Χατζηδάκης: «Ξεπαγώνουν» οι αυξήσεις στις συντάξεις τέλος του 2022-Τι ανακοίνωσε

Χατζηδάκης: «Ξεπαγώνουν» οι αυξήσεις στις συντάξεις τέλος του 2022-Τι ανακοίνωσε

«Στο τέλος της χρονιάς θα υπάρξει ξεπάγωμα συνολικό των αυξήσεων στις συντάξεις, βάσει των προβλέψεων της νομοθεσίας», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, διευκρίνισε ότι «προβλέπεται ένας υφιστάμενος μαθηματικός τύπος με βάση τον οποίο θα προσδιορίζεται αυτή η αύξηση, χωρίς να υπάρχει παρέμβαση του υπουργού ή της κυβέρνησης, αλλά σε συνάρτηση με την αύξηση του πληθωρισμού και την αύξηση του ΑΕΠ. Ο μαθηματικός τύπος τα συνδέει και στο τέλος προσδιορίζεται με αυτό τον τρόπο η αύξηση. Και επειδή αυτή συνδέεται με την αύξηση του πληθωρισμού και την αύξηση του ΑΕΠ, θα ξέρουμε στο τέλος της χρονιάς πόση ακριβώς θα είναι η αύξηση, επειδή δεν ξέρουμε τώρα ποια είναι τα δυο συγκεκριμένα μεγέθη», ξεκαθάρισε, σημειώνοντας πως προβλέφθηκε ο μαθηματικός τύπος επειδή «από τη μια υπάρχει πίεση σε νοικοκυριά και συνταξιούχους και από την άλλη υπάρχει πίεση στον προϋπολογισμό».

Υπενθύμισε ότι υπήρξε μια αύξηση για πολλούς συνταξιούχους με τον νόμο Βρούτση, που διόρθωσε αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς «συνταξιούχοι που είχαν ασφαλιστικό χρόνο πάνω από 30 έτη, είδαν να αυξάνεται η σύνταξή τους μέχρι και σε ποσοστό 7% για κάποιους και αυτό αφορά 224.000 περιπτώσεις». Επίσης, «άλλοι συνταξιούχοι, λόγω της παρέμβασης που έγινε στον ίδιο νόμο, οι λεγόμενοι εργαζόμενοι-συνταξιούχοι, είδαν το 40% της σύνταξή τους που έπαιρναν μέχρι τότε, να γίνεται 70%», και επιπλέον, «οι συνταξιούχοι είδαν μια αύξηση λόγω της μείωσης του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9%». «Άρα με διαφορετικούς τρόπους υπήρχε μια κάποια στήριξη ορισμένων ομάδων συνταξιούχων», επισήμανε.

ΠΗΓΗ: imerisia.gr

Συντάξεις Ιουνίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο

Με ανακοίνωσή του ο e-ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα αποφάσισε στη συνεδρίαση της 12ης Μαΐου 2022 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων:

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

23 Σχόλια

  1. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Χατζηδάκη, οι απόστρατοι έχουν πολλά ράμματα για τη γούνα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προσωπικη διαφορα,διαγραφη απο τους παντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπου να΄ ναι το "δωράκι" μας, θα σας το προσφέρουμε. Περιμένουμε την ημερομηνία... Έτσι για να σταματήσετε την κοροϊδία και την ψευτιά που συνεχίσατε ΚΑΙ εσείς όπως οι άλλοι στους αποστράτους περισσότερο αλλά και στους ε.ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΑΑΑ ...ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ 1000 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΗΠΩΣ;;;; ΜΑ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χατζηδάκη ετοιμαστείτε όλος ο θίασος εκεί.......Ε ρε τι έχετε να πάθετε???????? Και είναι πολύ οι στρατιωτικοί, και εν ενεργεία και απόστρατοι........ Ημερομηνία να ορίσετε μόνο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι στρατιωτικοι εχουν τον Ν4093/2012 μερισματουχοι 2 ταχυτητων με τα ιδια χρονια απο το ιδιο ταμειο και υπευθυνο ειναι το ΥΠΕΘΑ οχι το Υπ Εργ.Οσο για προσωπικη διαφορα κλπ κακως λαμβανουν τετοιο υψος συνταξης κανονικα επερεπε να ειχαν μειωσεις και μιλανε.Ειχαμε προσωπικη διαφιορα ΘΕΤΙΚΗ 53 ευρω και ε=με αππανυπολογισμο και 3 ΄΄αυξησεις ΄΄εχουμε ΑΡΝΗΤΙΚΗ 140 ΕΥΡΩ-Εσας πληρωναμε και δεν φταει ο Χατζηδακης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με την αρνητική προσωπική διαφορά το γράφεις καιρούς τώρα, τι κι αν σε διόρθωσαν, εσύ εκεί. Σήμερα ανέλαβες και δράση επικριτή! Δύο τα τινά, ή είσαι πολύ αγράμματος ή σου κόβει εργόσημο ο χατζηδάκης, όποιο κι αν ισχύει δέξου μια φιλική συμβουλή, να το κοιτάξεις λίγο, πριν ξαναγράψεις για συντάξεις και προσωπικές διαφορές.

      Διαγραφή
    2. Κανε γαργαρες και δες το σκαι.

      Διαγραφή
  7. Προς 10:38:00
    Πες μας τι ψηφίζεις, να μπορέσουμε να μιλήσουμε καταλλήλως...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Σάββατο, Μαΐου 14, 2022 1:23:00 μ.μ >Εαν δεν ξερεις μην γραφεις και προπαντων ΕΛΕΟΣ μια ζωη δεν θα σας πληρωνουμε αλλοι.ΚΑΚΩΣ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ-Μερισματουχοι 2 ταχυτητων γιαυτο υπαρχουν και δεν εφαρμοζεται αποφαση ΣτΕ γιιατι η ΘΕΤΙΚΗ προσωπικη διαφορα ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ και αλλο.-Το να ψοφησει η κατσικα του γειτονα τελος.
    Πηγαινε να σου δωσει εργοσημο ο ΤΣΙΠΡΑΣ που εβαλε την ...προσωπικη διαφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά είναι καμμένη η φλάντζα Αρχηγόπουλο

      Διαγραφή
    2. Δεν εχεις και αδικο. Πρωτιστως βεβαια φταινε διαχρονικα οι κυβερνωντες που επρεπε να αλλαξουν εγκαιρα, και οχι οταν ηταν πολυ αργα, το ποτε θα μπορει να συνταξιοδοτηθει καποιος. Οσοι βεβαια πηραν το ρισκο τωρα τους φταινε οι αλλοι, και επισης ξεχνανε ποιος εβαλε την προσωπικη διαφορα = νομος 4387/2016 (ν. Κατρουγκαλου).

      Διαγραφή
    3. θειο ευχαριστουμε που μας πληρωνεις 😝

      Διαγραφή
  9. ακόμη είναι Μάιος και συζητάμε τι θα γίνει τον Ιανουάριο του επομένου έτους, μετά από τόσους μήνες, με ενεργειακή κρίση, με πόλεμο στην ΕΕ, κτλ, ας περιμένουμε πρώτα τις εξελίξεις των επόμενων μηνών και τον Δεκέμβριο ξανασυζητάμε το θέμα αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αν γνωρίζει κάποιος, σε ποιό ποσό θα εφαρμοσθεί το ποσοστό της αύξησης? στις συντάξιμες αποδοχές, στην βασική σύνταξη, στην εθνική ή στην ανταποδοτική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το εχουν πει ξεκαθαρα, αν λαβουμε υπ' οψη τι εγινε με τις αυξησεις του νομου 4670/2020 (ν. Βρουτση) αυτες εφαρμοσθηκαν μονο στην ανταποδοτικη συνταξη.

      Διαγραφή
  11. Σύμφωνα με το νόμο 4970/2020, από 01/01/2023 θα δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις που αντιστοιχούν στο 50% της μεταβολής του ΑΕΠ και της μεταβολής του δείκτη καταναλωτή, οι εκτιμήσεις είναι ότι, το ΑΕΠ θα αυξηθεί το 2022 κατά 3,8 % και ο πληθωρισμός θα είναι στο 5,2 %, άρα η αύξηση στις συντάξεις θα είναι 4,5 % επίσης εντός του 2023 θα καταργηθεί και η εισφορά αλληλεγγύης στους συνταξιούχους για εισοδήματα ετήσια άνω των 12.000 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. σύμφωνα με το νόμο οι αυξήσεις που θα δοθούν στις συντάξεις αντιστοιχούν στο 50 % της μεταβολής του ΑΕΠ και της μεταβολής του δείκτη καταναλωτή, με εκτιμήσεις το 2022 το ΑΕΠ θα αυξηθεί 3,8 % και ο πληθωρισμός θα είναι 5,2 % άρα η αύξηση στις συντάξεις θα είναι 4,5 % σε όλο το ποσό των μεικτών συντάξιμων αποδοχών πλην της προσωπικής διαφοράς (νόμος 4970/2020)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα με εκτιμήσεις, γιατί αν είναι με τη σημερινή κατάσταση, ζοφερό είναι το μέλλον.

      Διαγραφή
  13. Εκείνη η κατάργηση του ν.4093/12 ακόμη στο στάδιο της εκπόνησης βρίσκεται; ή μετατράπηκε σε φιούελ πάας, όνομα κι αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η κατάργηση των κρατήσεων (νόμος 4093/12) επί των μερισμάτων που εξακολουθούν να επιβάλλονται στους παλαιούς συνταξιούχους απόστρατους (πριν το καλοκαίρι του 2016) θα καταργηθεί με τροπολογία στο τέλος του τρέχοντος έτους που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή, κατόπιν το πρώτο τρίμηνο του έτους 2023 τα μετοχικά ταμεία θα επιστρέψουν τις υπόψη κρατήσεις στα μέλη των ετών 2021 και 2022

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ για τις ανεπίσημες πληροφορίες σου ευχάριστες ομολογουμένως, όμως απ τα χείλη του υπεθα, τι πιο επίσημα, ακούγαμε από το 2020 ότι είναι έτοιμη η τροπολογία και με τον πρώτο νόμο έρχεται για ψήφιση. Πέρασαν δύο συναπτά έτη και ανεπίσημα πάντα πάμε για τον τρίτο, πως λέγεται αυτό; απροκάλυπτη κοροϊδία;

      Διαγραφή
  15. Το πανε εκεί κοντά 2 με 3 μήνες πριν τις εκλογές να δώσουν τυράκι, αλλά δεν θά πάρουμε ευχαριστούμε....... αντιθέτως θα σας δώσουμε, ξέρετε τί έτσι???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή