Τουρκικά ΜΜΕ: «Συνελήφθη Έλληνας κατάσκοπος της ΕΥΠ» – Διαψεύδει η Αθήνα

Τουρκικά ΜΜΕ: «Συνελήφθη Έλληνας κατάσκοπος της ΕΥΠ» – Διαψεύδει η Αθήνα

Για σύλληψη «Έλληνα κατασκόπου» κάνουν λόγο τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας (ΜΙΤ)

Όπως γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο άνδρας ονομάζεται Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα και είναι Έλληνας υπήκοος. Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα το άτομο αυτό ταξίδευε στην Τουρκία προσποιούμενος τον επιχειρηματία και συγκέντρωνε πληροφορίες σχετικά με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν ιστοσελίδες αλλά και λογαριασμοί στα social media ΜΜΕ όπως το TRT World, «ο Έλληνας πολίτης Μοχάμεν Αμάρ Αμπάρα, που είχε χαρακτηριστεί ως κατάσκοπος της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) στην Τουρκία, συνελήφθη έπειτα από επιχείρηση που οργάνωσε ο Εθνικός Τουρκικός Οργανισμός Πληροφοριών (ΜΙΤ)».

«Ο Έλληνας κατάσκοπος προσποιούνταν τον επιχειρηματία στη διάρκεια των ταξιδιών του στην Τουρκία και συνδέεται με κατασκοπευτικές δραστηριότητες που καλύπτονταν από επιχειρηματικές δραστηριότητες», σημειώνεται στα δημοσιεύματα.

Το θέμα παρακολουθεί στενά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών απαντά στα περί σύλληψης Έλληνα κατασκόπου

«Η ελληνική πρεσβεία είχε επανειλημμένα θέσει το ζήτημα εξαφάνισης του»

Αναφορικά με τον Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, επισημαίνεται ότι η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες, σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

Έκτοτε, η ελληνική πρεσβεία είχε επανειλημμένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια