Α/ΓΕΕΘΑ: «Σύντομα η 1η Στρατιά η μεγαλύτερη Μείζονα Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων της Ελλάδας» (BINTEO)

Α/ΓΕΕΘΑ: «Σύντομα η 1η Στρατιά η μεγαλύτερη Μείζονα Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων της Ελλάδας» (BINTEO)

Τις σημαντικές εξελίξεις αναδιάρθρωσης της στρατιωτικής διοίκησης της χώρας μας που θα δώσουν σπουδαιότερο ρόλο στην 1η Στρατιά, προανήγγειλε από τη Λάρισα το πρωί της Τετάρτης 16/03/22, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο κ. Φλώρος που έχει διατελέσει στο παρελθόν Διοικητής της 1ης Στρατιάς, παρέστη για την αλλαγή στη διοίκηση του Στρατιωτικού Σχηματισμού.

Μετά το πέρας της τελετής, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «οσονούπω η 1η Στρατιά η μεγαλύτερη μείζονα διοίκηση των χερσαίων δυνάμεων όλης της Ελλάδας»:

ΠΗΓΗ: Ρεπορτάζ: Θοδωρής Τσέτσιλας / Φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ staratalogia.gr: Υπενθυμίζουμε, όπως είχαμε αναρτήσει ΕΔΩ, ότι η μεγαλύτερη αλλαγή που πρόκειται να συντελεστεί αφορά τη δομή του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς με έδρα τη Λάρισα. Αποτελεί τον μεγαλύτερο Σχηματισμό του Ελληνικού Στρατού και τη μόνη εν ενεργεία Στρατιά στην Ελλάδα.

Πλέον, σύμφωνα με το σχέδιο του ΓΕΕΘΑ, αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, αφού αναβαθμίζεται και μετονομάζεται σε «Αρχηγείο Χερσαίων Δυνάμεων».

Στη διοίκηση του νέου Αρχηγείου ενσωματώνονται η ΑΣΔΕΝ και η ΑΣΔΥΣ. Η Ανώτερη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) είναι σχηματισμός επιπέδου Σώματος Στρατού του Ελληνικού Στρατού με σκοπό την άμυνα των νησιών του Αιγαίου. Στην ουσία πρόκειται για τη Στρατιά Αιγαίου, που πλέον τίθεται υπό τη διοίκηση του Αρχηγείου Χερσαίων Δυνάμεων. Όπως και η ΑΣΔΥΣ, η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού, επιπέδου Σώματος Στρατού, με καθ' ύλην αρμοδιότητα για το σύνολο των θεμάτων διοικητικής μέριμνας του Στρατού Ξηράς στην ειρήνη και στον πόλεμο.

Έτσι, το Αρχηγείο -από 1η Στρατιά- γίνεται το πανίσχυρο όργανο εποπτείας οργάνωσης και διοίκησης του εσωτερικού. Ένα υπερστρατηγείο με διευρυμένες δυνατότητες μεγάλη ισχύ και -το κυριότερο- αυξημένη δυνατότητα άμεσης επέμβασης όπου απαιτηθεί.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Η μεγαλύτερη Μείζονα Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων της Ελλάδας» τάδε εφη ο κ. Φλώρος...
    Εδώ προκαλεί θυμηδία! Με εννιαμηνη θητεία και με ΕΠΟΠ άνω των 35? Με μειωμένη επάνδρωση μονάδων; Με υπογεννητικότητα; Υπάρχει λύση! Κ. Φλωρε γιατί δεν εφαρμωζεις την υποχρεωτική θητεία στα 18 όπως στην Κυπρο; Γιατί δεν αυξάνεις την υποχρεωτική Στράτευση στους 18 μήνες; Γιατί δεν εφαρμωζεις την υποχρεωτική Στράτευση των γυναικών; Και μην δικαιολογηθεις ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Αν δεν υπακούσουν οι πολιτικοί τότε να ακολουθήσεις το δρόμο του ΖΙΑΖΙΑ! Ή γράφεις ιστορία, ή άραξε και μην μιλάς. Εκτός και πρόκειται να ενισχύσεις το Στράτευμα με Πακιστανούς, Μπαγκλαντεσιανους και Αφγανούς.
    ΕΡΡΩΣΘΕ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αδειες μοναδες δεν κανεις στρατια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το 1979 στην προπαίδευση του ναυτικού, έριξα πέντε σφαίρες με Μ1 και άλλες 5 με ένα αρχαίο Τόμσον. Τα επόμενα 2,5 χρόνια δεν είδα όπλο ούτε σε φυτογραφία.
    Να υποθέσω ότι τώρα οι φαντάροι ρίχνουν περισσότερες και συχνότερα;
    Και το ΙΚΑ [αφού πρώτα το διέλυσαν] οι πολιτικοί το αναβαθμίσανε και το κάνανε ΕΣΥ και το διέλυσαν ακόμα περισσότερο. Γιατί στον στρατό να κάνουν κάτι διαφορετικό δεδομένης της κυριαρχούσας φοβικής πολιτικής των κατεβασμένων παντελονιών απέναντι στους τούρκους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή