Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό Στρατιωτικών: Καταφέρατε να μην επιλύσετε ούτε ένα πρόβλημα κ. Υπουργέ-Η Ώρα της Κρίσης Φτάνει

Κείμενο Αναγνώστη του ιστολογίου μας-Εστάλη με email:

Απολογισμός-Αξιολόγηση.. Η Ώρα της Κρίσης Φτάνει κύριε Υπουργέ. Έχετε ακόμη την ευκαιρία…

Πέρασαν πλέον (2) χρόνια και 3 1/2 μήνες από την επιστολή με αρ. Φ.846/9/16570/Σ.4925/05 Μαρ 20/ ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ:

Μια πρωτοβουλία του Υπουργείου που συγκέντρωσε και υπέβαλε προς το συναρμόδιο Υπουργείο Εργασίας την πλειονότητα των ασφαλιστικών στρεβλώσεων (προτείνοντας λύσεις) που ταλανίζουν επί χρόνια τα στελέχη των ΕΔ τα οποία έχουν προκύψει κυρίως από την εφαρμογή του Ν.3865/2010. Κίνηση που απέσπασε μόνο θετικά σχόλια εκείνη την περίοδο. Όμως στο πέρασμα του χρόνου (κάτι αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος) πως ήταν απλά μια κίνηση τακτικής κυρίως και όχι ουσίας. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αφού την περίοδο που μεσολάβησε έως σήμερα κανένα από τα παραπάνω Ασφαλιστικά προβλήματα που αναφέρονται στην επιστολή δεν επιλύθηκε.

Καταφέρατε (γιατί περί επιτεύγματος πρόκειται) να μην επιλύσετε ούτε και ένα από τα προτεινόμενα στην παραπάνω επιστολή. Ούτε καν αυτό της ολιγόμηνης παράτασης αναγνώρισης της τριετίας με ποσοστό 6,67% που πρότειναν εναλλακτικά οι Ενώσεις.. Ζητήματα που εκτός των άλλων θα βοηθούσε και στην ταμειακή ενίσχυση του ασφαλιστικού φορέα. Αυτό σίγουρα δεν είναι τόσο κολακευτικό για εσάς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό-Μάχιμη 5ετια Στρατιωτικών: Αδικαιολόγητη στασιμότητα και καμία λύση έως τώρα (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Οι αξιολογήσεις όμως γίνονται όπως καλά γνωρίζετε, πάντα μετρώντας το αποτέλεσμα. Κανένας δεν θα ασχοληθεί εάν λάβατε ή όχι κάποιες πρωτοβουλίες. Άλλωστε μικρή σημασία έχει. Μετράει μόνο το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Μηδέν εις στο πηλίκον.. Εσείς κάνοντας αυτοαξιολόγηση με βάση το παραπάνω έγγραφο θα βάζατε άλλο;

Όμως πάντα υπάρχει χρόνος εάν υπάρχει πραγματική βούληση. Υπάρχει όμως; Έχετε ακόμη την ευκαιρία να διαψεύσετε όλα τα παραπάνω αφού έχετε ανακοινώσει ότι το προσεχές διάστημα (εντός Ιουλίου) θα καταθέσετε Νομοσχέδιο που θα αφορά λύσεις στα προβλήματα των Στελεχών. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα των στελεχών.

Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρόν.

Δημοσίευση σχολίου

19 Σχόλια

  1. Να γνωρίζει καλά η κυβέρνηση. Σε περίπτωση που δεν ψηφισθει το νομοσχέδιο για τις τάξεις ΑΣΣΥ 91,92 και 93 ναυτικού, αεροπορίας και στρατού ξηράς, ΆΜΕΣΑ τότε έχουμε συνεννοηθεί άπαντες (καλά να είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) στις επερχόμενες εκλογές να σας στείλουμε ένα μηνύματακι. Να είστε απόλυτα σίγουροι ότι χιλιαδες κόσμος τόσο εν ενέργεια, όσο και εν αποστρατεια τόσο αυτοί όσο και τα μέλη των οικογενειών μας θα σας καταψηφισουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή συνάδελφε αν περάσει η συγκεκριμένη διάταξη, θα πας να τους ξαναψηφίσεις, αν κατάλαβα καλά. Και για τα προβλήματα των υπολοίπων στελεχών χέστηκες, αν πάλι κατάλαβα καλά. Λίγο συντεχνιακή η προσέγγιση σου και επειδή από ότι γνωρίζω υπάρχουν και άλλοι που σκέφτονται και πράττουν ανάλογα, μετά μεγάλης λύπης μου συνειδητοποιώ ότι θα μας κυβερνούν για πάντα ΛΑΜΟΓΙΑ.

      Διαγραφή
    2. 2:45 ολοσωστος δλδ να βολευτει ο κύριος και οι υπόλοιποι ας πάνε να πνιγούν. Τι λες ρε φίλε;

      Διαγραφή
    3. Αφού δεν το άκουσε στα τηλέφωνα να απασχολούν την ηγεσία …

      Διαγραφή
  2. Οι απειλες εκ μερους ορισμενων δεν ειναι καλη ιδεα και δεν αρεσει σε κανεναν.Οσο για τα υπολοιπα ΙΕΡΑΡΧΕΙΣΤΕ πρωτα τις προταιρεοτητες.
    Οι κρατησεις των Ν 4024,Ν 4051,Ν 4093 εφαρμοζονται ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΦΥΓΑΝ ΠΡΙΝ 2016-2018 ΕΝΩ ΣΤΙΣ > Ν-Ε-Ε Σ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ <ειναι σε νομοσχεδιο ΥΠΕΘΑ εντος Ιουλιου να ψηφιστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο θολωμένο σου μυαλό κάτι έχει ξεφύγει, σκέψου τι γράφεις και άσε τα παιχνιδίσματα με παύλες κεφαλαία και σύμβολα ειδικά γι αυτή την βλακεία "ΕΝΩ ΣΤΙΣ > Ν-Ε-Ε Σ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ <ειναι σε νομοσχεδιο ΥΠΕΘΑ εντος Ιουλιου να ψηφιστει". Επίσης βάλε προτΕρΑΙότητες στα Ελληνικά σου ή εναλλακτικά ζευγάρωσε με έναν αυτόματο διορθωτή. 😝

      Διαγραφή
  3. Βασικά όπως είπε και ένα άλλος ανίκανος και άχρηστος του κοτζαμπάσίδικου συστήματος της μπανανίας "μηδέν εις το πηλίκιον" και για τον ανθρωπάκο που παριστάνει τον ας πούμε υεθα και για τοους διορισμένους ένστολους που παριστάνουν ότι λύνουν προβλήματα των ΕΔ, πλην της τσέπης τους και της μετέπειτα (νομίζουν) πορείας τους σε διάφορες ιδρυματικές θέσεις και θεσουλες, ξέρουν αυτοί, κυρίως αποτυχημένοι διευθυντουλες σε επαρχιακά νοσοκομεία της συμφοράς, σε επιτροπές χωρίς αντικείμενο, σε νεοκατασκευασμενες θέσεις τύπου διαμεσολαβητή μετανάστευσης της τσιπούρας με δίχτυα, τα μιστά να πέφτουν και ο εαυτουλης μας να είναι καλά, δλδ όσα φάμε, όσα πιούμε και όσα αρπάξει ακόμη ο κ.....μας. Οι άλλοι και ειδικά τα υπόλοιπα στελέχη ας κάνουν τα κουμάντα τους, αμ πως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλε και καμιά τελεία. Μας κόπηκε η ανάσα για να διαβάσουμε την τεράστια πρότασή σου!

      Διαγραφή
  4. Αν ψηφίσει το νομοσχέδιο αυτό θα τους ψηφίσετε. Όλα τα υπόλοιπα είναι οκ, άξιοι της μοίρας μας είμαστε και οι πολιτικοί απατεώνες το ξέρουν πολύ καλά και μας έχουν γραμμένους κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Την ανισοτητα πρωτου μεγεθους του Ν 4093/2012 στα μερισματα,που ειχαμε μερισματουχους 2 ταχυτητων απο το ιδιο ταμειο με τα ιδια χρονια υπηρεσιας ,ομοιοβαθμους την ειδαμε .
    TΩΡΑ εχουμε και ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ στις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ με τον ν 4093/2012 πριν από 2016-2018 και….ΜΕΤΑ.-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ <<<ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΟΜΟΙΟΒΑΘΜΟΙ<<.
    ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΎΣΑ ΦΆΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Ν4093/2012 πριν 2016-2018 και ...μετα ????? Ν.4337 / 15 και Ν 4336/15 πριν 2015 και ....μετα......?????(αφορα διακυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ).
    Το τι θα ψηφισουν οι ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ δεν ενδιαφερει κανενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας υπογράψει πρώτα τις μεταθέσεις και μετά βλέπουμε. Μπαίνει Ιούλιος και ακόμα συζητάμε για μεταθέσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΜΊΑ ψήφο στα συστημικα κόμματα. Αναλόγως πεποιθησεων του καθενός υπάρχουν και μικρά εκτός βουλής κόμματα. Η μείωση της δύναμης των τωρινών εντός Βουλής και η ταυτόχρονη άνοδος μικρών ομοιδεατικων κομμάτων θα φέρει ταρακουνο. ΟΧΙ αποχή, τους ενισχύει, ούτε λευκό. Ο εχθρός τους φίλος μου για το καλό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν περιμένετε από ένα "διορισμένο δικηγόρο" της κυβέρνησης ο οποίος σκέφτεται μόνο τα "ψηφαλάκια", να δώσει λύσεις στα προβλήματα των στρατιωτικών, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ πάντως δεν προκειτε ποτέ να ξανά ψηφίσω ανθρώπους που μας κοροιδεψαν τόσο σε υπηρεσιακά, όσο και σε οικονομικά θέματα. Μαύρο λοιπόν σε αυτούς και ψήφο ακριβώς εκεί που τους πονάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά! Έρχεται η στιγμή που όλοι κρίνονται, για τα πεπραγμένα τους! Ειδικά όσοι δεν έχουν να δείξουν πεπραγμένα!

      Διαγραφή
  10. 1. Αποκατάσταση στα μερίσματα και σύνταξη του Ν.4093.
    2. 3ετία για τους καταταγέντες έως το 95.
    3. Ένταξη στα βαρέα - ανθυγιεινά.
    4. Χρόνος υπηρεσίας ΕΜΘ του 1848/1989.
    5. 2η πενταετία, άρθρο 11/Ν.4609. Κατά την άποψη μου, από τα πιο σημαντικά θέματα, μιας και θα δίνει δυνατότητα επιλογής αποχώρησης στα 30, μιας και επιμηκύνθηκε βίαια ο εργασιακός βίος από τα 25 στα 40. Οι ενώσεις μας δεν ασχοληθήκαν ιδιαίτερα, ίσως διότι αφορά τα στελέχη που θεμελιώνουν μετά το 2015.
    Ας τα λύσουν λοιπόν και τα λέμε. Πράξεις θέλουμε και όχι λόγια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επιτηδες δεν δινουν τη 2η πενταετια.κρατανε κοσμο ομηρους, χωρις συνταξη με πανω απο 30 χρονια υπηρεσιας με το μισθο πεινας μεχρι τελικης πτωσεως , γιατι δεν εχουν κοσμο να τους αντικαταστησουν,κυριως σε κρισιμες ειδικοτητες.ευκολα εξηγειται ,γιατι ηδη νομο δεν τον εφαρμοζουν,οπως και τοσα αλλα.....

      Διαγραφή