Αναφορά-Αίτηση Αξκου ε.α. προς ΔΣ/ΜΤΝ για χορήγηση έκτακτου μερίσματος ΠΑΣΧΑ 2022

Αναφορά-Αίτηση Αξκου ε.α. προς ΔΣ/ΜΤΝ για χορήγηση έκτακτου μερίσματος ΠΑΣΧΑ 2022

ΠΡΟΣ: Το ΔΣ/ΜΤΝ
Κοιν. : ΔΣ/ΕΑΑΝ

ΑΝΑΦΟΡΑ-ΑΙΤΗΣΗ
(ΚΔΔ/σίας Ν. 2690/99 αρθ.5 & 27, Σύνταγμα αρθ.10 παρ.1)

Του Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου,
Πλωτάρχη ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού, E-mail: panos_stamatis@yahoo.gr
*******************************************

Ως είναι γνωστό, το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού (Μ.Τ.Ν.) είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) με σκοπό την υλική ενίσχυση των εν αποστρατεία και ενεργεία μετόχων του και των οικογενειών αυτών.

Με βάση τον ισχύοντα Νόμο του ΜΤΝ, όπως ορίζεται στο άρθρο 61 του Ν.5481/1932, το οποίο τροποποιήθηκε με το άρθρο 37 Α.Ν. 1005/1937 (ΦΕΚ Α΄520), το ταμείο δύναται μετά από έγκριση του ΥΕΘΑ, να χορηγήσει έκτακτο επίδομα, ποσού ίσο με ένα μέρισμα, στους μετόχους-μερισματούχους του, κατά το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.

Με βάση το υπάρχον αποθεματικό του Ταμείου καθώς και των πλεονασμάτων των περασμένων ετών, η καταβολή του παραπάνω επιδόματος δεν είναι απαγορευτική ούτε θα φέρει το Ταμείο σε κάποια οικονομική δυσχέρεια στο επόμενο οικονομικό έτος και υπάρχουν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Είναι γνωστή σε Σας η τραγική οικονομική κατάσταση των αποστράτων, καθώς εκτός των τεραστίων μειώσεων στις συντάξεις τους, τους έχουν κοπεί και τα Δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων.

Επειδή οι πλείστοι εξ υμών έχουν αποκλειστικό εισόδημα τη σύνταξη τους, θα επιθυμούσαν να τους χορηγηθεί το έκτακτο επίδομα από το ΜΤΝ, ώστε να μπορέσουν να περάσουν αυτοί και οι οικογένειές τους, τις γιορτές, σύμφωνα με τις Ελληνικές και Χριστιανικές παραδόσεις.

Ενόψει δε της πρόσφατης οικονομικής κρίσης και της απότομης αύξησης όλων των αγαθών, συνέπεια των αυξήσεων στην ενέργεια και στις μεταφορές, είναι επιτακτική ανάγκη η χορήγηση του έκτακτου επιδόματος Πάσχα 2022.

Θεωρώ ότι θα πρέπει να συζητηθεί σε αμέσως επόμενο συμβούλιο του ΔΣ και αιτούμαι την λήψη αποφάσεως δια το έκτακτο επίδομα, στη δε περίπτωση άρνησης, η απόφαση να είναι σαφής, ειδική, επαρκής και να προκύπτει από οικονομική μελέτη.

Επειδή, ο νοµοθέτης έχει θεσπίσει κανόνες διαδικασίας που αποβλέπουν προεχόντως στη λειτουργική αποτελεσµατικότητα της ?ιοίκησης και την ποιοτική αναβάθµιση των παρεχόµενων προς τον πολίτη υπηρεσιών, ειδικότερα δε στη δραστηριοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών για την ταχεία και αποτελεσµατική εξυπηρέτηση των πολιτών» (ΣτΕ 2826/13)

Επειδή, είναι και νόμιμο αλλά και πρωτίστως ηθικό, για αυτούς που έχουν αφοσιώσει μια ζωή ολόκληρη στην Πατρίδα, Αυτή ευγνωμονούσα, να αποδείξει εμπράκτως την αναγνώριση της και να χορηγηθεί το έκτακτο επίδομα, ως Νόμος ορίζει και οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν.

ΔΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

ΑΙΤΟΥΜΑΙ, όπως εισαχθεί προς συζήτηση, χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, με σκοπό την λήψη απόφασης από το ΔΣ του Ταμείου και την αποστολή προς έγκριση στον κ. ΥΕΘΑ.

Κόρινθος, 15 Φεβρουαρίου 2022

Ο αναφέρων-αιτών

Παναγιώτης Δ. Σταμάτης
Πλωτάρχης ΠΝ ε.α.

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. Από ένα σημείο και μετά οι πολλές αναφορές φτάνουν στα όρια της γραφικότητας, ας σας απαντήσουν για το 4093/12 στα μερίσματα και αφήνουμε τα άλλα μην το κάνουμε σαν το βοσκό με το λύκο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στον κύριο Σταμάτη που ενδιαφέρεται.
    Και επειδή πιστεύω ότι δεν υπάρχει αντίστοιχος αξκος, (τουλάχιστον για τον στρατό που γνωρίζω), το ίδιο να κάνουν προς το ΜΤΣ και το ΜΤΝ ΟΙ ΕΑΑΣ και η ΕΑΑΝ, και όχι να βλέπουν μόνο δεξιώσεις και παναγυρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το εξώδικο για το 4093/12 σωστό αυτό για δώρο Πάσχα γραφικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σωστά ....!!!!!!!!!
    Το αναφέρω και γω εδώ στα σχόλια, εδώ και μία βδομάδα, γιατί αν περιμένεις από αυτήν κυβέρνηση, ποια κυβέρνηση δηλαδή???
    Από το θίασο ....!!!!!!!!!!!
    Κ. Σταμάτη καλό θα ήταν ότι νεότερο έχετε περί του θέματος , να το αναφέρετε εδώ στα ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς 5:37:00
    Τι εννοείς γραφικό???????
    Απαντα αν θές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς 9:18 απάντησα αλλά δεν ξέρω αν το δημοσιεύσουν. Βέβαια ξέχασα ότι υπάρχουν και συνταξιούχοι μετά το 16 στους οποίους δεν κρατάνε το 4093/12 στα μερίσματα γιατί για μένα που μου κρατάνε προτιμότερο είναι να πάρω τα αναδρομικά από το 16 και μετά που δικαιούμαι παρά να ζητάω έκτακτο βοήθημα από έναν υπουργό που δεν με σέβεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς 15-2-22 11:32 μμ
      Δεν υπάρχει λίγο ή πολύ, σημαντικό και πιο σημαντικό όταν το "σύστημα" σε έχει εξαθλιώσει επί σειρά ετών τώρα, δεν τους χαρίζεις τίποτα όπως δεν σου χαρίστηκαν, ζητάς και αξιώνεις τα νόμιμα με κάθε τρόπο. Ο κος Σταμάτης ακριβώς αυτό κάνει, έχει τον δικό του τρόπο, να χτυπάει να υπενθυμίζει και να αφυπνίζει για το καλό όλων μας, δεν είδα και κανέναν άλλο να το πράττει. Τον δε χαρακτηρισμό "γραφικός" που του απέδωσες είναι ασέβεια και προσβολή ειδικά με την αιτιολόγηση της λέξης που έχεις κάνει. Προφανώς ανήκεις στο ΜΤΣ το οποίο δεν έδωσε το έκτακτο μέρισμα και ούτε θα δώσει κάτι για το Πάσχα, οπότε και οδηγήθηκες σε λάθος λέξεις και στο τι συμφέρει εσένα προσωπικά.

      Διαγραφή
  7. Προς 11:32:00
    Και γω πρίν το 2016 είμαι.........
    Πάντως αν δώσουν κάτι τα ταμεία εσύ μην πας να το πάρεις, πες εγώ δεν το θέλω, θέλω μόνο τα αναδρομικά που μου χρωστάτε.......
    Αυτά που σου χρωστάνε , που μας χρωστάνε, ούτε στον ύπνο μας δεν θα τα δούμε, ξυπνάτε επιτέλους...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολυ σωστά.. Όλοι υποφέρουν οικονομικά!!!! Εδώ υπάρχουν αξιωματικοί στο ΠΝ που αμοίβονται σαν Υπαξιωματικοί... Σιγά μη δώσουν βοήθημα!!
    Καλο Πάσχα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάποιοι κύριοι έχουν χωρίσει τους στρατιωτικούς σε πατρίκιους και πληβείους... Σε άλλα ταμεία δίνουν διπλά μερίσματα και σε άλλα μόνο την ευχή τους... Να ρωτήσω λοιπόν οι υπόλοιποι "συνάδελφοι" είτε είναι του Στρατού Ξηράς ή της Αεροπορίας δεν θέλουν να περάσουν και αυτοί και οι οικογένειές τους, τις γιορτές, σύμφωνα με τις Ελληνικές και Χριστιανικές παραδόσεις ??? Ο δε ΥΕΘΑ είναι μόνο υπουργός του Ναυτικού ή της Αεροπορίας ??? Δεν είναι όλων των Ε.Δ. και αλλού μοιράζει χρήματα ενώ αλλού περιφρόνηση ??? Μην βιαστείτε κάποιοι να με κατηγορήσετε ότι τα λέω αυτά επειδή είμαι του ΜΤΣ... Ναι είμαι του ΜΤΣ , ένας απλός μέτοχος, που δεν διαχειρίστηκα ποτέ τα οικονομικά του ταμείου, ούτε έλαβα αποφάσεις , ούτε με ρώτησαν όταν τις λάμβαναν κάποιοι άλλοι για μένα, ούτε μεγάλο μέρισμα πήρα ποτέ όπως λένε κάποιοι ότι έδινε το ταμείο μας (μόλις 78 ευρώ παίρνω) , ούτε φταίω αν "χάθηκαν" χρήματα, ούτε γνωρίζω που πήγαν και με ποιο τρόπο...Έχω όμως οικογένεια και τις ίδιες ανάγκες με όλους τους άλλους συναδέλφους ίσως και περισσότερες γιατί καλώς ή κακώς υπάρχουν και θέματα υγείας. Θέλω και εγώ να μπορέσω να περάσω με την οικογένειά μου τις γιορτές, σύμφωνα με τις Ελληνικές και Χριστιανικές παραδόσεις . Δεν είμαι της άποψης να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα επειδή εγώ δεν έχω αλλά δεν μπορώ και να μην πω το παράπονο μου άλλωστε μόνο αυτό μας έμεινε να λέμε το παράπονο μας στου κουφού την πόρτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κανα δωρακι σε λαθρομεταναστες θα δωσουν σιγουρα.Στο στρατευμα καμια υπηρεσια σε κανενα καινουργιο hot spot.Συνενοχοι ειναι αυτοι που τους ψηφισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή