Πότε θα βγουν οι προκηρύξεις για προσλήψεις ΕΠΟΠ και ΟΒΑ το 2022

Σύμφωνα με χθεσινό (01/02/2022) δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» (Μετατροπή σε κείμενο από staratalogia.gr):

Την πρόσληψη 1.600 νέων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) εξήγγειλε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, κατά τον ετήσιο απολογισμό του Επιτελείου για το 2021 στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας», που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά.

Παράλληλα, όπως προσέθεσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, το 2022 υποκαθίσταται ο αριθμός των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων στα επίπεδα του 2013 για τουλάχιστον πέντε έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εν λόγω προκηρύξεις θα ξεκινήσουν να βγαίνουν σταδιακά από τον τρέχοντα μήνα Φεβρουάριο και θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο του 2022.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Α. Οι Επαγγελματίες Οπλίτες πρέπει: (1) Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια. (2) Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι υπηρετούντες ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) να μην έχουν υπερβεί το 31ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους ως ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις (γεννηθέντες από 1ης-1-1991 έως31-12-2002). (3) Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60 μ. οι άνδρες και 1,55 μ. οι γυναίκες. (4) Να έχουν τις γραμματικές γνώσεις που καθορίζονται κατά ειδικότητες στο Παράρτημα «Α» της προκήρυξης. (5) Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων (Π.Δ. 11/2014). (6) Να έχουν όσοι ήδη υπηρετούν θετική εισήγηση για κατάταξη από τον τελευταίο διοικητή τους.

Β. Οι Επαγγελματίες Οπλίτες πρέπει να μην έχουν τα παρακάτω κωλύματα: (1) Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση, παράβαση καθήκοντος, ανυποταξία, λιποταξία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας, όπλων, πυρομαχικών και τυχερών παιχνιδιών. (2) Να μην έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα για κακούργημα ή οποιοδήποτε πλημμέλημα της ως άνω παρ. της παρούσας, έστω και αν το αδίκημα έχει παραγραφεί. (3) Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα με αμετάκλητη απόφαση. (4) Να μην έχουν εκπέσει ή υποβιβασθεί του βαθμού τους οι εκπληρώσαντες τις νόμιμες στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια