Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκαν 18 Ξενώνες Φρουράς παρουσία Α/ΓΕΣ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκαν 18 Ξενώνες Φρουράς παρουσία Α/ΓΕΣ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εγκαίνια 18 νέων Ξενώνων Φρουράς Καλαμάτας, παρουσία του Μεσσήνιου Αρχηγού ΓΕΣ Χαρ.Λαλούση – Σημαντική η δωρεά του Ιδρύματος Κωνσταντακόπουλου

Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, εγκαινιάστηκαν σήμερα (09/06/2022) οι 18 νέοι Ξενώνες Φρουράς Καλαμάτας. Πρόκειται για τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της πρώην Λέσχης Αξιωματικών στη συμβολή των οδών Αριστομένους και Σοφοκλέους, πλησίον του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Στην τελετή παρέστη ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, o Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος, οι τρεις Βουλευτές του Νομού, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Φάβας, Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος και εκπρόσωποι των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και Απόστρατοι.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ακολούθησαν ομιλίες από τον Διοικητή ΔΙΚΕ Πελοποννήσου, Υποστράτηγο Δ. Σκουφίδη, τον Διοικητή του 747 Τάγματος Μηχανικού, Αντισυνταγματάρχη Ν. Παπαμαργαρίτη και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, βασικού δωρητή του έργου της ανακαίνισης των εγκαταστάσεων. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την τοποθέτηση του Α/ΓΕΣ, Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση.

Ακολούθησε η κοπή της κορδέλας από τον Α/ΓΕΣ και τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και εν συνεχεία ξενάγηση στους χώρους των ξενώνων.

Στο πλαίσιο της τελετής ο Διοικητής ΔΙΚΕ Πελοποννήσου επέδωσε αναμνηστικές πλακέτες στον Α/ΓΕΣ, τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, τον Δήμαρχο Καλαμάτας, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας και τον εργολάβο Δημήτρη Σικαλιά.

Να επισημάνουμε πως το ποσό των 200.000 ευρώ αποδέχτηκε το ελληνικό δημόσιο από το κοινωφελές ίδρυμα «ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ» για δωρεά προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Κλικ για μεγέθυνση:

ΠΗΓΗ: messinialive.gr

Μήνυμα ετοιμότητας αντιμετώπισης οποιασδήποτε απειλής, έστειλε απ’ την Καλαμάτα σήμερα το μεσημέρι ο αρχηγός ΓΕΣ Χ. Λαλούσης, στο περιθώριο των εγκαινίων 18 ξενώνων στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς.

Χαρακτηριστικά ο αρχηγός ΓΕΣ δήλωσε: «Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω απόλυτα είναι ότι ο Ελληνικός Στράτος είναι ισχυρότερος από ποτέ παραμένει εγγυητής της ασφάλειας της εδαφικής ακεραιότητας και των συνόρων μας, αλλά και της κυριαρχίας μας. Επομένως εκπέμπουμε ένα μήνυμα ετοιμότητας και αντιμετώπισης οποιασδήποτε απειλής.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια