Ολοκληρώθηκαν τα Σχολεία Ειδικότητας νέων ΕΠΟΠ-Έτοιμοι να μετακινηθούν στις μονάδες παραμεθορίου

Ολοκληρώθηκαν τα Σχολεία Ειδικότητας νέων ΕΠΟΠ-Έτοιμοι να μετακινηθούν στις μονάδες παραμεθορίου

Φωτό αρχείου

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022, τα περισσότερα σχολεία ειδικότητας των νέων επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ) της 9ης Σειράς, του Στρατού Ξηράς.

Μετά από μια σκληρή εκπαιδευτική περίοδο, που ξεκίνησε στις 27 Αυγούστου 2021, στο ΚΕΤΘ την  Αυλώνα και περιελάμβανε τη βασική εκπαίδευση, το σχολείο μαχητή και τις εκπαιδεύσεις ειδικοτήτων σε Σχηματισμούς όπλων και σωμάτων, τα νέα στελέχη είναι έτοιμα να μετακινηθούν, σε λίγες ημέρες, σε μονάδες της παραμεθορίου.

Το μεγαλύτερο βάρος της εκπαιδευτικής δραστηριότητας «έπεσε» στο ΚΕΤΘ Αυλώνα, όπου για πρώτη φορά λειτούργησε Σχολή ΕΠΟΠ, όλων των Όπλων και Σωμάτων του Στρατού Ξηράς.

Υπό τη Διοίκηση του Ταξίαρχου Παναγιώτη Κασαγιάννη, του Διοικητή του Σχολείου ΕΠΟΠ, Σχη Ιωάννη Ντρούκα και του Διοικητή της 29 ΕΜΑ, Αντισυνταγματάρχη Ιωάννη Τζιμήκου, τα νέα στελέχη έλαβαν όλα τα απαραίτητα στρατιωτικά εφόδια και πλέον είναι καθόλα έτοιμα να μετακινηθούν στις μονάδες.

Ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, πολλές φορές βρέθηκε στο ΚΕΤΘ, παρακολουθώντας την εκπαίδευση των νέων ΕΠΟΠ, στα Σχολεία Ειδικοτήτων.

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ετοιμάζονται οι νέες προκηρύξεις 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών και 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης και για τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια