«Χοντρό» επεισόδιο ανάμεσα σε Έλληνες βουλευτές και Ακάρ (BINTEO)

«Χοντρό» επεισόδιο ανάμεσα σε Έλληνες βουλευτές και Ακάρ (BINTEO)

Απύθμενο θράσος από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας - Σηκώθηκε και έφυγε εκνευρισμένος μετά από τις απαντήσεις των Ελλήνων βουλευτών

Ανέβηκαν οι τόνοι στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευση του ΝΑΤΟ όταν ο εκτός ελέγχου Ακάρ συγκρούστηκε με Έλληνες βουλευτές κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, για μια ακόμα φορά, έθεσε το ζήτημα των χωρικών υδάτων και ζήτησε να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του Αιγαίου. Μάλιστα, συνεχίζοντας την εμπρηστική ρητορική, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Οι βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη, Σπήλιος Λιβανός, Μανούσος Βολουδάκης και Ανδρέας Λοβέρδος του απάντησαν ότι η χώρα μας πολεμάει την τρομοκρατία και ότι δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι σέβεται την κυριαρχία εδαφών από τη στιγμή που η Τουρκία έχει εισβάλλει στην Κύπρο και αμφισβητεί την κυριαρχία πολλών νησιών. Τόνισαν ότι δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία όταν από την πλευρά της Άγκυρας επικρέμαται η απειλή του Casus Belli, σε περίπτωση που η Αθήνα επεκτείνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπει η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Η τουρκική πολεμική αεροπορία πετά πάνω από τα ελληνικά νησιά» δήλωσε ένας από τους βουλευτές και τότε ο Χουλουσί Ακάρ εκνευρισμένος, πήρε και πάλι τον λόγο: «Ελληνικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας στις 27 Απριλίου, υπάρχουν εικόνες από ραντάρ τις οποίες μοιραστήκαμε με τις χώρες συμμάχους. Απαντήσαμε στις 28 Απριλίου. Εμμένουμε συνέχεια ότι είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσα από το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και διαλόγου. Οι τρεις συναντήσεις στο πλαίσιο των ΜΟΔ έγιναν, δηλώσαμε ότι περιμένουμε την ελληνική πλευρά στην Άγκυρα για την 4η συνάντηση στην Άγκυρα αλλά δεν πήραμε ποτέ απάντηση για δυο χρόνια».

Μάλιστα, με θράσος υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν έχει καταλάβει την βόρεια Κύπρο: «Αν λέτε ότι το βόρειο κομμάτι της Κύπρου είναι υπό κατάληψη, θέλετε να πολεμήσετε. Η Τουρκία δεν έχει καταλάβει τη βόρεια Κύπρο, μάχες και πραξικοπήματα έγιναν εκεί μέχρι το ’74. Οι ζωές και των Ελλήνων βρίσκονταν σε κίνδυνο, μέχρι τώρα και το βόρειο και το νότιο κομμάτι ζούσαν ειρηνικά και με ηρεμία. Είναι σημαντικό να το δούμε αυτό. Το 2014 οι Τούρκοι δέχτηκαν τη λύση του Ανάν αλλά δεν τη δέχτηκε η ελληνική πλευρά».

Η κόντρα συνεχίστηκε περίπου 13 λεπτά έως ότου ο Χουλουσί Ακάρ αποχώρησε έξαλλος από την αίθουσα.

Πηγή: newsbreak.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια