Στο κινητό ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης από 27 Ιουλίου-Τι ανακοίνωσε ο Πιερρακάκης

Στο κινητό ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης από 27 Ιουλίου-Τι ανακοίνωσε ο Πιερρακάκης

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αποκάλυψε χθες ότι από τον Ιούλιο οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να φέρουν μαζί τους την ταυτότητά τους και το δίπλωμα οδήγησης προκειμένου να τα επιδεικνύουν. Αρκεί να έχουν μαζί το κινητό τους!

Το απόγευμα της 27ης Ιουλίου η ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης θα είναι γεγονός, είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης στο ΟΤ FORUM 2- δίνοντας όχι μόνο ημερομηνία αλλά και ώρα.

Ψηφιακή ταυτότητα όπως... πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αυτός είναι ο προγραμματισμός και ελπίζουμε ότι θα τηρηθεί απολύτως, είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, εξηγώντας ότι η χρήση θα είναι τόσο εύκολη όσο ήταν και αυτή με το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορονοϊό.

Ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε, παράλληλα, ότι προς το παρόν ξεκινάμε με την ταυτότητα και το δίπλωμα που είναι εθνικά έγγραφα - γιατί το διαβατήριο είναι διεθνές έγγραφο και κατ’ επέκταση η διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη.

Άλλωστε, «δεν μας τιμά η ταυτότητα που έχουμε» είπε γελώντας ο υπουργός, προσθέτοντας ότι είναι από τις χειρότερες της Ευρώπης αισθητικά και λειτουργικά.

Όμως και δεν θα μασήσω τα λόγια μου υπολείπεται και σε θέματα ασφάλειας, πρόσθεσε τέλος ο υπουργός.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Να υποθέσουμε ότι το νέο μέτρο της ψηφιακής ταυτότητας δε θα ισχύει για τις ταυτότητες των στελεχών των ΕΔ, όπως δεν ίσχυσε και η ταυτοποίηση στην εφαρμογή Covid Free Wallet. Πολίτες β΄ κατηγορίας ως συνήθως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ κινητο τηλεφωνο που πληρωνει ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΜΗ θα γινει αντικειμενο ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ?Αυτα απο Αυστρια.Μονο βλαχανετερα δινουν κινητο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ κινητο τηλεφωνο οι υπολοιποι εγγραφως ειτε μεσω e-mail ΠΟΤΕ ΚΙΝΗΤΟ θα υπαρξουν οπως υπαρχουν προβληματα διαρροων (κλοπες χρηματων κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί λέτε ότι το προσωπικό κινητό θα γίνει αντικείμενο δημόσιας χρήσης?
      Δεν είπε κανείς να δώσετε το κινητό σας σε κανέναν.
      ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ θα μπορείτε να έχετε ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό (σαν φωτογραφία) για να το δείχνετε όπου απαιτείται ταυτοπροσωπία (π.χ. ταμείο τράπεζας, αστυν. έλεγχος κτλ). Αν δεν επιθυμείτε, μπορείτε να κουβαλάτε συνεχώς μαζί σας ταυτότητα και δίπλωμα.
      Υ.Γ. προσωπικά, έχω δώσει τον αριθμό του κινητού μου στο Κράτος (Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας), στον εργοδότη μου και στην Τράπεζά μου, κι ας με αποκαλείτε "βλαχαδερό".

      Διαγραφή
  3. Καλά,δεν υπάρχει διαταγή που να μην επιτρέπει στους ένστολους να έχουν μαζί τους κινητό με κάμερα (άρα και μεγάλη οθόνη) κατά την παραμονή τους σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις??? Για να μην πούμε το άλλο,ότι κάποιος μπορεί να μην έχει ΚΑΝ κινητό τηλέφωνο. Οπότε,πως αφορά το προσωπικό των ΣΑ αυτή η διάταξη;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είπε κανείς ότι αυτή η ανακοίνωση (όχι διάταξη) αφορά τα ΣΑ. Το να έχουμε στο κινητό την ταυτότητα και το δίπλωμα διευκολύνει την καθημερινότητά μας. Όπως αν έχουμε στο κινητό την πιστωτική κάρτα. Όποιος δεν θέλει, ας επιδεικνύει την ταυτότητα (ή το δίπλωμα) στην "χάρτινη" μορφή. Αναφορικά με την "απαγόρευση" κατοχής κινητού με κάμερα εντός στρ. εγκαταστάσεων, πέραν του ανεφάρμοστου (!), δεν βλέπω που "εμπλέκεται" με το θέμα. Δεν είπε ο Πιερακάκης ότι καταργούνται αυτά τα έγγραφα και θα πρέπει να τα έχουμε μόνο στο κινητό !

      Διαγραφή
  4. Αφού τα λόγια αυτά βγήκαν από στόμα υπουργού, θα καταργηθούν και οι ποινές για την απώλεια της ταυτότητας, και οι φυσικές ταυτότητες των ΣΑ.Δε θα είναι έτσι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν νομίζω να έχει αρχείο στρ. Ταυτοτητων. Γι αυτό και δεν τις είχε στη ταυτοποροσωπια στο covidfree.gr

      Διαγραφή