Καλαμάτα: Το ΥΠΕΘΑ εξετάζει την επαναλειτουργία του 9ου ΣΠ ως Κέντρου Νεοσυλλέκτων

Καλαμάτα: Το ΥΠΕΘΑ εξετάζει την επαναλειτουργία του 9ου ΣΠ ως Κέντρου Νεοσυλλέκτων

Αυτοψία για επαναλειτουργία του Στρατοπέδου Καλαμάτας

Την επαναλειτουργία του στρατοπέδου του 9ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα ως Κέντρου Νεοσυλλέκτων εξετάζει σοβαρά το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της eleftheriaonline.gr, τις προηγούμενες μέρες βρέθηκαν στο στρατόπεδο αξιωματικοί του ΓΕΣ και της Διοίκησης Κέντρων Πελοποννήσου (από την Τρίπολη) και πραγματοποίησαν αυτοψία, ελέγχοντας όλους τους κρίσιμους χώρους του, για να διαπιστώσουν σε ποια ακριβώς κατάσταση βρίσκονται και αν μπορούν χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις να φιλοξενήσουν και πάλι τη λειτουργία Κέντρου Νεοσυλλέκτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 2η παρέμβαση από ΓΕΣ: Επαναλειτουργία Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Σ.Ξ.

Περισσότερα στοιχεία δεν έγιναν γνωστά, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι τα αποτελέσματα της αυτοψίας θα απασχολήσουν και θα αναλυθούν από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου.

Ερώτηση στη ΒτΕ

Ερώτηση (4497/07-04-22) προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κατέθεσε ο Βουλευτής Λαμπρόπουλος Ιωάννης, με ΘΕΜΑ: «Επαναλειτουργία του 9ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα και ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων»

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση, αναφέρεται:

Η προηγούμενη κυβέρνηση, από το 2017 είχε αποφασίσει, το οριστικό κλείσιμο του 9ου Συντάγματος της Καλαμάτας, για λόγους οικονομίας, με την κατάταξη των Νεοσυλλέκτων να γίνεται κατευθείαν σε ακριτικές μάχιμες Μονάδες.

Το νέο σύστημα, κατά γενική ομολογία απέτυχε διότι:

- Επιβάρυνε οικονομικά το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

- Δεν υπάρχει ομαλή προσαρμογή των νέων οπλιτών , όταν τοποθετούνται απευθείας και ανεκπαίδευτοι στα σύνορα.

- Επιβαρύνονται οι Μονάδες και το προσωπικό τους στην παραμεθόριο με το επιπλέον έργο της εκπαίδευσης των Νεοσυλλέκτων, ενώ οι οικογένειές τους, λόγω της οικονομικής επιβάρυνσης.

Το 9ο Σύνταγμα Πεζικού της Καλαμάτας, διαθέτει τις πιο καινούργιες εγκαταστάσεις, απ’ όλα τα στρατόπεδα της χώρας, έχει μικρό κόστος συντήρησης και είναι το καλύτερο για εκπαίδευση και διαμονή των Νεοσυλλέκτων Οπλιτών μας.

Η παρουσία του 9ου Συντάγματος στην πόλη της Καλαμάτας για περίπου ενάμιση αιώνα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προσφορά του Μεσσηνιακού Λαού, στους αγώνες του Έθνους για Ελευθερία και Ανεξαρτησία.

Η Καλαμάτα διαθέτει αεροδρόμιο, λιμάνι, καινούργιο νοσοκομείο και αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας για σύνδεση με την Αθήνα σε δύο ώρες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα ανακληθεί, η προηγούμενη απόφαση, ώστε να επαναλειτουργήσει και ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων το 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καλαμάτα: Σχεδιάζουν να ανοίξει και πάλι το στρατόπεδο-Ίσως από τον Μάιο να δεχθεί νεοσύλλεκτους

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια