Στα τηλεοπτικά παράθυρα οι απόστρατοι που έγιναν αναλυτές

Στα τηλεοπτικά παράθυρα οι απόστρατοι που έγιναν αναλυτές

Πολλά είναι τα ερωτήματα για πρόσωπα που υπηρέτησαν στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και εμφανίζονται ως ειδικοί για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Του ΛΕΩΝΙΔΑ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ - lsblav@gmail.com - ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 19/03/2022 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr ]

Η έναρξη των χερσαίων και αεροπορικών πολεμικών επιχειρήσεων, ως συνέπεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, έφερε στην επιφάνεια ένα νέο τηλεοπτικό «είδος», αυτό του «ειδικού ουκρανολόγου αμυντικού αναλυτή», απολύτως απαραίτητο για να γεμίσει ο τηλεοπτικός χρόνος, ιδιαίτερα καναλιών με συνεχή 24ωρη κάλυψη και ανάλυση (με ή χωρίς εισαγωγικό η λέξη).

Βεβαίως, υπάρχουν και οι πολύ σοβαροί ειδικοί, επιστήμονες και στρατιωτικοί, αλλά υπάρχουν και κάποιοι «γραφικοί», κατά τον πλέον επιεική χαρακτηρισμό, οι οποίοι συνήθως προσαρμόζονται και στην πολιτική του καναλιού όπου εμφανίζονται, ή άλλοι που βρήκαν ευκαιρία για «kolotoumba» και ευκαιρία «να ρίξουν γέφυρες».

Υπάρχουν απόστρατοι που δίπλα στον βαθμό τους, π.χ. «αντιστράτηγος ε.α.», «αντιναύαρχος ε.α.» ή «αντιπτέραρχος ε.α.», προσθέτουν και τον τίτλο του «-αμυντικός αναλυτής», λες και αν έπειτα από την παράθεση του βαθμού του, ο οποίος υποδηλώνει μια 35ετή (και βάλε) σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις, θα χρειαζόταν ή θα προσέδιδε κάτι επιπλέον ο βαρύγδουπος, πλην κενός περιεχομένου τίτλος του «αμυντικού αναλυτή». Υπάρχουν άλλοι οι οποίοι έχουν αποστρατευθεί ως ανώτεροι αξιωματικοί και ξαφνικά εμφανίζονται ως διά μαγείας - ανώτατοι εν αποστρατεία, αναλύοντας με ύφος δέκα Γκουντέριαν και Πάτον. Υπάρχουν άλλοι οι οποίοι εμφανίζονται με «τίτλους» του στυλ «επίτιμος διευθυντής», που ρωτώντας στα επιτελεία δηλώνουν πλήρη άγνοια τέτοιων τίτλων.

ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Πέραν του γεγονότος αυτού, ότι δηλαδή ο κάθε απόστρατος απλώς και μόνο επειδή είναι απόστρατος, αναλύει ορθώς ή λανθασμένως τη γεωπολιτική, στρατηγική και τακτική κατάσταση στην Ουκρανία, όπως πιο πριν ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων ανέλυαν τα του κορονοϊού ή διάφοροι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές πρωινών ή μεσημεριανών εκπομπών της τηλεοράσεως, συνήθως διαφορετικού περιεχομένου, έκαναν και κάνουν το ίδιο, ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει και το «τι» λένε.

Διότι είδαμε τινές εξ αυτών, κυρίως όσους στο παρελθόν «διακρίθηκαν» ιδιαιτέρως στο στράτευμα παρά τω πλευρώ υπουργών Εθνικής Αμύνης, όπως του Άκη Τσοχατζόπουλου ή του Γιάννου Παπαντωνίου ή, αργότερα, επί κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να διατυπώνουν απόψεις, σεβαστές μεν, αλλά ελάχιστα πειστικές ή και ουτοπικές, για το θέμα, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Κάποιοι, μάλιστα, εξ αυτών, που μετά την αποστρατεία τους ανέπτυξαν ξαφνικά πολύ «αριστερές» απόψεις, έφτασαν στο σημείο να διατυπώνουν την άποψη «να σταματήσουν οι Δυτικοί και το ΝΑΤΟ να εξοπλίζουν την Ουκρανία για να σταματήσει επιτέλους ο πόλεμος», μη ζητώντας το πιο... φυσιολογικό, δηλαδή να σταματήσει η Ρωσία την εισβολή και τον πόλεμο που αυτή ξεκίνησε.

Εύλογα, λοιπόν, μπορεί να απορούν οι τηλεθεατές για το πώς διατυπώνουν τώρα τέτοιες απόψεις. Και επίσης εύλογα θα μπορούσε να διερωτηθεί κάποιος και για το τι θα έκαναν, αν, για παράδειγμα, η Τουρκία επιτίθετο για τους ίδιους λόγους και με το ίδιο σκεπτικό στη Θράκη. Θα έλεγαν και τότε να σταματήσει η Ε.Ε. να μας υποστηρίζει για να σταματήσει έτσι ο πόλεμος; Ή είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο; «O tempora, o mores» (Ω καιροί, ω ήθη), που έλεγαν και οι αρχαίοι Ρωμαίοι...

Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

  1. Στον ΛΕΩΝΙΔΑ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ και στο ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για το πετυχημενο ΑΡΘΡΟ ισως ειναι μικρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρατηρηστε αυτους που βγαινουν στα τηλεοπτικα παράθυρα και το παίζουν Στρατηγικοι Αναλυτες και Ξερολες! Τρομαρα τους!
    Είναι όλοι τους της ΕΛΙΤ του Συστήματος του Μεταπολιτευτικου Δημοκρατικου Καθεστωτος! Δέστε που υπηρετησαν σέ ποιές γκλαμουρατες θέσεις! Τωρά Συνταξιουχοι οντες στά στερνα του βιου τους, αυταρεσκονται να βγαινουν στο γυαλί και να προβαλλονται. Όλο εκθεσεις ιδεων είναι και διαπιστωσεις. Αναμασημενη τροφή. Στο internet βρίσκεις καλύτερες και πιο ενδιαφερουσες ειδήσεις. Τι να πει κανεις... Ουκ αν το γηρας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τηλεμαιντανοι, που γεμίζουν την ώρα των εκπομπών. Και να λέγανε και τίποτα της προκοπής; Παπαριες. 1-2 κατέχουν το αντικείμενο και κρατάνε το επίπεδο. Οι λοιποι πρώην, επίτιμοι κλπ ξεφτιλιζονται να τους κρατάνε στα παράθυρα για μια-δυο λέξεις. Κοροιδευαμε τους γιατρούς για τον covid και γίναμε νούμερα τώρα εμείς λογω πολέμου. Το ΆΡΘΡΟ τα λέει ΩΡΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο για το άρθρο σας!!! Τέτοιες συμπεριφορές θα πρέπει να καταδικάζονται. Απόστρατοι που φτάσανε με τις αποφάσεις ή την αδράνεια τους τα εν ενέργεια στελέχη να ζουν στα όρια των αντοχών τους (οικονομικά αλλά και ηθικά). Αν δεν υπήρχε το φιλότιμο θα σκούριαζαν τα σίδερα στους όρχους. Αντί να ντρέπονται όπως κάνανε τόσο καιρό μετά την αποστρατία τους πήραν θάρρος και βγήκαν στο γυαλί. Ας βάλουν δίπλα από το ε.α. πόσα χρόνια είναι σε αποστρατεία να γελάνε και οι νυφίτσες!!! Αλλά δεν τα βάζουν όσοι όμως γνωρίζουν σπάνε πλάκα με την ασχετοσύνη τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς ιδιαίτερα και λόγω συγκυριών από το 2010 και μετέπειτα η Πατρίδα μας ζεματίστηκε από σωτήρες καθηγητές Οικονομολόγους ( εσωτερικού-εξωτερικού),Σεισμολόγους,Λοιμωξιολόγους, Περιβαλλοντολόγους και πρόσφατα με Αμυντικούς αναλυτές, συνεπικουρούμενοι από δημοσιογράφους. Στο τέλος τα γεγονότα συνήθως τους διαψεύδουν... Οι περισσότεροι απ αυτούς εξαργύρωσαν την προβολή τους στο γυαλί η προσπάθησαν με σωρεία πλουσιοπάροχα αμειβομένων θέσεων στη Βουλή, Ευρωβουλή κλπ οργανισμούς.Γιατί άραγε να μην εκμεταλλευθούν τη περίπτωση και οι περί ου ο λόγος? ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ....Αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης θα τις χαρακτήριζα τέτοιες συμπεριφορές....μέσα σε αυτές εν μέρει η ματαιοδοξία......και το βόλεμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για μια χούφτα δολλάρια ή ρούβλια ακριβέστερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτή είναι μια σαχλαμαροκατάσταση που την βρίσκουμε επίσης στην Τουρκία και στις πρώην σοβιετιες επίσης. Δυστυχώς διαφορά "πασοκατζικια" (ιδιότης κτηθείσα εν τω στρατεύματι που δεν αφορούν μόνο ένα κόμμα, αλλά ισχύει για να καλοπερνουν και να παντελονιαζουν τεράστιες αμοιβές λόγω μεταθέσεων και θέσεων διάφοροι) αναλώνονται σε ακατάσχετη λόγοδιάρροια με θέσεις και αναλύσεις που τις ξεπατικωνουν από σάιτς και μπλογκς αγνώστου ταυτότητας και διαμονής, ήτοι ναυαρχούκοι αξούριστοι που ασχολούνται με χερσαίες επιχειρήσεις, πτεραρχούκοι με βαλκανικά κοστούμια λαϊκής που ασχολούνται με ναυτικές και στρατηγίδια που ασχολούνται και ναυτικές και αεροπορικές επιχειρήσεις και περισπούδαστες αναλύσεις με τον τίτλο του επίτιμου. Κοντά σε αυτούς άσχετοι, ηλίθιοι και σουργελα δημοσιογράφοι, λαμόγια πολιτικοί που δεν ξέρουν την διαφορά γεωστρατηγικής και στρατηγικής και άλλοι πολλοί βλαμμένοι. Αυτό για να καταλάβουμε ποιους προωθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις της μπανανίας, που φυσικά έχουν στους κόλπους τους πολιτικά λαμόγια ολκής, σε τόσο κρίσιμες και υψηλές θέσεις ευθύνης για την άμυνα της χώρας, τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στανατήστε το προσκλητήριο-παρέλαση των απόστρατων στα τηλεοπτικά παράθυρα: εδώ:
    https://www.staratalogia.gr/2020/08/blog-post_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παρα πολύ καλό το άρθρο για τους άσχετους που το παιζουν αναλυτές . Εδω δεν βγήκε ούτε ένας ητε εε ητε έα, officer intelligence της Π.Α. που είναι κ η ειδικότητα του κ βγαίνει ο βαψομαλιας να μας πει τι? Κ παλι Μπραβο για άρθρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακαπνοι ολοι τους. Η υπηρεσία σε θεση του εξωτερικού - εστω και σε εμπόλεμη περιοχή - δε σε μετατρέπει σε "σκυλί του πολέμου". Υψηλες θεωρίες ολοι τους απο την ανάπαυση του καναπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. TA ONOMATA KAI TA ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ.....ΑΣ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΟΙΡΕΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΤΕΡΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΑΝ ΟΙ Ε.Α. ΤΗΣ ΠΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ........{ΕΙΔΟΜΕΝ}

    ΑπάντησηΔιαγραφή