Αυτά είναι τα νέα σκληροτράχηλα οχήματα του Ε.Σ. που θα περιπολούν στον Έβρο (ΦΩΤΟ)

Αυτά είναι τα νέα σκληροτράχηλα οχήματα του Ε.Σ. που θα περιπολούν στον Έβρο (ΦΩΤΟ)

Ο Ελληνικός Στρατός παρέλαβε 20 νέα σύγχρονα εκτός δρόμου οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τα οποία θα διατεθούν στις δυνάμεις φύλαξης των συνόρων μας στην περιοχή του Έβρου

Τα εν λόγω οχήματα αφορούν δωρεά από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», με συνολικό κόστος που αγγίζει τις 840.000 ευρώ. Συγκεκριμένα πρόκειται για το best seller pick up μοντέλο της Toyota, το Hilux, στην πλούσια διπλοκάμπινη εξοπλιστική έκδοση Invicible (2,4 λίτρα με αυτόματο κιβώτιο).

Το πετρελαιοκίνητο μηχανικό σύνολο του Hilux αποδίδει 150 ίππους (400 Νm ροπής) και η λιανική τιμή απόκτησης της εν λόγω version για την ελληνική αγορά εκκινεί από τα 45.660 ευρώ. Το ωφέλιμο φορτίο ανέρχεται στα 1.025 κιλά και μπορεί να ρυμουλκήσει έως 3,5 τόνους με φρεναριζόμενο τρέιλερ. Οι εκτός δρόμου ικανότητες του μοντέλου ενισχύονται από τα ειδικά ελαστικά αλλά και το σύστημα κατ' επιλογήν τετρακίνησης με κοντές σχέσεις.

Κλικ για μεγέθυνση:

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισήμανε ότι η δωρεά ενισχύει και αναβαθμίζει τον τομέα του τροχαίου υλικού, αυξάνοντας την ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να επιτελούν τους διάφορους ρόλους στο πλαίσιο της αποστολής τους, ώστε να επιστρέφεται πολλαπλό όφελος στην κοινωνία: «Σας διαβεβαιώ ότι θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επιτήρηση των συνόρων, θα σας λένε κάθε ημέρα ευχαριστώ», είπε χαρακτηριστικά ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» να δηλώνει ότι «όταν είναι έτοιμα θα ανεβούμε μαζί στον Έβρο».

«Είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις στο κοινωνικό τους έργο» τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό της η κυρία Αγγελοπούλου και προσέθεσε: «Γιατί, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν μόνο την ευθύνη της άμυνας, επιτελούν και ένα σημαντικό κοινωνικό έργο. Συμβάλλετε καθημερινά σε δεκάδες μικρά και μεγάλα "μέτωπα", με στρατιωτικούς όρους, στο πλευρό των πολιτών. Η δωρεά των 20 οχημάτων, αξίας 840 χιλιάδων ευρώ στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, ικανοποιεί και την θεμελιώδη αρχή της Επιτροπής για δράσεις με κοινωνικό αποτύπωμα, δράσεις που θα μείνουν».

ΠΗΓΗ: carandmotor.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

 1. Μάλιστα, μετά τις παραλαβές γκαραζόπορτων και κουφωμάτων με περίλαμπρες γιορτές και παρατάξεις, τώρα προχωράμε και στην παραλαβή "αγροτικών" πολύ χλιδατων ομολογουμένως, αλλά δεν χρησιμεύουν σε κάτι αμιγώς στρατιωτικό πλην ίσως (απόφαση κάποιου ισχυρού υπουργού και όχι πάντως του "παρισταμαι ως υεθα") της μεταφοράς λαθροναστών από την μεθόριο στον ποταμό πίσω στα κέντρα φιλοξενίας τους που τόσο πολύ φρόντισε η κυβέρνηση να τα τοποθετήσει στα σύνορα για ευνόητους λόγους. Η δε συντήρηση τους προφανώς θα κοστίζει ο κούκος αηδόνι διότι δεν μπορούν να ενσωματωθούν στο υπάρχον σύστημα και η γεωγραφική τους περιοχή που θα σταλούν δεν θα έχει και πολλά εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Βασικά τα "χαι τεκ"αγροτικά χρησιμοποιούνται σε πολεμικές επιχειρήσεις κυρίως και αμιγώς από αντάρτες στην Λατινική Αμερική και από τζιχαντιστες μουσλίμιδες. Χιλιάδες φορές προτιμότερο πάντως είναι να δοθούν για κινήσεις προσωπικού και κυρίως διοικητών και διευθυντών, και χωρίς εξαρτήσεις και όπλα διότι τα δερμάτινα καθίσματα θα καταντήσουν κουρελούδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πέστε μας τότε με σχολιαστή,τι να στείλουμε στο ποτάμι για περιπολίες??!!!!! Τα νεοφερθέντα αλλά δυσκινητα Ν1117, ή κανένα Μ 113?? Ότι είναι εκεί πρέπει να ναι ευέλικτο κ γρήγορο

   Διαγραφή
 2. Α μην παριστάνουμε τους μόνο υπάρχοντες έξυπνους στην επικράτεια. Η Ηγεσία του στρατού λέτε να μην έλαβε υπόψη τίποτε και ερχόμαστε εμείς να τους τα πούμε? ΕΛΕΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή