Ο… τίγρης της «Tiger Meet» έκλεψε τις εντυπώσεις

Ο… τίγρης της «Tiger Meet» έκλεψε τις εντυπώσεις

ΦΩΤΟ: Στέλεχος της γαλλικής αεροπορίας με στολή τίγρης στην άσκηση «Tiger Meet ’22»

Σε εξέλιξη η πολυεθνική άσκηση με βάση τον Άραξο, στην οποία μετέχουν αεροσκάφη από Ελλάδα, Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία και Τσεχία.

Βασίλης Νέδος

Η στολή… τίγρη που φοράει στέλεχος της Γαλλικής Αεροπορίας τράβηξε τα βλέμματα όλων όσοι ασχολούνται με την ευρισκόμενη σε εξέλιξη άσκηση «Tiger Meet ’22», ωστόσο για τους διεθνείς συμμετέχοντες οι φουντωτές μασκότ δεν είναι κάτι παράξενο. Η άσκηση ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου, με βάση την 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο. Συμμετέχουν αεροσκάφη από την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Τσεχία, αλλά και στοιχεία που ανήκουν στο ΝΑΤΟ.

Ενώ με παρατηρητές συμμετέχουν η Αυστρία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Πολωνία. Η πολυεθνική άσκηση έχει και διακλαδικό χαρακτήρα, καθώς τις επόμενες ημέρες θα συμπεριλαμβάνει σενάρια με τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς. Υπενθυμίζεται ότι η «Tiger Meet ’22» αποτελεί και την άσκηση από την οποία αποχώρησε η τουρκική αεροπορία προτού αυτή ξεκινήσει, με αιτία, μεταξύ άλλων, το μπαράζ υπερπτήσεων και επικίνδυνων εμπλοκών πάνω από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Πάντως και χθες η τουρκική αεροπορία ενέτεινε την παρουσία της στο Ανατολικό Αιγαίο, καθώς με βάση τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ πραγματοποιήθηκαν 74 παραβιάσεις. Σταθερά πολλές πραγματοποιούνται πλέον από UAV. Χθες πέταξε και ένας ασυνήθιστα υψηλός αριθμός μαχητικών F-16, συνολικά 18.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ένοπλες δυνάμεις κλόουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη φοράει Γάλλος αεροπόρος. Συνηθίζεται σε τέτοιες αεροπορικές συναντήσεις.

      Διαγραφή