Παύση εισφοράς υπέρ ΝΙΜΤΣ ζητούν 1032 απόστρατοι-Αναφορά στη Βουλή (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Παύση εισφοράς υπέρ ΝΙΜΤΣ ζητούν 1032 απόστρατοι-Αναφορά στη Βουλή (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Χίλιοι τριάντα δύο (1032) υπογράφοντες απόστρατοι αιτούνται την παύση εισφοράς υπέρ ΝΙΜΤΣ

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου καταθέτει αναφορά (2690/17-06-22), προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, την επιστολή διαμαρτυρίας των Μερισματούχων - Αποστράτων του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (ΜΤΑ) με την οποία οι χίλιοι τριάντα δύο (1032) υπογράφοντες την επιστολή αιτούνται την παύση εισφοράς υπέρ ΝΙΜΤΣ, όπως προβλέπει ο ν.3818/1958, με τον ισχυρισμό ότι η διπλή εισφορά υπέρ περίθαλψης είναι αντισυνταγματική, και ως εκ τούτου είναι άδικη και μεροληπτική αφού αντιτίθεται στη θεμελιώδη αρχή του συντάγματος περί ισονομίας των Ελλήνων πολιτών.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ προτίθεται να καθιερώσει και νέα εισφορά υπέρ ΝΙΜΤΣ σε ποσοστό 1% επί των αποδοχών της βασικής μηνιαίας σύνταξης, αγγίζοντας τα όρια του παραλόγου και επιβαρύνοντας καταχρηστικά - αντισυνταγματικά το μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα των μερισματούχων του ΜΤΑ πέραν των υφισταμένων κρατήσεων.

Συγκεκριμένα, οι μερισματούχοι - απόστρατοι του ΜΤΑ αιτούνται: την παύση της εισφοράς του 3% υπέρ ΝΙΜΤΣ, όπως και κάθε πρόσθετης εισφοράς εκ της συντάξεως, την ελεύθερη είσοδο πέραν των ιδίων όλων των μετόχων και μερισματούχων των Ενόπλων Δυνάμεων μετά των οικογενειών τους στο ΝΙΜΤΣ για περίθαλψη ως δικαιούχοι, και τον εναρμονισμό «παρακράτησης εισφοράς» ως υφίσταται με το εν ενεργεία προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 10 του άρθρου 43 του ν.3943/2011 και αιτείται απάντησης.

Επισημαίνεται ότι, επί του θέματος το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είχε καταθέσει την υπ’ αριθμ. 5043/12-03-2021 σχετική ερώτηση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και έλαβε απάντηση ότι «οι εισφορές των δικαιούχων νοσηλείας του ΝΙΜΤΣ συνιστούν βασικό πόρο, ανελαστικής φύσης, για το νοσοκομείο, στο πλαίσιο της κάλυψης των ετήσιων λειτουργικών του αναγκών». Επί της απαντήσεως διαπιστώνεται ότι δεν ελήφθησαν υπόψη η αντισυνταγματικότητα της διπλής εισφοράς, οι κρατικές επιχορηγήσεις των εκατομμυρίων ευρώ εκ του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς και τα έσοδα εκ του ΕΟΠΠΥ, παρά μόνον οι εισφορές των μερισματούχων του ΜΤΑ «ως βασικός ανελαστικός πόρος», όταν το 70% των επισκεπτών ετησίως είναι «πολίτες» αγνώστου προελεύσεως, χωρίς να καταβάλλουν καμία εισφορά, σύμφωνα με τα αναφερόμενα της επιστολής.

Παρακαλούμε, αφού λάβετε υπόψη την επιστολή, να μας ενημερώσετε για τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε για την εξάλειψη της αδικίας και την αποκατάσταση της θεμελιώδους συνταγματικής αρχής της ισονομίας.

Δείτε την σχετική επιστολή:

Δημοσίευση σχολίου

15 Σχόλια

  1. Πολύ καλά τα λένε η της αεροπορίας.
    Οι δικοί μας στην ΕΑΑΣ τι κάνουν;
    ή εμάς του στρατού δεν μας ακουμπάει το ζήτημα;
    Αποστολή αντίστοιχης επιστολής το συντομότερο δυνατόν.
    Για να μην μας περνάνε για........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί κύριοι συνάδελφοι ,χρησιμοποιούν τους συναδέλφους της αεροπορίας ''όπως το τυρί στην φάκα''.,γιατί αυτό που θέλουν είναι να δώσουν το ΝΙΜΤΣ σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο!!!Το επιχειρήσαν επί ΥΕΘΑ Αβραμόπουλου,επί ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΜΥΝΑΣ Κικίλια ,επί ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Κικίλια και ΥΦΕΘΑ Στεφανή!!!!ΑΠΕΤΥΧΑΝ και τώρα χρησιμοποιούν τους αποστράτους της πολεμικής αεροπορίας.Μήπως οι απόστρατοι της πολεμικής αεροπορίας που παραιτηθήκανε από την Υπηρεσία και προτιμήσανε να πάνε σε άλλες αεροπορικές εταιρίες ή εργασίες, να εξετασθεί όπως αυτοί και τα προστατευόμενα μέλη τους να μην έχουν δικαίωμα εισαγωγης και νοσηλείας στο ΓΝΑ ?ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.!!!!Είναι αλήθεια 'οτι ο προεδρος υου ΜΤΑ ενεκρινε για τον εαυτόν του ένα σεβαστό έξτρα ποσόν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια είναι: Καταβολή ακαθάριστης αποζημίωσης αναδρομικά στον Πρόεδρο ΔΣ/ΜΤΑ ύψους 6.613,11€ (ΑΠΟΦΑΣΗ) https://www.staratalogia.gr/2022/03/661311.html

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά.. δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν "ιδιωτική ασφάλιση" σε ένα νοσοκομείο που έχουν προτεραιότητα και αντί να το κάνουν καλύτερο το στέλνουν στο ΕΣΥ..

      Διαγραφή
  3. Αντισυνταγματικο είναι να είμαι μέτοχος και να έχω κρατήσεις υπέρ ΝΙΜΤΣαπο τότε που μπήκα στο στρατό και για 35 χρόνια εν ενεργεια αλλά να μην δικαιούμαι εξέτασης ή νοσηλεία στο ΝΙΜΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά.. σε αυτό φταίνε οι ΔΥΓ οι οποίες υποχρεωτικά σε στέλνουν 401 και 251.. αφού πληρώνω και βάση νόμου δικαιούμαι, άσε με να διαλέξω..

      Διαγραφή
  4. Οι περισσότεροι συνταξιούχοι δεν έχουν προφανώς σκεφθεί τι τους περιμένει. Κρατήσεις 6% για υγειονομική περίθαλψη, 3% από το μέρισμα υπέρ του ΝΙΜΙΤΣ και 1% υπέρ του ΝΙΜΙΤΣ από το σύνολο της σύνταξης που έρχεται με το υπό κατάθεση πολυνομοσχεδίου του ΥΕΘΑ. Δυστυχώς επτωχεύσαμεν….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Συμφωνω με ανωνυμο
    Σάββατο, Ιουνίου 18, 2022 8:00:00 μ.μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ότι έκαναν ως ε.ε. και συνεχίζουν ως ε.α... χωρίς ικανότητες να δούνε πέρα από τη μύτη τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Αντιγραφη/επικόλληση σχοιλιο συναδελφου που...μαλλον μπερδψε τις αναρτησεις >
    ΕΑΑΑ, δεν υπάρχει τροποποίηση της υπάρχουσας κατάστασης όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα, δηλαδή της εισφοράς 3% επί του μερίσματος του ΜΤΑ.
    Σημειώνεται ότι κάθε τροποποίηση της εισφοράς καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμύνης που εκδίδεται μετά από πρόταση του ΔΣ του ΝΙΜΤΣ.
    Το να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες με αποδέκτες θεσμικούς παράγοντες της πολιτείες ερήμην της Ένωσης, καθώς ουδέποτε περιήλθαν σε γνώση της, και παράλληλα να εγκαλείται η Ένωση για δήθεν αδιαφορία, προσβάλει την κοινή νοημοσύνη.
    Προσπάθειες υποβάθμισης και υποκατάστασης της Ένωσης εις βάρος των χιλιάδων μελών της από αυτόκλητους σωτήρες, που το μόνο τους ενδιαφέρον είναι η προσωπική τους προβολή, είναι βέβαιο ότι είναι απόλυτα καταδικαστέες από το σύνολο των μελών μας.-ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι 1032 κάνουν λάθος;;; Δεν μας τα λέει καλά ηΕΑΑΑ...

      Διαγραφή
    2. Οι 1032 θέτουν δύο θέματα.
      α. Αιτούνται την παύση της κράτησης υπέρ ΝΙΜΤΣ από το μέρισμα του ΜΤΑ επειδή δεν θεωρούν ότι είναι ανταποδοτική σε ότι τους αφορά και ότι αδικούνται σε σχέση με άλλους πολίτες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του χωρίς να καταβάλουν εισφορά.
      Είναι δικαίωμα τους να το ζητάνε.
      β. Διαμαρτύρονται γιατί κατά την γνώμη τους επιχειρείται αναγκαστική αναπροσαρμογή της μηνιαίας εισφοράς υπέρ ΝΙΜΤΣ, των αποστράτων- μερισματούχων της Αεροπορίας σε ποσοστό 1% επί των αποδοχών της μηνιαίας σύνταξης.
      Για το πρώτο η ΕΑΑΑ δεν παίρνει θέση.
      Για το δεύτερο οι 1032 κάνουν λάθος.
      Το 1% ισχύει για τους μετόχους/μερισματούχους του ΜΤΣ από 1946 με την παράγραφο 1 του άρθρου 10 του ΑΝ1137/1946 (ΦΕΚ Α113) και για αυτούς του ΜΤΑ από το 1958 με το άρθρο 1 του Ν3818/1958 (ΦΕΚ Α 36). Η προτεινόμενη ρύθμιση δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τις κρατήσεις που ισχύουν και σήμερα.
      Από το 1958 η κράτηση είναι 3% του μερίσματος για ΜΤΣ και ΜΤΑ με την παράγραφο 3 του άρθρου 6 του Ν3818/1958 (ΦΕΚ Α 36).

      Διαγραφή
  8. Επειδη εδω μεσα βλεπω ορισμένους να εκφράζουν απορίες γιατι διαμαρτύρονται οι 1032 κατα της ΝΕΑΣ προσπάθειας ληστρικής φορολόγησης των ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ συνταξιούχων να θυμίσω οτι οι ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ειναι οι μοναδικοί συνταξιούχοι που έφαγαν διπλη φορολογηςη με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και στο θέμα του ΝΙΜΙΤΣ να θυμίσω οτι οι ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΦΕΝΩΣ φορολογούνται με 6% στην σύνταξη και 3% στο μετοχικό υπέρ του νοσοκομείου δεν ειναι αποκλειστικοί δικαιούχοι αλλα μπιρει ο καθενας να πηγαίνει δωρεάν και να εχει περίθαλψη ...συνεπώς τα ΚΟΡΟΙΔΑ θα χρηματοδοτούν την λειτουργία του νοσοκομείου ωςτε να απολαμβάνουν την δωρεάν νοσηλεία ΚΑΠΟΙΟΙ άλλοι !! Και αυτο ειναι νόμιμο σύμφωνα με το αρθρο 4 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ? Καλο το παραμύθι αλλα εχει και δράκο! Μηπως πρέπει να ξεκινήσουν και με εξώδικο πριν το κανουν ΝΟΜΟ οι κυβερνώντες και μετα ΤΡΕΞΕ να προλαβεις ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει νέα προσπάθεια φορολόγησης των ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ συνταξιούχων. Διάβασε το σχόλιο πιο πάνω. Κατά τα άλλα η διαμαρτυρία των 1032 είναι βάσιμη. Όταν όμως διαμαρτύρεσαι για κάτι (εισφορά 3% για ΝΙΜΤΣ στο μέρισμα) και προβάλεις σαν πρώτο και κύριο επιχείρημα κάτι που δεν ισχύει (νέα κράτηση 1%) θα πάρεις την απάντηση ότι αυτά που λες δεν ισχύουν.
      Τι είπε η ΕΑΑΑ για την νέα αύξηση; Ότι δεν ισχύει. Και έχει δίκιο.
      Τι είπε για την παύση εισφοράς; Τίποτα.
      Λάθος τακτικής εκ μέρους των διαμαρτυρομένων. Κατά την φτωχή και ανεξάρτητη, θέλω να πιστεύω, γνώμη μου.

      Διαγραφή
  9. OI 1032 είναι το 10% των μελών της ΕΑΑΑ.Κάποιος ανεγκέφαλος πόντιος μέσω facebook θέλησε να δημιουργήσει καταστάσεις παράλογες.Το ΝΙΜΙΤΣ παρέχει καλύτερη εξυπηρέτηση στούς απόστρατους απο το ΓΝΑ.Είμαι αεροπόρος και ψηφίζω ΝΙΜΙΤΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή