτελείς λόγους αποφάσισε να ζητήσει την κατάργηση του θεσμοθετημένου πόρου από τις αμυντικές δαπάνες υπερ του Μετοχικου Ταμείου Στρατού και την υπαγωγή του στον ΕΚΟΕΜΣ, δημιουργήθηκε από τον Τσοχατζοπουλο το 1997 και έδινε μερίσματα χωρίς να καταβληθούν οι ανάλογες εισφορές όπως τα άλλα ταμεία, εξαιρώντας την πλειοψηφία των μερισματούχων του ΜΤΣ, των προερχομένων από την Αστυνομία. Η όλη μεθόδευση, τά έωλα και ψευδή επιχειρήματα κατά παράβαση του κώδικα διοικητικής διαδικασίας, του ηθικού κώδικα αλλά και το γκρέμισμα μιας παράδοσης αγαστής συνεργασίας Στρατού και Αστυνομίας με εξανάγκασε σε παραίτηση απο τα ΔΣ ΕΑΑΣ και ΝΙΜΤΣ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και ένεκεν της έλλειψης σεβασμού εκ μέρους των συναδέλφων του στρατού (ΔΣ ΕΑΑΣ) προς την μακρόχρονη κοινή μας πορεία και τους κοινούς μας αγώνες για Ελευθερία Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη , από το 1853, ως συνιδρυτές του σημερινού ΜΤΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Δεν υπαρχει στην Ελλαδα πουθενα μια κοινωνικη ομαδα που να επιδοτει μια αλλη οπως στο ΜΤΣ με τους αποστρατους στρατιωτικους που επιδοτουν τους αστυνομικους.
      2. Ειναι λαθος οτι ο Στρατος Ξηρας συνεισφερει 58% και η ΕΛΑΣ ακουσον ακουσον μονο 34%? Εαν ναι ποια ειναι τα σωστα ποσοστα κ. αρθογραφε? Πεστα να τα μαθουμε και μεις. 3. Το υφος του αρθρου ξεπερνα κατα πολυ..... τα ορια των ανοικειων εκφρασεων και της ευπρεπειας που ''επικαλειται'' συνεχως ο ανωτατος αστυνομικος υπαλληλος. Σημ. Προς τους συναδελφους που αποκαλουν στρατηγο τον αρθρογραφο. Βεβαιως και ειναι επειδη ανηκει στην μονη Ευρωπαικη χωρα που η Αστυνομια εχει στρατηγους αλλα κυριως στην μονη ευρωπαικη χωρα που ο στρατος επιδοτει τους αστυνομικους οπως στο ΜΤΣ.

      Διαγραφή
  18. οι αστυνομικοι της τεως χωροφυλακης εχουν πληρη δικαιωματα στο μτσ γιατι το ιδρυσαν και στον εκοεμς θα επρεπε να λαμβανουν μερισμα απαντες,οτιδηποτε αλλο ειναι αδικια,αστυνομικοι και στρατος μια γροθια,στο ιδιο καζανι βραζουμε αδερφια,ειρηνη ημιν,γιωργος χανια... σας ευχαριστω καλη συνεχεια.με συναδερφικους χαιρετισμους........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τελικά τι ισχύει και ποια είναι η αλήθεια; Μπορεί κάποιος υπεύθυνα να μας κατατοπίσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. το αποτέλεσμα είναι ότι το ΜΤΣ δίνει μέρισμα πείνας διότι τις προηγούμενες δεκαετίες η διαχείριση του ταμείου ήταν απαράδεκτη και σε αυτό φταίνε όλοι οι εμπλεκόμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχηγός ΓΕΣ παίρνει 130 ευρώ. Περίπου τα μισά από έναν στοιχειώδους εκπαίδευσης άλλων ταμείων. Αυτό είναι επίτευγμα του Γενικού Επιτελείου με την κακοδιαχείριση. Δυστυχώς.

      Διαγραφή
  21. οι στρατιωτικοί είναι οι μόνοι δημόσιοι λειτουργοί που ΔΕΝ έχουν επικουρική ασφάλιση και η μοναδική κατηγορία για την οποία δεν καταβάλλει η πολιτεία εργοδοτική εισφορά ύψους 3 %

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το Γενικό Επιτελείο μια χαρά θα τα είχε πάει, αν δεν υπήρχαν πολιτικές παρεμβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η ΕΑΑΣ είτε μας αρέσει είτε όχι, παρουσίασε την κατάσταση ως έχει. Το θέμα δεν είναι να κλαψουρίζουμε τι έγινε το 1990, το 1997 και πάει λέγοντας, όπως δυστυχώς κάνει ο συντάκτης της ανάρτησης και μάλιστα γενικά και αόριστα, αλλά τι μπορεί - πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα. Μην γελιόμαστε μεταξύ μας, επικείμενων των εκλογών τίποτα δεν πρόκειται να γίνει. Απλά κάποια στιγμή το Ταμείο πρέπει να απαλλαγεί από τα πολιτικά - συνδικαλιστικά βαρίδια και για να είμαστε ειλικρινείς τα δεύτερα δεν ήταν ποτέ του ΣΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Με φιλολογικές συζητήσεις και κοσμητικά επίθετα λύση δεν βρίσκουμε. Μαθηματικές λύσεις δεν βλέπω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν είναι όλα 1+1=2. Κάποιες φορές χρειάζονται να γινόμαστε και δυσάρεστοι εάν θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί. Το να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί ή να κοιτάζουμε να εξαφανίσουμε εκδικητικά όσους έχουν το θάρρος να μιλήσουν (κάτι ξέρει ο bill o catman) δεν αποτελεί λύση. Μπορεί πρόσκαιρα να είναι π.χ τον μήνα Μάρτιο (κουτοπόνηρη μεν λύση δε), μακροχρόνια όμως τα θέματα θα σκάσουν γιατί το χαλί δεν θα χωράει άλλα από κάτω.

      Διαγραφή
  25. Το αρθρο ειναι γεματο ανακριβειες Δυο μονο παραδειγματα. Ποια ειναι τα ''χρηματα των πολιτων'' που χρηματοδοτουν το ΜΤΣ? Κανενας πολιτης πλην των αποστρατων δεν πληρωνει. Τα ποσοστα ειναι 58% στρατος και 34% αστυνομια!!!!! Για τις ''διωξεις σε βαθμο κακουργηματος'' που ασκηθηκαν στους Προεδρους του ΜΤΣ που διαχρονικα εκτελουν διαταγες ποιοι καταδικαστηκαν? Κανεις! Ολοι απαλλαγησαν με βουλευμα. Τελος το κερασακι στην τουρτα. Τις εκφρασεις αυτες ''στραταιοι'', ''απατη'', ''κλοπη'', ''αδικια'' κλπ δειχνουν και ενα πραγμα: Aρχιζει να γινεται κατονοητο οτι οι αποστρατοι του στρατου ξυπνησαν απο τον υπνο του δικαιου γι' αυτο και ολη αυτη η νευρικοτητα απο ενα ανωτατο αξκο της αστυνομιας που επικαλειται την ευπρεπεια και την νομιμοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είναι τα χρήματα που πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες για τα Δις των εξοπλιστικών προγραμμάτων ΚΑΙ ΑΠΌ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ το 4% πήγαινε στο ΜΤΣ και στα άλλα ΜΤ. Άρα αυτά δεν είναι δικές μας εισφορές. Εγώ αφού επί δεκαετίες πλήρωσα σε κρατήσεις για το ΜΤΣ ένα σκασμό λεφτά,τότε που τα είχα και ανάγκη,το 2005 με μέρισμα Αρχηγού ΓΕΣ έπαιρνα μηνιαίως 350 ευρώ.Λόγω της κακής διαχείρισης του ΜΤΣ,που το διοικούσαν πάντα Στρατιωτικοί,μειώθηκαν τα αποθεματικά του και σήμερα παίρνω μέρισμα το 1/3 δηλαδή 130 ευρώ. Τώρα με τις νέες μεθοδεύσεις,αν περάσουν..... θα πάω στα 85 ευρώ.Και μην λέτε και για τα άλλα 130 ευρώ που παίρνω από το Επικουρικό της Αστυνομίας,γιατί και για εκείνο έχω πληρώσει ένα σωρό χρήματα. ΔΕΝ ξύπνησαν οι Απόστρατοι του Στρατού,όπως λέτε, αλλά έκαναν μέγα σφάλμα να διχάσουν τους Μετόχους και αυτό θα αποβεί σε βάρος όλων μας.Είμαι στο ΤΣ του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Σερρών και πριν δυο μήνες,μας ζήτησαν από τα Κεντρικά, να κάνουμε παρεμβάσεις σε τοπικούς Βουλευτές και Υπουργούς,γιατί ο Σκυλακάκης θέλει να μειώσει το 4% των εξοπλιστικών υπέρ ΜΤΣ στο 1% και αντί να αγωνιστούμε για αυτό,κάποιοι ανεγκέφαλοι μας διχάζουν....
      Γράφω επώνυμα και απαντάω μόνον σε επώνυμα σχόλια.

      Διαγραφή
    2. Επιβεβαιωνετε τις ανακρίβειες!!! Αυτά τα χρήματα των "πολιτων" έχουν να μπουν στ ΜΤΣ από την εποχή του Τσοχατζοπουλου. Από τότε μέχρι τώρα τι οπλικά συστήματα έχουμε προμηθεύει? Κανένα. Έχετε στην αστυνομία επικουρικό έχετε το ΜΤΣ και θέλετε και τρίτο το ΕΚΟΕΜΣ. Απύθμενο θράσος. Τους Προέδρους που κατηγορείται εντολές της εκάστοτε κυβέρνησης εκτελούσε, σε ποια χώρα ζείτε?

      Διαγραφή
    3. Προς σχολιο 9:19. Τι διχασμους λετε? Τι κοινο εχει ο στρατος ξηρας με την αστυνομια? Καμμια σχεση. Οσο για τον κ. Σκυλακακη, που πατε να πεισετε, μηπως ηδη εχετε κουρασθει αφου εχετε πεισει αλλους να χρησιμοποιειτε τα στρατιωτικα νοσοκομεια, τα στρατιωτικα πρατηρια και τωρα προσπαθειτε και για τα ΚΑΑΥ. Γιατι δεν πατε στα ΚΑΑΥ του ΟΤΕ (πχ) οση σχεση εχετε με τον στρατο, εκτος απο την στολη, αλλη τοση σχεση εχετε και με αλλες κοινωνικες ομαδες.

      Διαγραφή
  26. Είναι αλήθεια πως η ΕΑΑΣ φαίνεται να ξύπνησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Για να τελειωνει αυτη η ασκοπη αντιδικια μεταξυ μετοχο-μερισματουχων του ΜΤΣ,θα πρεπει να σκεφτει πρωτα καποιος ο οποιος καταταχθηκε στα δυο Σωματα,οτι καιτοι πληρωσε στο επακρο ολες τις ασφαλιστικες του εισφορες στον υπηρεσιακο του βιο,ουδεποτε πηρε τις αναλογες αποδοχες που θα επαιρνε απο οποιοδηποτε αλλο ταμειο.Δεν χωρα λοιπον ιδιοκτησιακη και συντεχνιακη αντιληψη απο κανενα και αυτο που θα πρεπει να εχουμε κατα νου ειναι η χρηστη και επιτυχημενη διαχειριση στο μελλον.Οποιος με διχαστικη λογικη βαλει κατα των μετοχων ανα προελευση δυο Σωματων,ειτε αθελα του συγκαλυπτει τις ευθυνες οσων εφτασαν το ταμειο σε αυτο το χαλι,ειτε βγαζει τα κομπλεξ και τα απωθημενα κατα συναδελφων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Όποια πέτρα και αν σηκώσεις στο ΜΤΣ ένα πρόβλημα θα ξεπηδήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γιατι δεν ενισχυετε το επικουρικο της αστυνομιας και το 50% των κλισεων να πηγαινει εκει; απο το 90 θα ειχατε φτιαξει δικο σας μετοχικο ταμειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αν καποιος εχει θεμα με το το δυσκολο επαγγελμα του (οπως λενε πιο πανω καποιοι αστυνομικοι) αυτο ειναι δικο του προβλημα. Τι σχεση εχει ο στρατος ξηρας με την αστυνομια. Οση σχεση η πυροσβεστικη με τον ΟΤΕ και το λιμενικο με την ΔΕΗ. Κανενα μα κανενα σχολιο περα απο συγκεκαλυμενες υβρεις και κραυγες δεν αντικρουει αυτα που ειπε ο προεδρος της ΕΑΑΣ. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ. Οι του στρατου ξηρας εν ενεργεια και αποστρατοι αρχιζουν να ξυπνανε απο τον βαθυ υπνο και η αντιστροφη μετρηση εχει αρχισει. Μπορει να αρχιζει απο το 10 ή απο το 1000 αλλα σιγουρα θα φθασει στο μηδεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η μάχη του καναπέ και του πληκτρολογίου ΔΕΝ βοηθάει. Τα στοιχεία που εχει παραθέσει ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ ειναι συντριπτικά. Αλλες μορφές αγώνα χρειάζονται για να διορθωθεί η ''πολιτική των ίσων αποστάσεων'' απο τους κυβερνώντες. Κάθε μήνα που περνάει παίρνουμε μισό μέρισμα επειδή το ΜΤΣ εχει φορτωθεί τους αστυνομικούς. Στο τέλος κερδίζει μόνο αυτός που αγωνίζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ η λέξη αγώνας είναι άγνωστη. Να δείτε την κατάπτυστη απάντηση γνωστού συνδικαλιστικού οργάνου. Θα κυκλοφορήσει οσονούπω. Ο κ. Κουτρής και η ΕΑΑΣ ξύπνησαν και μακάρι να συνεχίσουν. Με τους αστυνομικούς δεν έχω τίποτα. Αλλά φαίνεται ότι το σχήμα της συνύπαρξης δεν πάει. Δεν είναι κακό να χωρίσουν οι δρόμοι, όμορφα και δίκαια.

      Διαγραφή
  32. Είπα ότι ΔΕΝ απαντάω σε ανώνυμους σχολιαστές,που αν και Στρατιωτικοί ΔΕΝ έχουν το θάρρος να γράψουν επώνυμα. Αλλά να καταλάβουν ότι η Ελληνική Χωροφυλακή είναι το μόνο Αστυνομικό Σώμα που έχει τιμηθεί με την ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ και έχει συνεισφέρει τα μέγιστα από ιδρύσεως του ΜΤΣ,όχι μόνον με τις εισφορές κλπ κρατήσεις των εν ενεργεία Αστυνομικών, αλλά και με πολιτικές παρεμβάσεις στα δύσκολα.
    Επειδή δε οι εν ενεργεία και αποστρατεία Αστυνομικοί είναι πιο κοντά και με καλύτερες σχέσεις στους κυβερνώντες, ΝΑ ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΆΣΕΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σε καλό σου με έκανες και γέλασα. Να δούμε που θα είναι οι κυβερνώντες το Φθινόπωρο. Μην βιάζεστε λίγο υπομονή. Οι πολιτικές παρεμβάσεις είναι γνωστές φίλτατε. Για τον λόγο αυτό εξάλλου, το μόνο ταμείο που δεν έχει εναρμονίσει τη νομοθεσία του με το νέο μισθολόγιο είναι το ΜΤΣ. Εξαιτίας των παρεμβάσεών σας. Παρεμβάσεις στις πλάτες χιλιάδων παιδιών που περιμένουν το ΒΟΕΑ. Να πω ντροπή? που χάθηκε για να την βρουν οι συνδικαλιστές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξινό θα σου βγει το γέλιο ΑΝΩΝΥΜΕ.... γιατί και πάλι στο 1,5% θα είναι ο δικός σας το φθινόπωρο μετά τις εκλογές.Τα χιλιάδες παιδιά μαζί με των δικών μας,που πλήρωναν τόσα χρόνια προικοδότηση στο ΜΤΣ ,περιμένουν να πάρουν το ΒΟΕΑ, επειδή από ανικανότητα και λαμογιές των προηγούμενων Διοικήσεων σας, ρήμαξε το Ταμείο.

      Διαγραφή
  34. Το ταμείο το ρήμαξαν οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ με την ανοχή των πολιτικών. Δικό τους ταμείο οι αστυνομικοί από χθες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Aπαντηση στο σχολιο 8 Ιουν. 4:28: Δεν εχετε αδικο. Υπαρχει τροπος δια μεσου της δικαιοσυνης να λυθει το προβλημα. Θα παρει χρονο. Το ξερουν πολυ καλα οι εα αστυνομικοι γι' αυτο και επειδη εχουν καταλαβει οτι το ''αρμεγμα της αγελαδας'' καποια στιγμη θα τελειωσει τα σχολια τους δειχνουν τον πανικο τους. Λες και περιμενει κανεις να δοθει λυση απο τους κυβερνωντες (και δεν εννοω μονο την παρουσα κυβερνηση). Και τοτε παρολο που η υποθεση δεν προσφερεται για γελια, οι του στρατου ξηρας καθε μηνα χανουμε χρηματα, θα γελασει καθε πικραμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δεν φταίνε οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ τα συμφέροντά τους κοιτάζουν. Φταίνε οι του ΓΕΣ που δεν βγαίνουν να δώσουν τα ονοματεπώνυμα των μαλλιάδων συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ που χώνονταν απρόσκλητοι στις συσκέψεις για την εναρμόνιση της νομοθεσίας του ΜΤΣ με το νέο μισθολόγιο. Να βγουν να δώσουν ονόματα για να τους μηνύσουμε πλέον ονομαστικά για το κατάντημα με την καθυστέρηση του ΒΟΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Όλα αυτά, κ. αποστρατε, συνάδελφε εκ της Αστυνομίας, καλό θα ήταν να απευθυνθούν, προς τους δικούς σας αρμόδιους της ΕΛΑΣ... Κ ακούστε, κανένας δεν λαμβάνει, (απο κανένα επικουρικό, όχι μόνο από το ΜΤΣ) , τα χρήματα που του κράτησαν, αλλά οι αναλήψεις που λαμβάνει ως μερίσματα, προέρχονται από τις ΝΥΝ προσόδους που έχουν, όλα τα Ταμεία, (σιωπηρως το αντιπαρερχεστε, σκόπιμα, ενώ το γνωρίζετε), ρωτήστε λοιπόν κ μάθετε, (σας το δείχνει εξάλλου η ανάληση, δεν χρειάζεται να ψάχνετε) ποιες είναι οι προσοδοι του ΜΤΣ, απο τους ΝΥΝ ασφαλισμενους της ΕΛΑΣ κ ποιες από τον Στρατό κ ποιες άλλες προσόδους, προσφέρει στο ΜΤΣ η ΕΛΑΣ κ ποιες ο Στρατός, μετά τα ξαναλέμε. Δεύτερο για το οποίο θαπρεπε να απευθυνθείτε στην ΕΛΑΣ, για να προσφέρετε κ υπηρεσία στο ΜΤΣ, θα ήταν να βρει τρόπους να αυξήσει, τις προσόδους της προς το ΜΤΣ, στο μέσο ύψος των προσοδων που προέρχεται από τον Στρατό, ώστε να συνεχίσετε να λαμβάνετε το ίδιο μέρισμα κ σεις. Τρίτο έχετε κρατήσεις, για εισφορά δύο ΜΤΣ κ πόσες σε σχέση με του Στρατού? Τέταρτο, μήπως άλλοι σας φταίνε κ όχι οι Στρατιωτικοί, γιατί σας άφησαν στο ΜΤΣ κ σας δεν ενδιαφέρονται πλέον? Μήπως να μας αναφέρετε κ τα μερίσματα των λοιπών συναδέλφων σας, της ΕΛΑΣ που δεν είναι στο ΜΤΣ, αλλά στο οικείο τους ταμείο? Τέλος για βα κλείσω, δεν θέλω να αντιδικω μαζί σας, έχετε το δίκιο σας, από την πλευρά σας, αλλά απευθύνεστε σε λάθος αποδέκτη! Όλα αυτά, βάλτε τα σε καινούργιο καλούπι κ στείλτε τα στην ΕΛΑΣ, μήπως πιάσουν τόπο κ εισακουστουν, απο κάποιον δικό σας. Πρέπει να συμφωνήσετε ότι μάλλον η ΕΛΑΣ, απο την στιγμή, που απεκοπει, απο το ΜΤΣ, δεν ενδιαφέρθηκε για όσους έμειναν πίσω κ δεν κοιτάει με τα ίδια μάτια όλα τα παιδιά της. Νοειτο νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστές και ενδιαφέρουσες (στο σύνολο τους) οι επισημάνσεις, αλλά μόνο Συνάδελφος ούτε είναι ούτε μπορεί να θεωρηθεί ο αρθρογράφος.

      Διαγραφή
    2. Επειδή πλήρωνα ΜΤΣ από το 1973-2006,που κανείς δεν με ρώτησε αν το επιθυμούσα,θυμάμαι ότι τις δεκαετίες του 70 και του 80, το ΜΤΣ είχε ως Μετόχους (ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΑΘΕ ΜΉΝΑ) το σύνολο των Αστυνομικών, δηλαδή περί τους 40.000,ενώ ο Στρατός είχε μόλις 15.000. Από αυτούς κάποιοι πέθαναν νωρίς,χωρίς να πάρουν όσα έδωσαν και οι εναπομείναντες δικαιούνται σύμφωνα με τις κρατήσεις που είχαν,ένα αξιοπρεπές μέρισμα. ΔΕΝ είναι δίκαιο να λαμβάνετε υπόψιν την σημερινή αναλογία Μετόχων/Μερισματούχων,που έχει αλλάξει,αλλά να γίνεται διαχρονικά και σε βάθος χρόνου,αφού η όποια σημερινή κινητή και ακίνητη περιουσία του ΜΤΣ έχει αποκτηθεί διαχρονικά και από το ενιαίο σύνολο των μετόχων του.
      Είναι λάθος των Διοικήσεων του ΜΤΣ και όχι δικό μας,που ενώ με το άρθρο 45 του Ν. 4256/2014 προβλέπεται η απόδοση ως κοινωνικού πόρου το 5% των εισπράξεων από τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και στο ΜΤΣ,ΔΕΝ το διεκδίκησαν μέχρι τώρα....

      Διαγραφή
    3. Σαφώς συνάδελφός δεν είναι. Είναι όμως κύριος. Γι' αυτό αποκαλεί τους στρατιωτικους "στραταιους" , "αλήτες " κλπ

      Διαγραφή
  38. Τα νούμερα που δημοσίευσε ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ είναι συντριπτικά και ενδεικτικά τι ακριβώς συμβαίνει. Ο διαχωρισμός των ταμείων αναπόφευκτος και απορώ γιατί οι αντίπαλοι αστυνομικοί δεν το δέχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Η ΕΑΑΣ έκανε μία σωστή κίνηση και ο κ. Κουτρής φαίνεται σοβαρός (προσωπικά δεν τον ξέρω). Το ερώτημα όμως παραμένει γιατί τώρα? γιατί όχι νωρίτερα? Μάλλον γιατί τώρα κατάλαβε η ΕΑΑΣ ότι βάλανε κάποιοι στο ΜΤΣ τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα (όπου πρόβατα ΣΞ). Το έχω γράψει και παλαιότερα, ανάρτηση των αποφάσεων των ΔΣ στην ιστοσελίδα τους αλλιώς θα ψάχνουμε τα μπετά (αν μείνουν και αυτά) στην Κολοκοτρώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μυρίστηκαν οι μαλλιάδες εποχής βαθέως ΠΑΣΟΚ, ότι κόβεται η επιχορήγησή τους από τον ΣΞ (κατά τη γνωστή φιλοσοφία τους τίποτα δεν δίνω στο ΜΤΣ μέρισμα και εκπροσώπηση θέλω) και έτρεξαν να ζητήσουν συνάντηση για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων του ΜΤΣ, γιατί όπως τονίζουν, έχουν έρθει πολύ κοντά με τη Διοίκηση του ΜΤΣ. Ο Κουτρής και η ΕΑΑΣ προκάλεσαν αυπνίες. Προσοχή όμως στον ύπουλο λύκο βάλτε ένα τσοπανόσκυλο να τον προσέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. η ΕΑΑΣ λέει την αλήθεια για το ΜΤΣ, μόνο που πονάει σε ορισμένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ένα τέτοιο χρειάζεται έξω από την αίθουσα ΔΣ να κρατάει τον λύκο μακριά https://www.enikos.gr/society/metsovo-i-machi-skylou-me-arkouda-pos-esose-to-kopadi/1815590/

    ΑπάντησηΔιαγραφή