Τουρκία: Με κορονοϊό όλοι οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων

Τουρκία: Με κορονοϊό όλοι οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι διοικητές των χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων στην Τουρκία βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο Διοικητής των Χερσαίων Δυνάμεων, Στρατηγός Musa Avsever, ο Αρχηγός των Ναυτικών Δυνάμεων, ναύαρχος Adnan Özbal και ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, στρατηγός Hasan Küçükakyüz βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό σύμφωνα με τα τελευταία τους αποτελέσματα, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Οι διοικητές μας υποφέρουν από ήπια συμπτώματα και εκτελούν τα καθήκοντά τους από μακριά», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πρόσφατα, ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων στην Τουρκία έχει πέσει κατακόρυφα σε 25.000 από περίπου 100.000 κρούσματα ανά 24ωρο. Επιπλέον, η Τουρκία σημειώνει μείωση του αριθμού των ατόμων που νοσηλεύονται ή βρίσκονται στην εντατική.

Εκτός από τον αντίκτυπο του εμβολιασμού και των περιορισμών, αυτή η πτωτική τάση συνδέεται κυρίως με την παραλλαγή Όμικρον, μια λιγότερο θανατηφόρα παραλλαγή του κορωνοϊού, ειδικά για κατά τα άλλα υγιή άτομα. Είναι πιο μεταδοτική από προηγούμενες παραλλαγές, αλλά για πολλά άτομα εκτός των ευπαθών ομάδων, δεν είναι τόσο θανατηφόρα όσο οι υπόλοιπες μεταλλάξεις της νόσου.

Με πληροφορίες από: Daily Sabah

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια