Πάνε πίσω τα F-35 για την Ελλάδα – Τι έγινε και άλλαξαν οι Αμερικάνοι

Πάνε πίσω τα F-35 για την Ελλάδα – Τι έγινε και άλλαξαν οι Αμερικάνοι

«Περνάμε σε μία περίοδο ύφεσης για τα ελληνοτουρκικά και αυτό θα έχει αντίκτυπο και τα εξοπλιστικά που θα τρέξουν στο εγγύς μέλλον Αθήνα και Άγκυρα», έλεγε πηγή στο Sportime

Διονύσης Αντωνέλλος

Ελληνοτουρκικά: Πάνε πίσω τα F-35 για την Ελλάδα αφού άλλαξαν οι προτεραιότητες των Αμερικανών.

Λίγες μέρες πριν φάνταζε εφικτό να αποκτήσει η Ελλάδα, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, τα πρώτα της F-35.

Τώρα, με τις αλλαγές που έχουν γίνει στις γεωπολιτικές ισορροπίες το συγκεκριμένο σενάριο, έλεγαν στο Sportime άνθρωποι με γνώση της υπόθεσης, πάει αρκετά πίσω.

«Περνάμε σε μία περίοδο ύφεσης για τα ελληνοτουρκικά και αυτό θα έχει αντίκτυπο και τα εξοπλιστικά που θα τρέξουν στο εγγύς μέλλον Αθήνα και Άγκυρα», έλεγε η ίδια πηγή στο Sportime.

Όμως, στο θέμα των αμερικανικών F-35, την διαφορά έκαναν οι μαζικές παραγγελίες των στελθ μαχητικών, που έως πριν λίγο καιρό δεν υπήρχαν στο κάδρο.

H Γερμανία και η απόφαση του Βερολίνου να προμηθευτεί τα F-35 έβαλε σε δεύτερη (σ.σ. τρίτοτέταρτη) μοίρα την ελληνική υπόθεση.

Το Βερολίνο σκοπεύει να αγοράσει 35 F-35 ενώ η… συμφωνία του αιώνα ήρθε για τους Αμερικανούς από την Φινλανδία, η οποία υπέγραψε για 64 F-35.

Oι δύο αυτές αγορές (σ.σ. ειδικά της Γερμανίας) ήταν αυτές που άλλαξαν τις προτεραιότητες των Αμερικανών.

Η παραγωγή των F-35 θα στραφεί στην ικανοποίηση των αναγκών της Γερμανίας και της Φινλανδίας και αργότερα στις ανάγκες της Ελλάδας.

Έτσι, η Αθήνα θα μείνει για την ώρα μόνο με τα Viper και τα Rafale εκτός αν οι Γάλλοι κάνουν την έκπληξη με τα Μirage 2000-9 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τα 68 Mirage 2000-9 των ΗΑΕ θα μπορούν να αποτελέσουν μία λύση για την Ελλάδα και μάλιστα σε καλή τιμή, όμως για την παράδοσή τους στην Αθήνα θα πρέπει πρώτα να αρχίσουν τα Εμιράτα να παραλαμβάνουν τα πρώτα από τα 80 Rafale που παρήγγειλαν και αυτό δεν θα γίνει πριν το 2027.

ΠΗΓΗ: sportime.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Οι αμερικανοδουλες ορντινατσες τι θα λενε τωρα αραγε;Ελπιζω οτι το Στρατευμα στις εκλογες θα τιμησει τα γαλονια του, και θα πεταξει στον καλαθο των αχρηστων τα βδελυγματα της προδοτικης νδ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε ρε μπιζνες, οι Αμερικανοί. Έβαλαν Ευρώπη και Ρωσσία να φαγώνονται και απο πίσω ΠΟΥΛΑΝΕ οπλικά συστήματα, αεροπλάνα, πανάκριβο αέριο, πετρέλαιο. Όσο για τα F35, θα τα δώσουν στους Τούρκους και μείς τα καλα και υπάκουα παιδιά. θα πάρουμε τα ............ (δικό σας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για μια ακόμα φορά δείνετε πίστωση χρόνου στην Τουρκία , ώστε να προλάβη να αναπτύξει το δικό της μαχητικό και ταυτόχρονα να μπορέσει με κάποιο τρόπο να παραλάβει τα f-35 που είναι αποθηκευμένα, και να βάλει την επιπλέον παραγγελία, κανοντάς μας να τρέχουμε πάλι πίσω απο τις εξελίξεις για πολλοστή φορά.Μην ξεχνάμε ότι η γείτονα χώρα έχει μια ακμάζουσα και αξιόλογη αμηντική βιομηχανία η οποία έχει επιδείξη πλήθος αμηντίκων οπλικών συστημάτων,τα οποία εμείς προσπαθούμε να τα υποτιμήσουμε και να τα χλεβάσουμε (όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια).Πάντα η Τουρκία όταν έβλεπε ότι η Ελλάδα εξοπλιζόταν,έριχνε τους τόνους και έτσι οι δικοί μας πολιτικοί δευτεράτζες αλλά και στρατιωτικοί οι οποίοι δεν θέλουν να χαλάσουν το αφήγιμα των πολιτικών έπεφταν και αυτοί στην καλοστημένη παγίδα.Νομίζω ότι θα έχουμε εξελίξεις προς την κατεύθηνση της καθηστέρισης και στα εξοπλιστικά του ΠΝ.Μακάρι να μας διαψεύσουν οι έχοντες την ευθύνη της άμυνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή