Έκδοση Νέων Ταυτοτήτων και Ψηφιακή Ταυτοπροσωπία Στρατιωτικών ζητά από ΥΕΘΑ η ΠΟΜΕΝΣ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Έκδοση Νέων Ταυτοτήτων και Ψηφιακή Ταυτοπροσωπία Στρατιωτικών ζητά από ΥΕΘΑ η ΠΟΜΕΝΣ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., με αφορμή την ψηφιακή Ταυτότητα στο κινητό τηλέφωνο, απέστειλε έγγραφο προς ΥΕΘΑ, με το οποίο επαναφέρει το θέμα της έκδοσης πολιτικών Ταυτοτήτων για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία θα μπορούν να λαμβάνουν Στρατιωτικό Δελτίο Ταυτότητας, ως ειδικό έγγραφο αλλά ταυτόχρονα να διατηρούν και την πολιτική τους ταυτότητα.

Η ανωτέρω δυνατότητα η οποία προστέθηκε τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021, στην εφαρμογή Covid Free Gr Wallet, γίνεται με σύνδεση των βασικών στοιχείων μέσω Taxisnet ή με κάποιον συμβαλλόμενο φορέα ή οργανισμό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη που διευκολύνει σημαντικά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις κατά τη διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών COVID (εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου).

Δυστυχώς, όταν τέθηκε σε λειτουργία η σχετική εφαρμογή διαπιστώθηκε ότι σε σχετική ένδειξη του σταδίου της διαδικασίας, δεν είναι δυνατή η καταχώρηση στοιχείων ταυτοποίησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ανωτέρω περιοριστική δυνατότητα δεν επιτρέπει στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να ενταχθεί στη διαδικασία της αξιοποίησης του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Ταυτοπροσωπίας, καθόσον δεν αναγνωρίζεται ως επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης το Δελτίο Στρατιωτικής Ταυτότητας.

Αναγνωρίζοντας ότι ο Έλληνας στρατιωτικός έχει τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως κάθε άλλος πολίτης και οι Ταυτότητες είναι η πρώτη απόδειξη αυτών των δικαιωμάτων, ζητά όπως:

α. Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επιτυχή αποκατάσταση του προβλήματος, παρέχοντας τη δυνατότητα στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να ενταχθεί στη διαδικασία της αξιοποίησης του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Ταυτοπροσωπίας.

β. Επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης νέων Ταυτοτήτων από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τους Στρατιωτικούς προκειμένου να μην παρατηρούνται ανάλογες δυσλειτουργίες κατά την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους, ως ισότιμοι Έλληνες πολίτες.

Το σχετικό έγγραφο της ΠΟΜΕΝΣ ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια