ΥΕΘΑ για αποζημιώσεις υπηρεσιών ΣΞ: Ανεστάλησαν του 2018 λόγω έλλειψης πιστώσεων-Προσπαθούμε για το 2021

ΥΕΘΑ για αποζημιώσεις υπηρεσιών ΣΞ: Ανεστάλησαν του 2018 λόγω έλλειψης πιστώσεων-Προσπαθούμε για το 2021

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Αντώνιος Μυλωνάκης, με θέμα «Οικονομική αποζημίωση εκτέλεσης υπηρεσιών Αργιών 2018-2021», σας γνωρίζω, κατά το μέρος που αφορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), τα ακόλουθα:

Η αναστολή καταβολής της αποζημίωσης των υπηρεσιών για το έτος 2018 αποφασίστηκε με την υπ’αριθμ.6/26-3-18 Απόφαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, λόγω έλλειψης των αναγκαίων πιστώσεων στο λειτουργικό προϋπολογισμό (Π/Υ) του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ). Εντούτοις, παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, κατόπιν σχετικής προβολής απαίτησης το προηγούμενο διάστημα αναζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης του Π/Υ του ΓΕΣ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη καταβολή των δικαιούμενων αποζημιώσεων για το προσωπικό του Στρατού Ξηράς (ΣΞ). Απότοκο των συντονισμένων ενεργειών της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, σε αγαστή συνεργασία με το ΥΠΟΙΚ, ήταν η ενίσχυση του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ και συνακόλουθα του ΓΕΣ, με αποτέλεσμα να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις, προκειμένου να καταβληθεί στα στελέχη του ΣΞ η αποζημίωση για την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες και τις τοπικές αργίες για το έτος 2020. Ως εκ τούτου, έχουν ολοκληρωθεί οι εκκρεμείς αποζημιώσεις των εν λόγω υπηρεσιών, που εκτελέσθηκαν τα έτη 2019 και 2020.

Στην παρούσα φάση, έχουν αναληφθεί οι απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να ενισχυθεί, έτι περαιτέρω, ο Π/Υ ΓΕΣ και να ολοκληρωθεί η καταβολή αποζημίωσης στο στρατιωτικό προσωπικό για την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας, κατά τις αντίστοιχες αργίες έτους 2021.

Τέλος, ανεξάρτητα από τα παραπάνω, σας γνωρίζουμε ότι το ΥΠΕΘΑ καταβάλει διαρκώς κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης πόρων, προβαίνοντας σε τακτικές και έκτακτες καταβολές αποζημίωσης του προσωπικού, οσάκις το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια του εκτελούμενου προϋπολογισμού.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

  1. Για το ΓΕΕΘΑ υπάρχουν πιστώσεις για το ΓΕΣ όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τα golden boys των τραπεζων,υπαρχουν ομως κονδυλια;Που καιρος τωρα να ξαναασχοληθεις με τα μαρμαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ όλοι οι υπόλοιποι τα παίρνουν κανονικά... Μόνο για τον ΣΞ δεν υπάρχουν ... Δεν ντρέπονται να τα λένε κιόλας... Ντράπηκε και η ντροπή... Γαϊδούρια ξεκαπιστρωτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην τα ανεβάζετε αυτά μέρες που είναι και μας κολάζετε και βλασφυμούμε. Αμαρτία είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν αυτός με αυτά που λέει σπούδασε δικηγόρος εγώ πρέπει να είμαι αστροναύτης. Δεν παίρνουμε τις υπηρεσίες γιατί έτσι αποφάσισε το στρατιωτικό συμβούλιο άρα δεν φταίει το υπουργείο οικονομικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι δικηγόρος μωρέ, ένα γραμμάτιο που έπρεπε να ξεπληρώσει ο Κούλης στους καραμάν-αλήδες με τα καραμάν-αλίδηκα λουκάνικα. Άκου δικηγόρος, για ρώτα και κανέναν στην Καβάλα τι γίνεται.

      Διαγραφή
  6. Θα τα πούμε στις εκλογές. Αν έπαιρναν οι Συνταγματαρχες και οι ανώτατοι Ταξίαρχοι και Στρατηγοι αποζημίωση για υπηρεσίες, τότε θα πληρωνόταν ολοι κανονικά. Τώρα δεν υπάρχουν λεφτά ε? Δεν ντρέπεστε λίγο? Υπάρχουν επίσης δικαστικές τελεσιδικες τελεσιδικες τελεσιδικες (το γράφω τρεις φορές για να καταλάβετε το μέγεθος της παρανομίας τους) αποφάσεις δικαστηρίων και παρόλα αυτά αρνούνται πεισματικά να αποζημιωσουν. Η κυβέρνηση επίσης αρνείται να ψηφίσει τροπολογίες και νόμους υπέρ υπαξιωματικων και λοιπών κατωτέρων αξιωματικών ασσυ που ρυθμίζουν θέματα βαθμολογικής αλλά και μισθολογικης ταυτόχρονα εξέλιξης τους . Αν σας ψηφίσει έστω και ένας υπαξιωματικος και κατώτερος αξιωματικός θα πρόκειται περί θαύματος..... μέρες που είναι. Πραγματικά πιστεύω ακράδαντα ότι η πτώση αυτής της άθλιας κυβέρνησης θα γίνει με πολύ μεγάλο πάταγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην προσπαθείς τοσο πολύ κ. υπουργε για να βρεις κονδύλια..
    300 (βουλευτές) x 500 €/ μηνα = 150.000 τον μηνα!
    Σε ενα χρονο: 150.000 x 12 = 1.800.000 !!!
    Για 2 χρονακια που θα ειστε ακομα κυβέρνηση μπορειτε να τα δινετε..
    Ααα επισης μπορείτε να παρετε κανένα μυριο, απο τα πετσομενα ΜΜΕ και κανενα μυριο απο τα golden boys του Στουρνάρα καθως επίσης και απο τον ιδιο τον Στουρνάρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κυριλικια σας φαγανε για αυτο δεν υπολογιζουν το Στρατευμα.Ξεφυγετε επιτελους απο την υποτακτικοτητα στην εκαστοτε κυβερνηση ταχιστα.

      Διαγραφή
  8. Σαν δεν ντρέπεστε λέω....Αλλά έτσι είναι οι του ΣΞ είναι μακάκες (μέρες που είναι) ενώ ΠΝ και ΠΑ είναι ωραίοι, μάγκες παντού (και στα μετοχικά), χωρίς φυσικά να έχω κάτι μαζί τους. Έχουν μοιράσει δεξιά και αριστερά επιδόματα αφορολόγητα και εδώ δεδουλευμένα δεν έχουν πιστώσεις, μας λένε. Οκ, τα λέμε σύντομα στις εκλογές, όταν θα μας θυμηθείτε πάλι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δλδ 4 δις € βρέθηκαν για ραφαλ και φρεγάτες, αλλά μερικά εκατομμύρια ευρώ για δεδουλευμενες υπηρεσίες ή νυχτερινή αποζημίωση των στελεχών δεν υπάρχουν εεε;
    Βέβαια οι ανώτατοι δεν μιλάνε για αυτά,μη χάσουν τα μεγαλεία και την θεσουλα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα συμβούλια δηλαδη γράφουν τους νόμους του κράτους καθώς και την δικαιοσυνη. Εγώ τότε γιατί να υπακουω στις διαταγές των ανωτέρων μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητοί μέρες που είναι μην εκνευρίζεστε. Ο πατέρας μου φώλα δεξιός και γω κάποτε ακολουθούσα, με βλέπει τώρα, που ανοίγω παλάμες σαν φτερούγες αετού, όταν βλέπω στη tv τα γνωστά πρόσωπα. Μου λέει γιατί υιέ μου? γιατί του απαντάω δεν είναι η ανικανότητά τους που με νευριάζει, είναι που ξέχασαν τι σημαίνει η λέξη ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απλά μην ξεχάσουν ορισμένοι τι περνάμε όταν σε κανά 8-10 μήνες δοθούν κάτι ψίχουλα. Γιατί ψίχουλα θα δοθούν. Τουλάχιστον έτσι ήταν προγραμματισμένο προ των εξελίξεων στην Ουκρανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα φασκέλωνα αλλά λυπάμαι το φάσκελο όπως έλεγε και ο Μίμης Φωτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε @@@@. Ποιες αποζημιώσεις έχουν πληρωθεί για 2019 και 2020? Τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες? Ο νόμος μιλάει για Οοοοολες τις υπηρεσίες που εκτελούνται για τις νυχτερινές ώρες ότι αποζημιώνεται το νυχτερινό 8ωρο. @@@@@@@ ενώ υπάρχουν τελεσιδικες δικαστικές αποφάσεις για άμεσες αποζημιώσεις 3000 και 4000 ευρώ κάνετε την πάπια. Την πάπια ε? Μην στεναχωριέσται όμως αρχίζει η περίοδος κυνηγιού. Πολιτικού κυνηγιού. Θα σας εξ@φ@νίσουμε στις εκλογές μπλε παρασιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή