Αδικία με μη καταβολή εξόδων PCR τεστ και διαβατηρίων σε στελέχη ΕΔ που συμμετείχαν σε ΝΑΤΟΪΚΗ Άσκηση

Αδικία με μη καταβολή εξόδων PCR τεστ και διαβατηρίων σε στελέχη ΕΔ που συμμετείχαν σε ΝΑΤΟΪΚΗ Άσκηση

ΦΩΤΟ: Πολυεθνική Άσκηση «PLATINUM WOLF-21» - Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Σύμφωνα με ενημέρωση από αναγνώστη του staratalogia.gr:

Αρχές Mάη του 2021 στελέχη ΕΔ της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας συμμετείχαν στη ΝΑΤΟΪΚΗ Άσκηση ‘’PLATINUM WOLF-21’’ που έλαβε χώρα στη Σερβία (Μπουγιάνοβατς).

Σε πρώτη φάση λοιπόν τα υπόψη στελέχη κατέβαλαν 100 Ευρώ από την τσέπη τους προκειμένου να βγάλουν διαβατήρια και ενώ είχαν διαβεβαίωση ότι θα επιστρέφονταν αυτά τα χρήματα, αφού δεν το προέβλεπε η διαταγή.

Επίσης η διαταγή προέβλεψε να καταβάλουν ξανά τα στελέχη άλλα 80 Ευρώ από την τσέπη τους, ώστε να πληρώσουν τα PCR τεστ της επιστροφής από τη Σερβία που απαιτούνταν για τη διέλευση τους από τα σύνορα. Τα χρήματα αυτά στη συνέχεια θα επιστρέφονταν στα στελέχη με υγειονομική δαπάνη που θα έκαναν (χρονοβόρα διαδικασία). Αφού λοιπόν στη Σερβία πληρώσαμε από την τσέπη μας και τα PCR test (μείον 180 Ευρώ μέχρι στιγμής), δώσαμε τις αποδείξεις και στον Έλληνα πρέσβη στο Βελιγράδι προκείμενου να τις σφραγίσει, όπως μας είχε υποδειχθεί, ώστε στην επιστροφή να προβαίναμε στις απαραίτητες αναφορές και να λάβουμε τα χρήματά μας.

Ενώ βρισκόμασταν στη Σερβία μάθαμε ότι τελικά η ημερήσια αποζημίωση θα είναι 12 ευρώ την ημέρα ανά στέλεχος αφού έτσι προβλέπει η δγη γιατί μας χορηγείται τροφή και στέγη η οποία είναι σκηνές! Τη στιγμή που ορθώς προμηθεύεται η πατρίδα μας RAFALE, υπάρχουν στο στρατό ακόμα διαταγές που αποζημιώνουν τα στελέχη που τον απαρτίζουν και τον εκπροσωπούν στο εξωτερικό και έχουν αφήσει πίσω τις οικογένειες τους …με 12 ευρώ την ημέρα. Φυσικά δεν είχαμε πριν την αναχώρησή μας ενημέρωση για το ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης με σαφήνεια.

Αρχές Ιανουαρίου 22, σχεδόν 7 μήνες μετά… δεν έχουμε λάβει ακόμα τα λεφτά από τα PCR, διότι όταν οι αναφορές από τη Μονάδα μας έφτασαν στο ΓΕΣ, ο αρμόδιος οικονομικός τις γύρισε πίσω επειδή οι αποδείξεις δεν έπρεπε να είχαν τη σφραγίδα του πρέσβη τελικά, που τόσο πασχίζαμε να αποκτήσουμε όπως είχαμε διαταχθεί! Μέχρι όμως οι αναφορές μας να πάνε, να γυρίσουν, να ξαναβρούμε τις αποδείξεις και να τις ξαναστείλουμε και να ελεγχθούν… μαντέψτε, το οικονομικό έτος, έκλεισε!

Όσο για τα χρήματα από τα διαβατήρια… κανείς που υπόσχονταν ότι θα αποκαταστήσει την αδικία δε συζητάει για αυτά πλέον. Τώρα τελείωσε η άσκηση!

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ο αξιότιμος κ. Α/ΓΕΣ δεν έχει ενημερωθεί για το συγκεκριμένο συμβάν και ότι αν το μάθαινε θα το επέλυε αμέσως.

Τέλος, λυπάμαι που φτάνω σε αυτό το σημείο, αλλά όταν οι προϊστάμενοι και αρμόδιοι του συγκεκριμένου τμήματος, δεν ενδιαφέρονται τόσο καιρό μετά, αφού τελείωσε η άσκηση και όλα πήγαν καλά, δεν έχω άλλο μέσο να μου καταβληθούν τα δικαιούμενα.

Πρόκειται για μια αδικία προς τα στελέχη των Ε.Δ.

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Και αυτο και πολλα αλλα,βρισκονται μεσα στα πλαισια της μεριμνας του προσωπικου των ΕΔ.Το ανθελληνικο τσιρκο ΝΔ Αλφα Εψιλον συνεχιζει να ισοπεδωνει και να απαξιωνει το προσωπικο των ΕΔ,και ολη την εν γενει κοινωνια.Αμεση απελαση απο την χωρα εχθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μαθηματικα του ΛΟΓΙΣΤΗ ΖΗΚΟΥ στην ταινια εχει ο αναγνωστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φταίει η ταξιαρχία σου και ο δκτης της. Ολες οι πθστωσεις για τις δαπάνες προϋπολογίζονται, προεξασφαλιζονται και προεγκρινονται πριν την σναχωρηση. Κι οχι μετα την επιστροφή ! Γιατι δεν παραδειγματίζονται απο την Πολ.Αεροπορία , η οποία μαθαίνω εχει θεσπίσει διαδικασία ενημέρωσης και έγκρισης απο την ηγεσια της καθε αποστολης. Κι αν κατι εκτακτο προκύπτει αναφερεται μετα απο τον επικεφαλης σχηματισμο3για έγκριση. Είμαστε για γελια στο ΣΞ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τα λέει ο αναγνώστης. Διαβατήρια κ pcr έπρεπε να πληρωθούν από το κράτος αφού αυτό εκπροσωπούν αυτοί που πήγαν ή αυτοί που θα πήγαιναν. Όσο για την στέγη που είναι οι σκηνές είναι να κλαίς κ να γελάς μαζί. Χώρια η σφραγίδα του πρέσβη ή του σ' υπαστυνόμου σερβικής καταγωγής.. έλεος με την γραφειοκρατία. Κατά τα άλλα στο κεντρικό ΓΕΕΘΑ οι ημέρες εκτός έδρας ήταν παραπάνω από όλους τους άλλους..και στο κάτω κάτω πρώτα πλήρωσε αυτούς που πρέπει κ μετά αν περισσέψει δώσε κ στους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέπει να δωθούν ανάμεσα στο προσωπικό των ΕΔ δελτία αστυνομικής ταυτότητας έλεος πια με τα διαβατήρια....νόμος ψηφισμένος από το 2017 και ακόμα τίποτα....μόνο ντροπή.Τα ίδια με την ημερήσια αποζημίωση ψηφισμένα 40 ευρώ και αναστολή του ποσού μόνο για τις ΕΔ.Του κλωτσου και του μπάτσου μια ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Φυσικά δεν είχαμε πριν την αναχώρησή μας ενημέρωση για το ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης με σαφήνεια." Αφού τα καθόριζε όλα η διαταγή.. όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.. τα παράπονα στη διοίκηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρχικά ενημερώθηκαν οτι θα πάρουν το ημερησιο επίδομα εξωτερικού και μια μερα πριν την αναχωρηση και εφοσον ειχαν κανει ολες τις προβλεπομενες ενεργειες(διαβατήρια κτλ) τους ενημερωσαν οτι τελικα θα πληρωθουν με εκπαιδευτικό επίδομα. Τα στελέχοι ολοκληρωσαν την αποστολή και επεστρεψαν πισω με δικα τους τα εξοδα (pcr κτλ). Αυτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΕΣ είναι εποχές πίσω απ'τον πολιτισμό. Τώρα πιάνουμε την εποχή του χαλκού σιγά σιγά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή