Έβρος: Απλήρωτες οι περιπολίες από β΄ εξάμηνο 2020-Αντιστοιχεί σε 40€/μήνα για κάθε Στρατιωτικό (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Έβρος: Απλήρωτες οι περιπολίες από β΄ εξάμηνο 2020-Αντιστοιχεί σε 40€/μήνα για κάθε Στρατιωτικό (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Την καταβολή των δεδουλευμένων περιπολιών στους συναδέλφους του Στρατού Ξηράς στον Έβρο, διεκδικεί η Ένωση Στρατιωτικών της Περιφέρειας ΑΜΘ (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ.Θ.), σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Ορεστιάδας του προέδρου της Νίκου Παναγιωτίδη.

Με αφορμή σχετική συζήτηση ο κ. Παναγιωτίδης τόνισε, ότι το θέμα ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν μεταναστευτικές ροές προσπάθησαν να εισβάλουν παράνομα στην χώρα από τα σύνορα του Έβρου και την απόφαση της πολιτείας να καλέσει στρατιωτικούς, όπου σε μικτές περιπολίες με την Ελληνική Αστυνομία συμμετείχαν στον έλεγχο της περιοχής.

«Το πρώτο εξάμηνο σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΑΜΘ η καταβολή της αποζημίωσης γινόταν κανονικά. Από την ώρα φαίνεται, που απομακρύνθηκαν τα ΜΜΕ, οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι, από τότε που η περιοχή σταμάτησε να απασχολεί την δημοσιότητα, σταμάτησε και η καταβολή της αποζημίωσης, ενώ οι περιπολίες διεξάγονται κανονικά μέχρι σήμερα».

Το θέμα αναδείχθηκε και μέσω βουλευτών της περιοχής, όπως ανέφερε ο κ. Παναγιωτίδης χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα.

«Η απάντηση που μας δίνουν δεν μας καλύπτει», τόνισε. «Το επιχείρημα τους είναι ότι η πληρωμή είναι συνάρτηση του προϋπολογισμού του ΓΕΣ. Αν επαρκεί θα γίνει η πληρωμή όπως ειπώθηκε, ειδάλλως θα δοθούν από το Υπουργείο Οικονομικών. Κάτι τέτοιο θα ευσταθούσε για το δεύτερο εξάμηνο του 2020.Την επόμενη χρονιά όμως, έχεις τον προϋπολογισμό από την αρχή και κάνεις τις ανάλογες ρυθμίσεις ως προς τις ανάγκες που υπάρχουν. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αυτό μου μοιάζει με υπεκφυγή παρά κάτι άλλο» επισήμανε ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜΘ. Το πρόβλημα παραμένει άλυτο από το β΄ εξάμηνο του 2020, αφορά μεγάλη μερίδα στρατιωτικών από πολλά στρατόπεδα κατά μήκος του νομού και αντιστοιχεί σε 40 ευρώ /μήνα για κάθε στρατιωτικό.

«Εμείς θα συνεχίζουμε να το διεκδικούμε» τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜΘ της μεγαλύτερης Ένωσης στρατιωτικών στην Ελλάδα η οποία σήμερα αριθμεί περί τα 1300 μέλη.

«Είναι άδικο», καταλήγει ο κ. Παναγιωτίδης, «όταν οι συνάδελφοι αστυνομικοί αποζημιώνονται για την ίδια υπηρεσία, που εκτελούν με τους συναδέλφους μας στον Έβρο στρατιωτικούς και σε αυτούς να μην έχει γίνει κάτι μέχρι σήμερα».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. ρε παναγιωτοπουλε !!! απληρωτο ...το ενα ....απληρωτο το αλλο ...που θα παει αυτη ..η κατασταση ...σηκω φυγε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 41ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΌ ΚΆΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΊΕΣ ΠΟΥ ΈΚΑΝΑ....ΑΠΛΩΣ ΕΚΤΕΛΟΎΣΑ ΔΙΑΤΑΓΈΣ ΤΏΡΑ ΤΙ ΆΛΛΑΞΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τιποτε σπυρο μου !! δεν υπαρχει φως .! απο πουθενα !!!

      Διαγραφή
    2. Αλλαξε μυαλα ο κοσμος, και διεκδικει νομιμως τα αυτονόητα που του κλεβουν τα πολιτικα καθαρματα που καποιοι ψηφιζαν.

      Διαγραφή
    3. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΘΗΚΑΜΕ Η ΑΛΛΩΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΜΕ. ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΛΕΜΕ.

      Διαγραφή
  3. Σσσσσσσ.....
    Μην χαλατε την διαθεση του και βγει καμια φωτογραφία θυμωμένος παλι..
    Ειναι που ειναι στην ΝΔ ωσαν το μπακαλικο του Ζήκου, μην τα κανετε χειροτερα...
    Αχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 40€ το μήνα!!!! Φαντάσου τι μπορείς να κάνεις με αυτά, καταθέσεις, ομόλογα, αμοιβαία, αλλα σε θέλουν επαιτη. Πετσες, Πλευρηδες, Μηταρακηδες, μοιράζουν αβέρτα, αλλα Παναγιωτοπουλος "" ΑΠΩΝ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήθελα να 'ξερα... Τα ΦΠ των ανωτάτων, όλων των βαθμών, πληρώνονται κανονικά??!!! Το σκέφτομαι, γιατί δε μπορεί για μια επίσκεψη ένας Ταξ/Υπγος να χτυπάει το 150-200αρι,και οι συναδελφοι στη μεθόριο που έχουν βελάξει στη βάρδια,να μένουν με την ελπίδα και μόνο της πληρωμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ έχει βγει ήδη εδώ και ένα μηνα δικαστική απόφαση για τα νυχτερινά μας και δεν μας πληρώνουν. Η απόφαση είναι τελεσίδικη και δεν μπορούν να υποβάλλουν ένσταση ούτε να το πάνε σε ανώτερο βαθμό καθόσον τα χρήματα είναι λιγότερα από 3000 ευρώ κατά άτομο. Κατά μέσο όρο για δύο έτη είναι 1000 με 1500 ευρώ ανάλογα με τις υπηρεσίες που εκτέλεσε το εκάστοτε στέλεχος. Οι άνθρωποι είναι τέρμα παράνομοι και το επόμενο αποφασίσαμε σε περίπτωση που εν πληρωθούμε εντός Φεβρουαρίου να υποβαλλουμε μηνύσεις κατά φυσικών πλέον προσώπων που δεν εφαρμόζουν δικαστική τελεσίδικη απόφαση. Για τις επερχόμενες εκλογές δεν το συζητάμε καν. Έχουνε να φάνε μαύρο που θα βάλουν και στις τσέπες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή