Χορήγηση Προκαταβολής Εφάπαξ Στρατιωτικών: Νέο επιτόκιο από 01 Ιαν 22 (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Χορήγηση Προκαταβολής Εφάπαξ Στρατιωτικών: Νέο επιτόκιο από 01 Ιαν 22 (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΣΟΕΔ) δημοσίευσε το παρακάτω έγγραφο του ΓΕΣ/ΔΟΙ, με ημερομηνία 07 Φεβ. 2022, που αφορά τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοήθειας Στρατού (Ε.ΛΟ.Α.Σ.) και συγκεκριμένα τον εντοκισμό των χορηγούμενων προκαταβολών έναντι εφάπαξ βοηθήματος

Ειδικότερα:

Σας γνωρίζουμε, κατόπιν της (β) σχετικής απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.ΛΟ.Α.Σ., ότι ο εντοκισμός των χορηγούμενων προκαταβολών έναντι εφάπαξ βοηθήματος [ΝΔ 398/1974, άρθρο 18 (Α' 116)] καθορίζεται από 01 Ιαν 22 και μετέπειτα, όπως υπολογίζεται με το νέο ισχύον επιτόκιο 1,42 % (έναντι του 1,78 % που ίσχυε μέχρι στις 31 Δεκ 21).

Συναφώς, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του ΝΔ 398/1974 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), το υπόψη επιτόκιο καθορίζεται ίσο προς αυτό της Τράπεζας της Ελλάδος για τις καταθέσεις των διαθεσίμων κεφαλαίων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, τα οποία τηρούνται σ' αυτήν.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Ο λογαριασμός του ΕΦΑΠΑΞ βουλιάζει. Άλλη μία κατάφορη αδικία κατά του ΣΞ η από 20ετίας διακοπή της κράτησης του 2% επί των προμηθειών που στέρησε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τον ΕΛΟΑΣ εν αντιθέσει με τους άλλους δύο λογαριασμούς ΠΝ και ΠΑ στους οποίους δεν έπαψε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το ΜΤΣ έμαθα ότι δεν δίδεται προκαταβολή έναντι εφαπαξ για όσους έχουν ξαναπάρει παλαιότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου το είπαν και εμένα από το ΜΤ που επικοινώνησα, ότι δεν θα δίνονται προκαταβολές και ότι το ΕΦΑΠΑΞ πάει για γερή μείωση. Φήμες λένε πως ο ένας Δντής κατηγορεί τον άλλον, γιατί δεν έκανε αναλογιστικές μελέτες νωρίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που μπορούμε να βρούμε την αναφορά και τι δικαιολογητικά χρειάζονται?π.χ αγορα ηλεκτρικών συσκευων για σπίτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή