ΚΥΣΕΑ: Νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας

ΚΥΣΕΑ: Νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας

Αλλαγή σκυτάλης στην ΕΛ.ΑΣ.- O Κωνσταντίνος Σκούμας o νέος Αρχηγός

Με σημερινή Απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.A.), νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επελέγη ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας.

Επίσης, το ΚΥ.Σ.Ε.Α. απένειμε στον Μιχαήλ Καραμαλάκη το βαθμό του Στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού του Σώματος και στον Ανδρέα Δασκαλάκη, ο οποίος αποστρατεύεται με τον τίτλο του επίτιμου Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Σκούμας

Γεννήθηκε στο Τετράκωμο του Νομού Άρτας, το έτος 1962.

Αποφοίτησε από το Λύκειο Φοίνικα Θεσσαλονίκης, το έτος 1981.

Κατά τα έτη 1980-81 φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Δοκίμων Αξιωματικών Ε.Ν. Πλοιάρχων Νέας Μηχανιώνας.

Το έτος 1982, κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1990.

Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας, το έτος 2002.

Συμμετείχε με επιτυχία σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρακολούθησε διάφορα συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις σε εξειδικευμένα θέματα Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Από τον Απρίλιο του 2014, με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016.

Τον Φεβρουάριο του 2016, τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου ενώ τον Ιανουάριο του 2017, προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου, παραμένοντας στην ίδια θέση.

Την 23/07/2019 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

ΠΗΓΗ: in.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

 1. Καλορίζικος!!!!!! Ωραίο βιογραφικό: Υπηρέτησε σε διάφορες.....,συμμετείχε σε διάφορα......, παρακολούθησε διάφορα..... Ούτε ένα Πτυχίο ΑΕΙ, ούτε μία ξένη γλώσσα, ούτε ....., ούτε..... Γιατί ρε παιδιά δεν τα γράψατε του ανθρώπου;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α!!! Μου διέφυγε: Από τον Απρίλιο του 2014, με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου (Ανώτατος Αξιωματικός), τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016, δηλαδή για δύο χρόνια προΐστατο μιας περιοχής με 61.000 κατοίκους, κάτι πολύ λιγότερο από όσο ένα μεσαίο Αστυνομικό Τμήμα της Περιοχής Αττικής ή Θεσσαλονίκης. Μπράβο μας!!!!!!!!

   Διαγραφή
 2. Υπηρετησε καθόλου στην Αθήνα; Π. Χ. Στο ΑΤ Ομονοιας, Ακροπόλεως, Εξαρχειων, Πειραιως, Λιοσιων, Ασπροπύργου, Zεφυριου; Στην Τροχαια Αττικης, στη ΓΑΔΑ στο Υπουργείο ΠΡΟΠΟ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή