ΕΑΑΣ: Ανακοίνωση-τοποθέτηση για συμμετοχή Αξιωματικών ε.α. σε ΜΜΕ ως αναλυτές-σχολιαστές του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου

ΕΑΑΣ: Ανακοίνωση-τοποθέτηση για συμμετοχή Αξιωματικών ε.α. σε ΜΜΕ ως αναλυτές-σχολιαστές του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Αθήνα 01 Απρ. 2022

Η εισβολή των Ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία και η πολεμική σύγκρουση που έκτοτε υφίσταται δημιούργησε την ανάγκη ενημέρωσης της κοινωνίας μας από ειδικούς στο θέμα του πολέμου. Πολλοί, λοιπόν, συνάδελφοί μας αξιωματικοί ε.α. κλήθηκαν και συμμετείχαν σε διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές ως αναλυτές - σχολιαστές των εξελίξεων του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου. Οι στρατιωτικοί, όπως και όλοι οι αναλυτές, εκθέτοντας τις απόψεις τους εκτίθενται ταυτόχρονα και στην κρίση του κοινού που τους παρακολουθεί.

Δυστυχώς, παρουσιάστηκαν κάποιοι δημοσιογράφοι και λοιποί δημοσιολογούντες οι οποίοι προσπάθησαν με σκαιότατους χαρακτηρισμούς να απαξιώσουν συλλήβδην τους συναδέλφους μας και όλους τους αποστράτους καθώς και το δικαίωμά τους στην έκφραση απόψεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Είναι προφανές ότι κάποιος μπορεί να διαφωνεί με τον τρόπο και την παρουσία κάποιου, ακόμη και με το περιεχόμενο των τοποθετήσεών του, δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να αναγάγει την διαφωνία του αυτή σε απαξίωση όλων των συναδέλφων του αναλυτού.

Δεν παρατηρήσαμε το ίδιο φαινόμενο όταν τα ζητήματα της επικαιρότητας επέβαλαν την κατάθεση απόψεων ειδικών για ιατρικά θέματα ή μετεωρολογικά φαινόμενα, τους σεισμούς. κ.ο.κ. Όταν πρόκειται για την κατάθεση απόψεων για μία πολεμική σύρραξη ειδικότεροι επί των θεμάτων της Πολεμικής Τέχνης δικαίως θεωρούνται οι Στρατιωτικοί ειδικοί να κρίνουν και να εκφράζουν την άποψή τους ελεύθερα και μετά λόγου γνώσεως, λόγω σπουδών, εκπαίδευσης και εμπειρίας.

Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων /ΕΑΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. "μετά λόγου γνώσεως, λόγω σπουδών, εκπαίδευσης και εμπειρίας" προφανώς εννοούν τους συνταξιούχους με τα φφφτυχία και τα μεταφφφτυχιακά από τα Χαύταρντ και τα Χαυτερστον, τι όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ανώδυνες ανακοινωσεις, δεν επιφερουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, που στην προκειμένη περίπτωση ειναι η διαφύλαξη της λογικης, της φυσιολογικοτητας και του κυρους του Στρατιωτικού Λειτουργήματος.
    Μονο οι μηνύσεις καθε μερα σε συγκεκριμένα ατομα.
    Αλήθεια.. με τον αλλον τον πουθενα κομουνιστή Μπογιοπουλο τι εγινε; Πληρωσε ή μπηκε μπουζου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανένας αξιοπρεπης, σεμνος, εντιμος, γενναιοφρων, Ικανος αξιοπρεπης, και Αριστα καταρτισμενος, Αντισυστημικος Αξιωματικός δεν θα κατεδεχετο να εμφανιστει στα Καναλια των ΜΜΕξαπατησης του Διεφθαρμενου Μεταπολιτευτικου Καθεστωτος, τα οποία επροξενησαν ανυπολογιστη και μη ανατρεψιμη βλαβη στον Ελληνικό λαό και στο Έθνος! Αλλωστε αυτούς τους λαμπρους Αξιωματικους των υγιων, ακκοματιστων, εθνικων πεποιθησεων και ιδεων, τους απεβαλε το Σύστημα από πολύ νωρίς. Εμφανιζονται ανθρωποι της ΕΛΙΤ του Μεταπολιτευτικου Δημοκρατικου Καθεστωτος, κ.α.
    Δεν μας απασχολει και ούτε μας ενδιαφέρει το εν λόγω ζητήμα και οι διαττοντες αστερες τηλεαναλυτες.
    ΕΡΡΩΣΘΕ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΊΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρωταρχικός σκοπός των ΜΜΕ είναι η κάλυψη του τηλεοπτικού χρόνου και όχι η σε βάθος ενημέρωση γιατί απλά απευθύνονται σε σε ρηχούς τηλεθεατές. Δικαίωμα των λιγοστών συναδέλφων είναι να συμμετέχουν στα πάνελ (αλήθεια πληρώνονται?) αλλά να είναι λίγο προσεκτικοί στις εκτιμήσεις τους σκεπτόμενοι το "εάν ο εχθρός εγνώριζε τον εχθρό, ο εχθρός θα νικούσε τον εχθρό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις στο ΚΑΔΡΟ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ για την κατάντια της χώρας ο Ελληνικός Λαός έχει εντάξει τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ τουςΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ και τους ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ (Απολαμβάνουν μικρής εκτιμήσεώς του-αποδοχής). Τελευταία γίνεται μια προσπάθεια να ενταχθούν στο ΚΑΔΡΟ και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.(βλέπε συνδικαλισμός στις Ενοπλες Δυνάμεις,εργασιακά δικαιώματα, μή θεσμικές ενώσεις αποστράτων με το δικό της μπαιράκι η κάθε μια κλπ) Μήπως και ο συνωστισμός των αποστράτων στα τηλεοπτικά παράθυρα εντάσσεται στην ίδια προσπάθεια;;;;. Μήπως οι συνάδελφοι αυτοί , άθελά τους θέλω να πιστεύω, παίζουν το παιχνίδι όσων προσπαθούν να μειώσουν την ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;;;;;;. Αυτό θα έπρεπε να απασχολεί την ΕΑΑΣ

      Διαγραφή
  5. Απαραδεκτη ανακοινωση της ΕΑΑΣ.Υπάρχουν απόστρατοι που δίπλα στον βαθμό τους, π.χ. «αντιστράτηγος ε.α.», «αντιναύαρχος ε.α.» ή «αντιπτέραρχος ε.α.», προσθέτουν και τον τίτλο του «-αμυντικός αναλυτής», λες και αν έπειτα από την παράθεση του βαθμού του, ο οποίος υποδηλώνει μια 35ετή (και βάλε) σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις, θα χρειαζόταν ή θα προσέδιδε κάτι επιπλέον ο βαρύγδουπος, πλην κενός περιεχομένου τίτλος του «αμυντικού αναλυτή».
    Υπάρχουν άλλοι οι οποίοι έχουν αποστρατευθεί ως ανώτεροι αξιωματικοί και ξαφνικά εμφανίζονται ως διά μαγείας - ανώτατοι εν αποστρατεία, αναλύοντας με ύφος δέκα Γκουντέριαν και Πάτον. Υπάρχουν άλλοι οι οποίοι εμφανίζονται με «τίτλους» του στυλ «επίτιμος διευθυντής», που ρωτώντας στα επιτελεία δηλώνουν πλήρη άγνοια τέτοιων τίτλων.ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΕΛΙΑ-ΑΙΣΧΟΣ
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ NA KOITANE TA TOY OIKOY TOYΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΤΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ >
    Στα τηλεοπτικά παράθυρα οι απόστρατοι που έγιναν αναλυτές
    https://www.staratalogia.gr/2022/03/blog-post_22.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και αυτή την ανακοίνωση τώρα γιατί την ανεβάσατε?????
    Παρεξηγήθηκε η ΕΑΑΣ?????
    Αφού η κατάντια του αποστρατου έχει πιάσει πάτο, που βγαίνουν στα κανάλια σάς πείραξε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτυχως που υπαρχει η ΕΑΑΣ και γελαμε και λιγο με τετοιες …ανακοινωσεις.

    Σταματήστε το προσκλητήριο-παρέλαση των Αποστράτων στα τηλεοπτικά παράθυρα!!!
    Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.
    https://www.staratalogia.gr/2020/08/blog-post_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή