Λάκωνες σε ανώτατα κλιμάκια του Στρατού Ξηράς

Λάκωνες σε ανώτατα κλιμάκια του Στρατού Ξηράς

Μετά την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) για την τοποθέτηση των αντιστρατήγων, αντιναυάρχων και αντιπτεράρχων, δύο ανώτατοι αξιωματικοί, με καταγωγή από περιοχές της Λακωνίας, αναλαμβάνουν επιτελικά καθήκοντα σε κομβικές οργανικές θέσεις του Στρατού Ξηράς.

Ο παραμένων στον βαθμό του Αντιστρατήγου, Πέτρος Δεμέστιχας (μέχρι πρότινος Διοικητής 1ης Στρατιάς), ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον οικισμό Παγανέα Σκουταρίου Ανατ. Μάνης, τέθηκε Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στη Στρατιωτική Επιτροπή του Βορειο-Ατλαντικού Συμφώνου (ΣΑ/ΣΕΒΑΣ), εκπροσωπώντας τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ. Ευθύνεται, μεταξύ άλλων, για την κατεύθυνση/συντονισμό όλων των Ελλήνων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στο Αρχηγείο του NATO.

Αντίστοιχα, ο νεοπροαχθείς σε Αντιστράτηγο, Δημόκριτος Κωνσταντάκος, με «ρίζες» από Μάνη και Δ. Ευρώτα, ορίστηκε Επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), προερχόμενος από τη θητεία του ως Διευθυντής Α΄ Κλάδου στο ΓΕΣ.

Ο «Λακωνικός Τύπος» εύχεται καλή επιτυχία και σταδιοδρομία στα δύο κορυφαία στελέχη, που κάνουν υπερήφανους τους συμπατριώτες τους, όπως κι ευχές για μελλοντική αναβάθμιση στην ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΗΓΗ: lakonikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ο παραμένων στον βαθμό του Αντιστρατήγου, Πέτρος Δεμέστιχας τεθηκε ουσιαστικα ΕΟΘ αφου πηγε στο ΣΑ/ΣΕΒΑΣ πολη ΜΟΝΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή