Μοριοδότηση των ΔΕΑ για συμμετοχή τους στην προκήρυξη ΕΠΟΠ-Ερώτηση στη ΒτΕ

Μοριοδότηση των ΔΕΑ για συμμετοχή τους στην προκήρυξη ΕΠΟΠ-Ερώτηση στη ΒτΕ

Ερώτηση (3264/15-02-22) προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κατέθεσε ο Βουλευτής ΝΔ Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, με ΘΕΜΑ: «Μοριοδότηση των Δοκίμων Έφεδρων Αξιωματικών για συμμετοχή τους στην προκήρυξη θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.)»

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση, αναφέρεται:

Εξαιτίας των συνεχών αναγκών και προκλήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων, η κυβέρνησή μας έχει εξαγγείλει σειρά πρωτοβουλιών πέραν της επιχειρησιακής αναβάθμισης. Έτσι, έχει προβεί σε πρόσληψη προσωπικού που θα στελεχώσει όλους τους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων και συνεχίζει με επιπλέον προσλήψεις. Μάλιστα γνωστοποιήθηκε από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, η ανακοίνωση περί πρόσληψης 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) μέσα στο τρέχον έτος.

Υπό αυτό το πρίσμα, θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να εξετάσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τη θεσμοθέτηση δυνατότητας μοριοδότησης των δοκίμων έφεδρων αξιωματικών που έχουν υπηρετήσει και απολυθεί με το βαθμό του έφεδρου ανθυπολοχαγού για τις προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού ΕΠ.ΟΠ. Εξάλλου, τη δεδομένη χρονική στιγμή και με την ισχύουσα νομοθεσία, οι δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί δεν λαμβάνουν κάποια πριμοδότηση για τη συμμετοχή τους στις προκηρύξεις αυτές.

Μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία θα ήταν ιδιαίτερη χρήσιμη και δίκαιη καθώς οι δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί έχουν γνώση των στρατιωτικών θεμάτων, όπως επίσης έχουν λάβει ειδική και εξειδικευμένη εκπαίδευση.

Κατόπιν τούτου ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Προτίθεται να εξετάσει τη δυνατότητα μοριοδότησης των Δόκιμων Έφεδρων Αξιωματικών για τη συμμετοχή τους στην προκήρυξη πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.);

Ο ερωτών βουλευτής
Χρήστος Δερμεντζόπουλος
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια