Εμπλοκή Στρατιωτικών σε αυξημένες υπηρεσίες πυρασφάλειας ενώ χρονίζουν τα πραγματικά τους προβλήματα

Εμπλοκή Στρατιωτικών σε αυξημένες υπηρεσίες πυρασφάλειας ενώ χρονίζουν τα πραγματικά τους προβλήματα

Ανακοίνωση Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ)

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου έχει γίνει δέκτης μηνυμάτων προβληματισμού συνάδελφων μας μετά από δημοσιεύματα που μιλούν για αυξημένη συμμετοχή των Στρατιωτικών σε υπηρεσίες πυρασφάλειας την προσεχή αντιπυρική περίοδο, εμπλοκή που θα είναι πέραν των στρατιωτικών καθηκόντων τους γεγονός που δημιουργεί προβλήματα τόσο στην λειτουργία των Στρατιωτικών Μονάδων όσο και στο ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα τους.

Εφόσον σημαντικός αριθμός προσωπικού εμπλακεί στην προσεχή αντιπυρική περίοδο όπως προαναφέραμε η ανησυχία γίνεται μεγαλύτερη αν αναλογιστούμε το ήδη αυξημένο και πέραν των προβλεπόμενου 40ωρου ωράριο εργασίας μας, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες ώρες απλήρωτης νυχτερινής απασχόλησης και χιλιάδες ώρες υπερωριακής εργασίας.

Να υπενθυμίζουμε εδώ ότι δυστυχώς δεν έχουν λυθεί χρόνια προβλήματα των Στρατιωτικών που έχουμε αναδείξει μαζί με την Ομοσπονδία μας με σειρά εγγράφων.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟ 2021 ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ:

• Το 40ωρο εφαρμόζεται σε όλους τους εργαζομένους εκτός από τους Στρατιωτικούς.

• Εκατοντάδες ώρες απλήρωτης νυχτερινής εργασίας εργασίας και χιλιάδες ώρες υπερωριακής εργασίας .Έως πότε;

• Πρόωρη απώλεια συναδέλφων σε μικρή ηλικία: Η Ένωσή μας έχει γίνει αποδέκτης του έντονου προβληματισμού που υπάρχει στο σύνολο των συναδέλφων με την ξαφνική απώλεια αριθμού συναδέλφων που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει αυξητικό ρυθμό στους Στρατιωτικούς και πρέπει άμεσα να διερευνηθούν τα αίτια.

• Αμετάθετο με την συμπλήρωση 30 ετών υπηρεσίας: Έως πότε οι οικογένειές μας θα συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται; Μήπως και οι μεταθέσεις θα πρέπει να βγαίνουν και να ανακοινώνονται τον Μάρτιο και όχι ένα μήνα πριν;

• Μοριοδότηση Στρατιωτικών: Έως πότε περιοχές που είναι παραμεθόριες η είναι δίπλα στην παραμεθόριο όπως η Φρουρά Ιωαννίνων θα λαμβάνει λιγότερα μόρια ακόμη και από την Αθήνα και την ίδια ώρα θα μειώνεται η μοριοδότηση στις φρουρές Φιλιατών και Κόνιτσας;

• Απόφαση του ΣτΕ: Πόσα χρόνια θα περάσουν ακόμη και πόσες Κυβερνήσεις θα συνεχίζουν να μην εκτελούν αποφάσεις του Ανώτατου δικαστηρίου της Χώρας για πλήρη συμμόρφωση σε αυτή;

• Μάχιμη πενταετία: Έως πότε θα πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές για την αναγνώριση όταν είναι απλήρωτη εργασία πέραν των 5 ετών.

• Επίδομα παραμεθορίου: Έως πότε θα το λαμβάνουν μόνο οι μισοί Στρατιωτικοί που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές;

• Ημερησία αποζημίωση: Πότε θα γίνει εξίσωση η ημερήσια αποζημίωση με αυτή των υπολοίπων εργαζομένων στο Δημόσιο;

• Συντάξεις Στρατιωτικών: Γιατί δεν υπολογίζεται σαν Ασφαλιστικός -Συντάξιμος χρόνος η υπερωριακή εργασία των Στρατιωτικών σε όλο τον εργάσιμο βίο τους που πολλές φορές υπερβαίνει και το 50% του κανονικού.

• Νέο Μισθολόγιο: Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων έχουν οδηγηθεί σε νέες μειώσεις. Έως πότε θα συνεχίζεται η παραβίαση της απόφασης του ΣτΕ και στο μισθολόγιο;

• Πρόωρες Αποστρατείες ΕΠ.ΟΠ: Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία μας οφείλει να δώσει λύσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, όσο και το Υπουργείο Εργασίας και να εφαρμόσουν τους εκάστοτε συνταξιοδοτικούς νόμους που διέπουν τους στρατιωτικούς, προς αποφυγή της μειωμένης συντάξεως ή και ακόμη μη καταβολής αυτής, λόγω καταλήψεως του ηλικιακού ορίου.

• Υγειονομική Περίθαλψη: Έως πότε θα πηγαίνουμε στο 424 ΓΣΝ Θεσσαλονίκη κάνοντας εκατοντάδες χλμ σε μία ημέρα για απλές εξετάσεις που μπορούσαν να γίνουν όπως τα προηγούμενα χρόνια σε κρατικά νοσοκομεία της περιοχής.

• Στρατιωτικά ακίνητα: Πότε θα αλλάξουν τα κριτήρια, ή ανακατανομή τους με βάση την προέλευση και πότε θα γίνει δίκαιη η επιλογή με γνώμονα τα Ε1-Ε9 και εισοδηματικά κριτήρια για την είσοδο σε αυτά; Πότε θα γίνει η σωστή αξιοποίηση τους υπέρ των Ταμείων μας;

Οι Έλληνες Στρατιωτικοί δεν είναι επαίτες ούτε ζητούν καμία διάκριση εις βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Ζητάμε όμως ισονομία και την άμεση επίλυση των χρόνιων αιτημάτων μας.

Προσωπικό με ηθικό είναι το καλύτερο, το πιο δυνατό και αξιόπιστο όπλο.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ντροπή στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που δέχονται να παίρνουν Δγες από την Πυροσβεστική Υπηρεσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή