Στρατιωτικοί προς ΥΕΘΑ: «Ανυπόστατες κατηγορίες»-Αυθαίρετο συμπέρασμα-3 χρόνια στο ΥΠΕΘΑ και καμία μέριμνα υπέρ μας

Στρατιωτικοί προς ΥΕΘΑ: «Ανυπόστατες κατηγορίες»-Αυθαίρετο συμπέρασμα-3 χρόνια στο ΥΠΕΘΑ και καμία μέριμνα υπέρ μας

Η ΠΟΕΣ στην ανακοίνωσή της καταλογίζει στον υπουργό ότι βγάζει «αυθαίρετο συμπέρασμα», ενώ παράλληλα κάνει λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες

Με μια σκληρή ανακοίνωση η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών απαντά στους ισχυρισμούς του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής. Ο υπουργός Άμυνας, εξαπέλυσε επίθεση σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι διακινούν απόρρητες και ευαίσθητες πληροφορίες για την διάταξη κρίσιμων οπλικών συστημάτων στα νησιά του Αιγαίου ενώ έκανε λόγο για «ελβετικό τυρί» είτε από τα επιτελεία είτε από τις στρατιωτικές μονάδες.

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των στρατιωτικών, με την ΠΟΕΣ στην ανακοίνωσή της καταλογίζει στον υπουργό ότι βγάζει «αυθαίρετο συμπέρασμα», ενώ παράλληλα κάνει λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες.

«Κλείνετε τρία χρόνια στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τιμωρώντας καθημερινά τα στελέχη με την πολιτική που ασκείτε, η οποία δεν λέει να συμπεριλάβει την παραμικρή μέριμνα υπέρ τους» αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση.

Παράλληλα, ζητούν τη διεξαγωγή έρευνας ώστε όπως λένε «να ανακαλύψετε αν και ποιοι “κρύβονται” πίσω από τις διαρροές που επικαλείστε».

Σημειώνεται πως ο κ. Παναγιωτόπουλος εξαπέλυσε επίθεση σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι διακινούν απόρρητες και ευαίσθητες πληροφορίες για την διάταξη κρίσιμων οπλικών συστημάτων στα νησιά του Αιγαίου, κάνοντας λόγο για «ελβετικό τυρί» είτε από τα επιτελεία είτε από τις στρατιωτικές μονάδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Έκπληκτοι διαβάσαμε το σύνολο των εν ενεργεία Ελλήνων στρατιωτικών στα μεγαλύτερα ενημερωτικά ηλεκτρονικά μέσα της Χώρας την τοποθέτησή σας στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, σε θέμα που αφορούσε στην αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, η οποία (τοποθέτηση) λειτουργεί απαξιωτικά και στοχοποιεί συναδέλφους μας, κατηγορώντας τους, ευθέως πλην σαφώς, ως ανεύθυνους στρατιωτικούς που διαρρέουν ευαίσθητα και απόρρητα στοιχεία των ΕΔ!

Μεταφέρουμε αυτολεξεί την εν λόγω τοποθέτηση: «Θα θέσω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί στα επιτελεία. Η άσκηση αντικατασκοπείας δεν έχει νόημα. Είναι πρόβλημα. Το συζητάνε όλοι στα καφενεία. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Προς Θεού. Είναι σημείο ανησυχίας αυτό. Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Εκφράζω την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο. Τα στελέχη των ΕΔ δεν μπορούν να διοχετεύουν πληροφορίες ψάξε αυτό, δες εκείνο, δες αν ισχύει το άλλο» και συνεχίζετε «Μίλησαν οι αρχηγοί των επιτελείων και πέντε λεπτά μετά ήρθε ο συνάδελφος από τη Λέσβο ο οποίος προφανώς είχε μιλήσει με αξιωματικό ή υπαξιωματικό από εκεί (σ.σ. τη Λέσβο) και μας έλεγε για τη διάταξη στο νησί. Πέντε λεπτά μετά τους αρχηγούς».

Κύριε Υπουργέ.

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως, καθώς, χωρίς να παρουσιάζετε στοιχεία ή να έχει προηγηθεί έρευνα (όπως τουλάχιστον προκύπτει από τη φράση σας «Θα θέσω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί στα επιτελεία»), βγάζετε το αυθαίρετο συμπέρασμα, έστω και διερωτώμενος, ότι οι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί των ΕΔ διοχετεύουν ευαίσθητες υπηρεσιακές πληροφορίες στα καφενεία.

Αναρωτιόμαστε κύριε Υπουργέ! Πώς είναι δυνατόν να βγαίνετε στο βήμα της Βουλής των Ελλήνων και ελαφρά την καρδία να κατηγορείτε – αόριστα μάλιστα – συναδέλφους μας που υπηρετούν στα επιτελεία ως πληροφοριοδότες και μάλιστα στα καφενεία;

Αναρωτιόμαστε κύριε Υπουργέ! Πως είναι δυνατόν, ο πολιτικός μας προϊστάμενος, αντί να προστατεύσει το κύρος και την τιμή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα κατηγορεί ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, αλλά με άστοχα ερωτήματα και μάλιστα μέσα στο κοινοβούλιο!

Αναρωτιόμαστε κύριε Υπουργέ! Κλείνετε τρία (3) χρόνια στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τιμωρώντας καθημερινά τα στελέχη με την πολιτική που ασκείτε, η οποία δεν λέει να συμπεριλάβει την παραμικρή μέριμνα υπέρ τους! Δεν σας αρκεί; Γιατί πρέπει να εκστομίσετε σε βάρος τους και ανυπόστατες κατηγορίες; Τι σας κάναμε;

Κλείνοντας, σας παρακαλούμε – προκαλούμε να προχωρήσετε στη διεξαγωγή έρευνας και να ανακαλύψετε αν και ποιοι «κρύβονται» πίσω από τις διαρροές που επικαλείστε. Εφόσον κρύβονται συνάδελφοί μας εν ενεργεία, εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα τους καταδικάσουμε. Εφόσον όμως λανθάνετε, τι προτίθεστε να πράξετε κύριε Υπουργέ; Μια συγγνώμη αρκεί;

Σε αναμονή των ενεργειών σας.

Τέλος, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε κάτι, που είμαστε σίγουροι ότι ήδη το γνωρίζετε. Την ίδια απαξίωση προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είχε εκφράσει τον Οκτώβριο του 2010 και ένας προκάτοχός σας Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ναι κε Υπουργέ. Ομιλούμε για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο υπόψη Υπουργός, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, σε σύσκεψη με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναθεώρηση της εκπαίδευσης που παρέχουν οι στρατιωτικές σχολές, αφού άκουσε την εισήγηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, η οποία σημειωτέον είχε διαμορφωθεί και εγκριθεί από το Συμβούλιο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, εξερράγη (ο κ. Βενιζέλος) και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον των παρευρισκομένων στρατιωτικών, λέγοντας: «οι στρατιωτικοί είναι αυτιστικοί και γραφειοκράτες, το Πολεμικό Ναυτικό πότε κάνει εκπαίδευση, πριν τις δεξιώσεις ή μετά;», χωρίς ωστόσο να αντιδράσει ουδείς από τους παρευρισκόμενους στρατιωτικούς. Αλήθεια πού βρίσκεται σήμερα ο κ. Βενιζέλος;

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους.

Οι κ.κ. Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων παρακαλούνται όπως κοινοποιήσουν το παρόν έγγραφό μας σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για ενημέρωσή τους».

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Το τυρι το ειδε ,τη φακα την ειδε ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρελάνετε τους στο φούμο, αυτοί είναι χειρότεροι κι απ τον μπουχέσα Βενι αποδεδειγμένα πλέον με τι πιο απτό απ την συκοφαντία. Αχ καημένοι στρατηγοί πως περπατάτε; το αντέχετε ακόμη αυτό το κάζο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντι να στελνετε επιστολες διαμαρτυριας που δεν λαμβανονται υπ οψην,μια επισκεψη εις την οικιαν του με τα παραλλαγης πιστευω θα ελυνε το προβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν κατάλαβα καλά,κάποιος Στρατιωτικός, που υπηρετεί στη Λέσβο, ενημέρωσε κάποιο τοπικό Βουλευτή για την Αμυντική διάταξη των Μονάδων του Νησιού. Το θέμα που τίθεται είναι: Ποιος είχε την πρωτοβουλία για την ενημέρωση αυτή; Ο Βουλευτής ή ο Στρατιωτικός; Αν την είχε ο δεύτερος τότε θα έπρεπε να βρεθεί και να τύχει των συνεπειών του νόμου. Αν όμως την είχε ο πρώτος τότε το θέμα περιπλέκεται και τα ερωτήματα που τίθενται είναι: Είχε τέτοιο δικαίωμα; Τί θα συνέβαινε αν ο Στρατιωτικός του έλεγε (ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ); Σε κάθε περίπτωση ο Κύριος Υπουργός ατύχησε και για αυτό μάλλον κρίφθηκε πίσω από τον κορωνοιό!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι σίγουρο οτι την πληροφορία την εδωσε μονιμος στρατιωτικος.
      Κι ενας απλος φαντάρος η και μονιμος κατοικος με παρατηρήτικοτητα ειναι ευκολο να εχει άποκτησει τις πληροφορίες αυτες.

      Διαγραφή
  5. Τα βρηκε τα δυσκολα , μπαστουνια δεν τον καλύπτει ο Κούλης και πάει να τη λακισει ο πονηρουλης ο Μαρμαρας... Κάποτε θα επέλθει ΝΈΜΕΣΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Κ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ..ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ ΑΞΚΟΙ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΟΙ...ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΥΟΥΣΑΝ ΣΑΝ ΧΑΝΟΙ.ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΟΛΜΗΣΕ Κ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΑΡΕΣ Κ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ Κ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ (ΦΕΝΕΚΟΣ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο πολιτικός προϊστάμενος των ενόπλων δυνάμεων κατηγορεί στελέχη ότι μεταφέρουν απόρρητες πληροφορίες, χωρίς να έχει καμία απόδειξη για αυτό απλά από κάτι που του μετέφερε εν ενεργεία βουλευτής το οποίο θα μπορούσε να το έχει μάθει από κάποιο που είναι ή ήταν πρόσφατα στρατιώτης στο νησί η απλά κάποιος κάτοικος. Ένας υπουργός που δεν έκανε ΤΊΠΟΤΑ για τα στελέχη αυτά τα τρία χρόνια. Ελπίζω ότι δεν θα βρεθεί κανένας συνάδελφος ο οποίος θα δώσει έστω και έναν ψήφο μετά από τέτοιες κατηγορίες χωρίς να πει τουλάχιστον μία συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε πστ μου τι ΜΠΑΝΑΝΙΑ είμαστε. Είναι δυνατόν να βγαίνει ο πολιτικός προϊστάμενος των ΕΔ, ο θεματοφύλακας της τιμής και της υπόληψης των στελεχών και να κατηγορεί έτσι ανοιχτά φόρα παρτίδα τις ΕΔ για κάτι τόσο σοβαρό; Αποδείξεις υπάρχουν; Την ίδια στιγμή ο Γερμανός ομόλογός του τηρώντας το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας του ενημερώνει την βουλή του και τους πολίτες του και άρα μαθαίνονται τα πάντα, φυσικά το ίδιο και μέσα από το ΝΑΤΟ λόγω συνθήκης open sky. Εάν υπάρχει κάτι μεμπτό έπρεπε οι διαδικασίες να γίνουν εν κρυπτω και με κάθε μυστικότητα και εάν υπάρχει παράπτωμα να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες του ΣΠΚ, και όχι να φωνάζουμε στις "ντουντουκες" ως άλλοι Ταμτάκοι με τα ντατσούνια γεμάτα "πατάτες". Και άντε οι αρχηγοί και οι λοιποί δεν μπορούν να πούνε κουβέντα αφού έτσι και αλλιώς χρόνια τώρα διορίζονται κανονικά, οι ενώσεις τι σκτ κάνουν, γιατί δεν στέλνουν το θέμα στην δικαιοσύνη, μόνο για τα μερίσματα της πείνας που και για αυτά φταίνε πάλι οι διάφοροι ίδιοι διορισμένοι να τσιρίζουν; Εάν τελικά δεν υπάρχει θέμα μήπως να παραπέψουν τους υβριστές στην δικαιοσύνη, ας είναι όποιος θέλει έτσι και αλλιώς σε λίγο δεν θα έχουν βουλευτική ασυλία. Δεν υπάρχει παρόμοιο θέμα τουλάχιστον στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια να έχει βγεί υπουργός και να κατηγορεί ανοιχτά τις ΕΔ και μάλιστα υπό τέτοιες δύσκολες συνθήκες υπονομεύοντας την ενότητα και ηθικό των ΕΔ. Ντροπή ρε, αλλά ποιος την έχασε για την βρουν μερικοί που έχουν την αμετροέπεια ως ηθική πυξίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Tί συζητάμε καλέ για Στρατηγούς και Ελβετικά Τυριά;;; Αφού οι ΚΛΑΡΩΤΟΙ για να ανέλθουν εκπαραθυρώνουν τους πλέον ΗΘΙΚΟΥΣ και ΕΝΤΙΜΟΥΣ ενστόλους. Ας ψάξει τα τυριά αρχικώς σε αυτούς τους ΚΛΑΡΩΤΟΥΣ που του ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ότι θέλουν, που ΑΝΟΙΓΟΥΝ θέσεις ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ σε ΑΡΕΣΤΟΥΣ και ΟΥΧΙ ΑΡΙΣΤΟΥΣ που τους εκπαραθυρώνουν με φαιδρές δικαιολογίες και αιτίες. Αιδός Αργείοι, ΦΑΥΛΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή