Ρωσία: Κλείνει τον εναέριο χώρο της στις πτήσεις από Ελλάδα και ακόμα 35 χώρες

Ρωσία: Κλείνει τον εναέριο χώρο της στις πτήσεις από Ελλάδα και ακόμα 35 χώρες

Η Μόσχα απαντά στην απαγόρευση που έθεσαν τα ευρωπαϊκά κράτη στις πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών - Ποιες χώρες επηρεάζονται

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε σχέση με την επιχείρηση στην Ουκρανία επέβαλλαν οι χώρες της Δύσης μέσα στο σαββατοκύριακο. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε σε οποιοδήποτε ρωσικό αεροσκάφος να προσγειώνεται, να απογειώνεται ή να πετά πάνω από το έδαφος της ΕΕ.

Η Ρωσία, ως απάντηση στην απαγόρευση που έθεσαν τα ευρωπαϊκά κράτη στις πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, μέσω της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αερομεταφορών Rosaviatsia, την απαγόρευση πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρειές 36 κρατών.

«Σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και ως απάντηση στην απαγόρευση των ευρωπαϊκών κρατών για την εκτέλεση πτήσεων πολιτικών αεροσκαφών που εκτελούνται από ρωσικούς αερομεταφορείς ή/και είναι νηολογημένα στη Ρωσία, έχει εισαχθεί περιορισμός στη λειτουργία πτήσεων από αερομεταφορείς 36 πολιτειών», αναφέρεται στο μήνυμα.

Οι χώρες που επηρεάζει η συγκεκριμένη απόφαση, είναι οι: Αυστρία, Αλβανία, Ανγκουίλα, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βρετανικές Παρθένες Νήσοι, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Ελλάδα, Δανία (+Γροιλανδία, Νήσοι Φερόες, Χωρική Θάλασσα), Τζέρσεϋ, Ιρλανδία, Ισλανδία , Ισπανία, Ιταλία , Καναδάς, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Φινλανδία, Γαλλία, Κροατία, Τσεχία, Σουηδία, Εσθονία.

Η Ελλάδα έκλεισε τον εναέριο χώρο για τα αεροσκάφη από τη Ρωσία

Εν τω μεταξύ, ακολουθώντας τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, στο πλαίσιο της επιβολής κυρώσεων και της άσκησης πιέσεων στην Μόσχα και η Ελλάδα έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροσκάφη.

Το πρωί της Δευτέρας ανακοινώθηκε από την ΥΠΑ η έκδοση NOTAM για την απαγόρευση πτήσεων αεροσκαφών της Ρωσίας στον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

Ειδικότερα η NOTAM προβλέπει τα ακόλουθα:

• Αεροσκάφη Ρωσικής ιδιοκτησίας, Ρωσικών αεροπορικών εταιρειών (AOC) ή Ρωσικού ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τζετ απαγορεύεται να προσγειωθούν, να απογειωθούν, να εισέρχονται και να πραγματοποιούν διελεύσεις στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας.

• Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, νοσοκομειακές πτήσεις και πτήσεις για σκοπούς έρευνας και διάσωσης κατόπιν έγκρισης της Ελληνικής κυβέρνησης καθώς και όλες οι πτήσεις αεροσκαφών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

• Η NOTAM θα έχει τρίμηνη διάρκεια και ισχύει ήδη από σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Λόγω κορωνοιου ο Μητσοτακης ενισχυσε την AEGEAN με 200 εκατομμυρια ευρώ. Θα την ενισχυσει καί τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα την ενισχύσει. Με δύο καρβέλια ψωμιού αντί ενός σε κάθε πιλότο και κάθε αεροσυνοδό. Θα γελάν και τα κάργας....

      Διαγραφή
  2. Ο λογαγος αραγε αν τον κανουν Ταγματαρχη θα ξαναψηφησει νδ; Η τσαμπα το βυσσυνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βύσσινο ρε ταγάρι.

      Διαγραφή
    2. Βύσσινο είναι , και βάλε και κανένα τόνο εργατοπατέρα

      Διαγραφή