Ενεργοποιείται η αντιαεροπορική άμυνα στα νησιά του Αιγαίου-Οι εντολές Α/ΓΕΕΘΑ και η ετοιμότητα στους 3 Κλάδους

Ενεργοποιείται η αντιαεροπορική άμυνα στα νησιά του Αιγαίου-Οι εντολές Α/ΓΕΕΘΑ και η ετοιμότητα στους 3 Κλάδους

Έτοιμη για απαντήσεις στις τουρκικές προκλήσεις η ελληνική αεράμυνα - Δυναμική και άμεση η απάντηση της Ελλάδας μετά το μπαράζ παραβιάσεων και υπερπτήσεων από τουρκικά μαχητικά - Επαγρύπνηση, συνεχής εκπαίδευση και αποφασιστικότητα

Βασίλης Σκουλαράκος

Άμεση, αποφασιστική και δυναμική είναι η απάντηση της Ελλάδας στο κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας.

Μετά το μπαράζ υπερπτήσεων την Τετάρτη πάνω από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με 41 συνολικά διελεύσεις από τη Σάμο μέχρι το Σύμπλεγμα του Καστελλόριζου, το ΓΕΕΘΑ και το υπουργείο Άμυνας αποφάσισαν να λάβουν δραστικά μέτρα για να αποτρέψουν τις τουρκικές προκλήσεις.

Με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου ενεργοποιούνται άμεσα τα αντιαεροπορικά συστήματα που βρίσκονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με στόχο να εντοπίζουν τους εισβολείς από αέρος και να τους εγκλωβίζουν βάζοντάς τους στο στόχαστρο.

Η ενεργοποίηση έχει ήδη ξεκινήσει και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν παραβιάσεις του FIR Αθηνών.

Επίσης, σε συνέχεια της συμμαχικής συνεργασίας με την Γαλλία, η φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» θα συμμετάσχει σε άσκηση με γαλλική φρεγάτα δυτικά της Κρήτης ενώ την Παρασκευή (29/04) η ίδια μονάδα επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού θα συμμετάσχει σε ασκήσεις με αμερικανικό πλοίο αποσπασμένο από τη δύναμη του αεροπλανοφόρου «HARRY TRUMAN».

Όπως φαίνεται η Τουρκία αποζητά μια κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο ωστόσο οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες και αποφασισμένες να δώσουν τις κατάλληλες απαντήσεις με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, όπως κάνουν άλλωστε εδώ και χρόνια σε αυτές τις περιπτώσεις.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr - ΦΩΤΟ: Αρχείου

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. H Απίστευτη ομολογία του ΓΕΕΘΑ «Δεν ήταν ενεργοποιημένη η ελληνική αεράμυνα στο Αιγαίο χθες» που εγινε σουρωτηρι το ΑΙΓΑΙΟ επιβεβαιωνεται ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν ήξερες δεν τι σημαίνει αεράμυνα δεν θα μίλαγες έτσι

      Διαγραφή
  2. Με το μαλακό, γιατί ξεκινά και η συνδρομή για την πυρασφάλεια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε μπορούν τώρα.... Έχουν τα δασοπερίπολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή