Γιατί οι Τούρκοι έβαλαν στο μάτι τον Ν. Χαρδαλιά (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Γιατί οι Τούρκοι έβαλαν στο μάτι τον Ν. Χαρδαλιά (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Εκνευρισμός της Άγκυρας από την επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στο Ανατολικό Αιγαίο

Γράφει ο Σταύρος Ιωαννίδης - stavros.ion@gmail.com - ΠΗΓΗ: POLITICAL 15/02/2022 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Σε στρατηγική κλιμάκωσης της έντασης με την Ελλάδα επιδίδεται τα τελευταία 24ωρα η Τουρκία με μπαράζ προκλητικών δηλώσεων και επιθετικών ενεργειών στο πεδίο. Η παρενόχληση διά ασυρμάτου του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού αποτελεί πάγια τακτική της Άγκυρας μέσω της οποίας επιχειρεί να «αποκρυσταλλώσει» τις παράνομες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.

Το περιστατικό συνέβη πάνω από την Καλόλιμνο και όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, το πλήρωμα του ελληνικού ελικοπτέρου αγνόησε το ηχογραφημένο τουρκικό μήνυμα που του ζητούσε να αλλάξει πορεία και συνέχισε κανονικά την πτήση του. Απάντηση στην τουρκική πρόκληση έδωσε ο επίγειος σταθμός του αεροδρομίου της Σάμου, που ανέφερε ότι το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πετάει στο FIR Αθηνών και κάλεσε τον τουρκικό σταθμό να σταματήσει άμεσα την εκπομπή του παράνομου μηνύματος.

Στο ελληνικό Επιτελείο είναι συνηθισμένοι σε τέτοια περιστατικά προκλήσεων, αφού πρόκειται για μία ενέργεια που επαναλαμβάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα η Άγκυρα, κυρίως κάθε φορά που θέλει να ανεβάσει το «θερμόμετρο» της έντασης στα Ελληνοτουρκικά. Όπως φάνηκε και από τα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, η παρουσία του κ. Χαρδαλιά στα ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προκάλεσε «βέρτιγκο» στην Άγκυρα, η οποία έσπευσε να επαναλάβει τη γνωστή προπαγάνδα για τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, σε έναν από τους σταθμούς της περιοδείας του, στην Κάλυμνο, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ηρώων που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια και τόνισε ότι «η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη και αυτό είναι μήνυμα προς όλους».

Εξίσου ηχηρό είναι και το μήνυμα που εκπέμπουν οι φρουροί του Αιγαίου στα νησιά και τις βραχονησίδες που αποτελούν πλέον αστακούς. Το ηθικό στις μονάδες της παραμεθορίου είναι ακμαιότατο, ενώ σε όλο το μήκος του Ανατολικού Αιγαίου, από τη Σαμοθράκη έως το σύμπλεγμα της Μεγίστης, πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα ασκήσεις και γυμνάσια από τμήματα Ανορθόδοξου Πολέμου, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν καταδρομικές ενέργειες και σενάρια ανακατάληψης νησιών.

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Μπράβο και εύγε στον κύριο ΥΦΕΘΑ, Κο Χαρδαλιά. Να μην φοβάται τίποτε, όταν γύρω του έχει τα εξαίσια στελέχη των ηρωικών μας ΕΔ, γυναίκες και άνδρες. Ο αλτρουισμός, ο πατριωτισμός και η επαγγελματική επάρκεια είναι ίδιον των περισσότερων στελεχών, όχι όλων, άλλα αυτών των περισσότερων που κάνουν την διαφορά, γιατί πάντοτε η πατρίδα μας και ο ελληνισμός, στηριζόταν σε αυτούς που έκαναν την διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε.. όχι και να επιδείξουμε τον κύριο Τίποτα τον Βλαχοδημαρχο και να τον κάνουμε και ήρωα!
    Αν όμως πράγματι συνέβη, τότε καλά τον έκαναν... Όταν μας κυνηγούσε και μας προστιμαριζε με τά χουντικά μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας και τά SMS!!! Καλά του ήταν!!! Τώρα ας νοιώσει και λίγο τι εστί βερίκοκο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς είσαι η προσωποποίηση του βενιζελικού αυτιστικού ηλίθιου με εσάνς εξωμότη ραγιά. Κάτι τέτοιους σαν εσένα έβλεπε ο χοντρός και τσιριζε για αυτιστικούς και βλάκες. Τώρα χτυπά ένα SMS να ξεσκασεις κοιταξου στον φτηνιάρικο καθρέφτη σου και φώναξε δυνατά: "φτου σου ρεζίλι".

      Διαγραφή