Παναγιωτόπουλος διαψεύδει Ακάρ: Ασφαλώς και δεν συζητήσαμε θέμα «συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου»

Παναγιωτόπουλος διαψεύδει Ακάρ: Ασφαλώς και δεν συζητήσαμε θέμα «συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου»

Συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα τις προϋποθέσεις και δυνατότητες εμπέδωσης ενός κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στην περιοχή του Αιγαίου, μακριά από εντάσεις και προκλητικές συμπεριφορές  ενόψει της τουριστικής περιόδου αναφέρει ο υπουργός Άμυνας

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος διέψευσε τις αναφορές του Τούρκου ομολόγου του σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης τους έθεσαν επι τάπητος και θέμα «συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου».

Ασφαλώς και δεν τέθηκε θέμα «συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου», και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί» ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Με τον κ. Ακάρ συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα τις προϋποθέσεις και δυνατότητες εμπέδωσης ενός κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στην περιοχή του Αιγαίου, μακριά από εντάσεις, προκλητικές συμπεριφορές και δηλώσεις εντυπωσιασμού.

Συμφωνήσαμε ότι το ήπιο κλίμα στις διμερείς σχέσεις μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επωφελές και για τις δύο χώρες μας, ιδίως ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Ασφαλώς, και δεν τέθηκε θέμα “συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου“, και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί».

Τι ανέφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ

Νωρίτερα, ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της γειτονικής χώρας, μετά την έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ ανέφεραν ότι ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων έκανε λόγο για οφέλη και για τις δύο χώρες από την συνεκμετάλλευση τόσο σε τουριστικό επίπεδο όσο και όσον αφορά στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του Αρχιπελάγους.

Ερωτηθείς για το πώς είναι η κατάσταση τελευταία στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ απάντησε: «Με την Ελλάδα διεξήχθησαν θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες για θέματα της επικαιρότητας. Βάλαμε στο τραπέζι τα θέματά μας με ειλικρίνεια, ανοιχτά, έντιμα και με διαφάνεια».

Μιλώντας για το Αιγαίο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το trthaber σημείωσε: «Αυτό είναι σημαντικό για την ευημερία των ανθρώπων των δύο χωρών και το μοίρασμα των ομορφιών και των πλούτων του Αιγαίου. Υπάρχει τουρισμός, αλιεία και πολλά άλλα πλούτη. Είμαστε υπέρ της χρήσης αυτών μαζί, το είπαμε αυτό. Λάβαμε θετική απάντηση από τον συνομιλητή μας με αυτή την έννοια, περιμένουμε να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε εποικοδομητικοί, θετικοί, αυτή είναι η προσέγγισή μας».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μία μέρα μετά και την «ξαφνική» συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Ακάρ μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι περιμένει την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για τη συνάντηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και ότι αυτό το θέμα ήρθε στο προσκήνιο στη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Διαψεύδει ο Μαρμαράς τον Ακαρ μετά από 20 ημέρες...
    Καλά μην γελιωμαστε... Συγκρίνεται ο Μαρμαράς με τον Ογκόλιθο Ακαρ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή