ΕΑΑΣ: Κάτω τα χέρια από το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.! - Τι συμβαίνει (ΦΕΚ)

ΕΑΑΣ: Κάτω τα χέρια από το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.! - Τι συμβαίνει (ΦΕΚ)

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τη μέθοδο που έχουν υιοθετήσει οι συναρμόδιοι υπουργοί, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κος Νικόλαος Χαρδαλιάς, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κος Θεόδωρος Σκυλακάκης και Υπουργός Υγείας κος Αθανάσιος Πλεύρης, στη διαχείριση του δικαιώματος νοσηλείας των ε.α. Αξιωματικών, δικαιούχων περίθαλψης από το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.)

Οι τρείς υπουργοί αποφάσισαν με ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄2195/04.05.2022) την παραχώρηση των εγκαταστάσεων, των κλινών νοσηλείας και των κλινών αυξημένης φροντίδας του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. για την κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας, που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19 και την ανάθεση της Γενικής Διεύθυνσης του Νοσοκομείου σε Σύνδεσμο-Συντονιστή του Υπουργείου Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΦΕΚ, Covid, ΝΙΜΤΣ

Στην υπό των υπουργών υιοθετηθείσα διαδικασία, περιφρονήθηκαν παντελώς τα Διοικητικά Συμβούλια του Μετοχικού Ταμείου Στρατού(Μ.Τ.Σ.) και του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., στα οποία συμμετέχουμε με ένα μέλος μας, αφού δεν είχαν καμιά απολύτως προηγούμενη ενημέρωση.

Η αιφνίδια παραχώρηση του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. σε μια περίοδο, κατά την οποία η πανδημία έχει υποχωρήσει και η κυβέρνηση συνεχώς αίρει τα περιοριστικά μέτρα, μόνον καχύποπτους μας καθιστά έναντι των προθέσεων μιας τέτοιας απόφασης, αφού το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., το οποίο ανήκει στο Μ.Τ.Σ., παραδίδεται στο Υπουργείο Υγείας έστω και προσωρινά, χωρίς να έχει αξιολογηθεί η αναγκαιότητα περίθαλψης των μελών μας, μερισματούχων του Μ.Τ.Σ.

Τολμούμε να πούμε ότι ο «κοινωνικός διάλογος» εφαρμόζεται από τους κυρίους υπουργούς της παρούσης κυβερνήσεως κατ΄ επιλογήν και μόνον για τις κοινωνικές ομάδες που οι ίδιοι βλέπουν με συμπάθεια και, όπως αποδεικνύεται, οι ε.α. αξιωματικοί δεν ανήκουν σε κάποια από αυτές.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 21 ΜΑΙΟΣ, 2022

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ:

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Για 26 μέρες τώρα που ο κορωναιος είναι σε ύφεση; Κάτι βρωμάει και όπως λέει η σοφή ρήση " ο κερατάς το μαθαίνει πάντα τελευταίος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H συνεχης παραχωρηση ''στρατιωτικων εγκαταστασεων'' χωρις καμμια αντιδραση απο την στρατιωτικη ηγεσια και τους συνδικαλιστες ειναι απολυτα απαραδεκτη. Η πολιτικη ηγεσια του ΥΕΘΑ ειναι ανυπαρκτη. Αυτο δεν γινεται σε βαρος καμμιας αλλης κοινωνικης ομαδας διοτι θα υπηρχαν αντιδρασεις. Εδω δεν αντιδρα σχεδον κανενας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οτι φηφισατε παιρνετε.Εκτος απο το να γραφετε λιβελογραφηματα παραπονων,μηπως εχετε σκεφθει να κανετε καμια πορεια διαμαρτυριας εξω απο το Υπουργειο;Η μηπως πονανε τα ποδαρακια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΜΤΣ, ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η φαγωμαρα της ΕΑΑΣ εναντιον του ΜΤΑ εχει αυτό το αποτελεσμα καιρος να ξεκουμπιστουν οι μπαρμπαδες της ΕΑΑΣ ΤΩΝ 70 ΦΕΥΓΑ
    https://www.staratalogia.gr/2022/05/4_17.html
    ΜΝΗΜΟΝΙΟ εφαρμοζεται κυριοι τοσο στην ΥΓΕΙΑ οσο και στην ΕΝΕΡΓΕΙΑ τωρα το καταλαβατε.Τσιμπολογουν οπου βρουν αφου οι υπευθυνοι της ΕΑΑΣ στρεφονται εναντιον συναδελφων τους και τα χαμηλοβαθμα στελεχη αδιαφορουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρόεδρε όλα καλά? Ο μισθός να μπαίνει έτσι? Άλλοι ή παραιτούνται ή τους διώχνουν... Εσύ εκεί... Βράχος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ΝΙΜΤΣ είναι μόνο η αρχή. Να δείτε τι έχει να γίνει με το Μέγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από ποιον διορίστηκε ο Πρόεδρος ξέρετε? Γιατί λοιπόν αναρωτιέστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδω απο ότι ακούγετε ο νέος Υδντης του ΝΙΜΤΣ είναι φανατικός αντιεμβολιαστης και εσείς προβαινετε στην παραχώρηση των εγκαταστάσεων, των κλινών νοσηλείας και των κλινών αυξημένης φροντίδας του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. για την κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας, που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, σαν ανέκδοτο ακούγεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή