Σημαντικό: Αναγνώριση Μάχιμης 5ετίας για το Προσωπικό ΕΔ - Δείτε έγγραφο του ΓΕΣ

Σημαντικό: Αναγνώριση Μάχιμης 5ετίας για το Προσωπικό ΕΔ - Δείτε έγγραφο του ΓΕΣ

Η ΠΟΜΕΝΣ δημοσιοποίησε το παρακάτω έγγραφο του ΓΕΣ με ημερομηνία 30 Μαρ 22, σύμφωνα με το οποίο δίνεται πλέον στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων η δυνατότητα έκπτωσης 2% για κάθε έτος εξαγοράς της μάχιμης πενταετίας στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής του ποσού αναγνώρισης

Ειδικότερα:

Καθορίσθηκε η διαδικασία αναγνώρισης στο διπλάσιο ως προς τη σύνταξη των ετών που διανύθηκαν σε Μονάδες Εκστρατείας μέχρι και την 31 Δεκ 17, όπως αυτές καθορίζονται στο άρθρο 40 του Π.Δ. 169/2007 και με τις εκδοθείσες γνωμοδοτήσεις, με την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών κλάδου σύνταξης, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στα (α), (γ) και (δ) σχετικά.

Αφού ελήφθησαν υπόψη:

α. Οι συμπληρωματικές οδηγίες που τιαρασχέθηκαν με τα (ε) και (ι) σχετικά, αναφορικά με τον υπολογισμό στο διπλάσιο του χρόνου υπηρεσίας, πολιτικών και στρατιωτικών υπαλλήλων και την καταβολή διπλής εισφοράς υπέρ κύριας σύνταξης.

β. Τα διαλαμβανόμενα στο (στ) σχετικό σύμφωνα με το οποίο η επιστροφή τυχόν αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών για τις υπόψη αναγνωρίσεις δεν καθίσταται εφικτή.

γ. Οι επί του θέματος απόψεις του ΟΛΚΕΣ, όπως αυτές διατυπώθηκαν στα (ια), (ιβ) και (ιγ) σχετικά και ειδικότερα, ως προς τη δυνατότητα διενέργειας κράτησης για αναγνώριση ετών υπηρεσίας σε Μονάδες Εκστρατείας στο διπλάσιο ως προς τη σύνταξη, μετά την υποβολή σχετικής αναφοράς από τα ενδιαφερόμενα στελέχη και για τα χρονικά διαστήματα μετά την 01 Ιαν 18.

Καθορίζεται

η επέκταση της εφαρμογής των διαλαμβανομένων στο (ζ) σχετικό που αφορούν στη διαδικασία αναγνώρισης των ετών υπηρεσίας σε Μονάδες Εκστρατείας μέχρι την 31 Δεκ 17 και για τα χρονικά διαστήματα που διανύθηκαν από την 01 Ιαν 18 και εντεύθεν.   

Σύμφωνα με το (θ) σχετικό και στην παράγραφο 30.3 του (ι) όμοιου, η δυνατότητα έκπτωσης 2% για κάθε έτος εξαγοράς στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής του ποσού της αναγνώρισης, η οποία προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 15 του (γ) σχετικού αφορά σε κλασματικούς χρόνους και δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση των υπηρεσιών που υπολογίζονται ως διπλάσιες δεδομένου ότι πρόκειται για πραγματικούς χρόνους ασφάλισης.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό έγγραφο που δημοσιοποίησε η ΠΟΜΕΝΣ

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. 2 τοις εκατο θα ειναι το ποσοστο που θα εισπραξουν στις εκλογες απο το στρατευμα οι γελωτοποιοι της νδ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σας στείλουμε στον αγύριστο. Που θα πάει θα γίνουν εκλογές αργά ή γρήγορα. Κανένας στρατιωτικός να μην ψηφίσει αυτούς τους απατεώνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χιλιάδες στρατιωτικοί και οι οικογένειες μας θα σας στείλουν στο σπίτι σας. Μας ανάγκασα τε να πληρώνουμε τα παράνομα πρόστιμα η να εμβολιαστουμε χωρίς την θέληση μας. Μας κόψατε μισθούς, συντάξεις, δώρα, την ζωή μας την ίδια..... Μας αναγκαζετε τώρα να πληρώσουμε 5ετιες 10ετιες και κάθε ηληθιοτητα που σκέφτεστε για να φύγουμε... άκουσον άκουσον... Κατάντια απλά να πρέπει να πληρώσεις μετά από 25 και 30 χρο ία στην υπηρεσία για να.... Φύγεις. Θα τα πούμε @@@@@@ στις εκλογές και όχι μόνο. Έχει ο καιρός γυρίσματα μπλε στρουμφακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ψωμί δεν είχαμε τυρί μας ήρθε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρώτη η δεύτερη πενταετία ? Για ποια αναφέρεται ?Έχουμε χάσει τη μπάλα με την ηγεσία και με τις λύσεις που μας δίνει ο υπουργαρας.Ηξερε τι εκανε ο μητσοθαφτης και εβαλε νομικους σε πολλά . υπουργεία να μπορουν να ελίσωντε και να τον καλύπτουν σύνταγματικα σε όλη αυτή την πρωτοφανής ανθελληνικοτητα και καταπατιση συνταγματος και ανθρωπινων δικαιωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μας κοροϊδεύουν όλο πληρώνουμε τίποτε άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή