ΕΣΠΕΗΠ προς ΕΑΑΣ: Κάλεσμα για ενίσχυση του ΜΤΣ

ΕΣΠΕΗΠ προς ΕΑΑΣ: Κάλεσμα για ενίσχυση του ΜΤΣ

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ) απέστειλε την παρακάτω επιστολή με την οποία καλεί την ΕΑΑΣ να ενώσει τις δυνάμεις της με το αίτημα της για ενίσχυση του ΜΤΣ

ΠΡΟΣ: Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ)
ΚΟΙΝ: Βουλευτές Ηπείρου
ΘΕΜΑ: Πρόταση ενίσχυσης Μετοχικού Ταμείου Στρατού
ΣΧΕΤ: Η από 26 Οκτωβρίου επιστολή μας για ενίσχυση του ΜΤΣ

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου καλεί την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού τον θεσμικό εκπρόσωπο των συναδέλφων μας που έχουν συνταξιοδοτηθεί να ενώσει τις δυνάμεις της με το αίτημα μας για ενίσχυση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Ένα από τα έσοδα των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι και το ποσοστό 4% από τους προμηθευτές των εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία όμως την τελευταία τουλάχιστον 20 ετία είναι δυσανάλογα με αποτέλεσμα το Μετοχικό Ταμείο Στρατού να έχει πολύ λιγότερα έσοδα από τα άλλα μετοχικά Ταμεία (ΜΤΝ, ΜΤΑ) το οποίο αν αναλογιστούμε ότι έχει και πολλαπλάσια μέλη έχει σαν αποτέλεσμα τα μειωμένα έσοδα και ανισοκατανομή ανά μέτοχο σε σχέση με ΜΤΑ- ΜΤΝ με αποτέλεσμα τις μειωμένες συντάξεις στους Στρατιωτικούς του Στρατού Ξηράς.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι συνάδελφοι του Στρατού Ξηράς να λαμβάνουν λιγότερο μέρισμα και άρα οι συνολικές συντάξιμες αποδοχές τους να υπολείπονται κατά τουλάχιστον 10% από τους συναδέλφους του Πολεμικού Ναυτικού και Αεροπορίας οι οποίοι έλαβαν και έκτακτο μέρισμα τον Δεκέμβριο του 2021 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ).

Η Ένωσή μας επανέρχεται και προτείνει το ποσοστό από τα εξοπλιστικά προγράμματα να μοιράζεται εξίσου σε όλα τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων με αποκλειστικό γνώμονα την αριθμητική δύναμη των μετόχων και μερισματούχων αυτών.

H Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού καθώς και οι Βουλευτές Ηπείρου παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και για τις δικές τους ενέργειες.

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Τα μαθηματικα του Λογιστη Ζηκου στην ταινια ανηκουν σε άλλη εποχη και αυτά μας εφτασαν εδώ.Περισσοτερη σοβαρoτητα να υπαρχει από ενωσεις εν ενεργεια που πλεον δεν εχουν να επιδειξουν κανενα εργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις κρατήσεις που γίνονται για τους εξοπλισμούς αγαπητέ τις πληρώνει όλος ο Ελληνικός λαός και όχι μόνο εσείς για να τις μοιράζεται όπως σας συμφέρει άρα το σωστό και το δίκαιο είναι να αποδίδονται στον ΕΦΚΑ και να τις κατανέμει σε όλα τα ταμεία...

      Διαγραφή
  2. Λοιπόν να τελειώνει πια αυτό το θέμα, ακούσατε εξοπλισμούς και βγήκατε από το κώμα, τα ταμεία δεν πρόκειται να ενοποιηθούν, όχι όπως τουλάχιστον εσείς γουστάρετε, που θέτετε και όρους, άκου με γνώμονα την αριθμητική δύναμη των μετόχων!! Ειδικά για τη φράση σας "τα οποία όμως την τελευταία τουλάχιστον 20ετία είναι δυσανάλογα", μάθετε ότι ο τελευταίος μεγάλος εξοπλισμός του ΠΝ έγινε πριν από 30 χρόνια, οπότε αφήστε τα δυσανάλογα, τις ανισοκατανομές και τις πομπώδεις λέξεις, σηκώστε μανίκια και συμμαζέψτε τα συντρίμμια του ταμείου σας κι όταν το καταφέρετε πιέστε για ενοποίηση και τα τοιαύτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λυπάμαι που θα στεναχωρήσω τους φίλους του Σ.Ξ αλλά για είμαστε ειλικρινείς και να λέμε αλήθειες και εγώ να ήμουν μερισματούχος των ΜΤΑ, ΜΤΝ δε θα δεχόμουν την ίση κατανομή του 4% των εξοπλιστικών προγραμμάτων καθόσον για πολλά χρόνια υπήρξε κακοδιαχείριση στο ΜΤΣ και εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας 430.000.000 € τα οποία λέει μνημονεύονται ως αφανή ελλείμματα, ποιός κοροϊδεύει ποιόν. Καλά θα κάνουν όποιοι εισαγγελείς έχουν την ευθύνη της υπόθεσης να ρίξουν φως και πέρα από τις ποινικές ευθύνες να επιστραφούν τα χρήματα πίσω και τότε ίσως και να μην χρειάζεται ούτε η ίση κατανομή ούτε η συγχώνευση των ΜΤ.
    Ανχης ε.α Τσιολπίδης Κωνσταντίνος Σέρρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΦΩΝΩ με τους προλαλησαντες. Πλην ομως, ως ΝΠΔΚ οι Ενωσεις, να ζητησουν να κατανεμηθουν αναλογικα στα ΜΤ τα μελη της πρωην Χωροφυλακης, της Εθνικης Αντιστασης και καθε αλλου που καλυπτει "προνομιακα" το ΜΤΣ. Απο εκει και μετα, οταν μετα την φαγομαρα των ε.α ,οι αγαπουντες τις ΕΔ πολιτικοι κατεβασουν το ποσοστο σε 2 'η 1% επι των δαπανων-προμηθειων, να δω γλεντια. Μετα μιλαμε για διακλαδικοτητα και κουραφεξαλα. Το DNA της φυλης παραμενει αναλλοιωτο. ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΡΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κατωθι επιστολη ειναι λεπτομερεστατη για την υπαιτιοτητα της ΕΑΑΣ και μην ξεχνανε ολοι ότι εχουν παρεμβει εισαγγελεις για τα χρεη ανω των 300 εκ ευρω στο ΜΤΣ ενώ εδιναν υψηλοτατατα απαγορευτικα μερισματα όταν το ΜΤΑ-ΜΤΝ εδιναν ελαχιστα.
    Παναγιώτης Δημητριάδης Αντιπτέραρχος (ε.α ) Μέλος ΔΣ /ΕΑΑΑ 9/09/2021
    http://aeroporiapostratos.blogspot.com/2021/09/409312.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θεε μου μεγαλοδυναμε ,φυλαγε μας μην γινει καμμια στραβη με τους απεναντι γιατι με την 'ενοτητα' που μας διακρινει και μαλιστα τους πρωην Στρατιωτικους θα εχουμε δραματα.Εγω παντως προσωπικα τον Στρατο που υπηρετησα τον ειδα εντελως εποαγγελματικα και ουδεποτε ασπαστηκα τα υπολοιπα που πρεσβευε και περασα καλα ως αριστα .Τωρα σαν αποστρατος με ενδιαφερει ποση συνταξη θα παρω ,αν μου φτανει και τα υπολοιπα τα αφηνω στους 'πατριωτες' που θελουν τα παρασημα στα πολιτικα στις τελετες ,την σειρα προτεραιοτητας και τις αλλες χαριτομενιες.Οσο για το ΜΤΣ?Ας οψεται ο Ανδρεας που εβαλε μεσα δικαιουχους τους μη υπαρχοντες αντιστασιακους λεει,και αλλες ομαδες που δεν ειχαν πληρωσει κρατησεις ποτε και ο μεγας Βενιζελος που εν μια νυκτι το τιναξε στον αερα με το περιφημο νομο περι ταμειων στο μνημονιο .Περα απο αυτα ,εχουμε και κατι υπουργαρες τυπου Παναγιωτοπουλου που μας δουλευει κανονικα και δεν το παιρνουμε χαμπαρι ,αλλα γι αυτους ο χρονος τελειωνεοι ,οσονουποω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τσακιστει και να φυγει ο περιφερομενος θιασος πριν ειναι αργα για την χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριοι "συνάδελφοι" της ΠΑ και του ΠΝ μιλάτε λες και τα χρήματα των εξοπλισμών είναι των πατεράδων σας και σας τα αφήσανε κληρονομιά. Τα χρήματα αυτά είναι του Ελληνικού λαού άρα όλων μας και κανείς δεν δικαιούται να τα μοιράζει όπως τον συμφέρει. Για μένα να καταργηθούν εντελώς για να μην υπάρχει αυτή η φαγωμάρα και η υπεροψία απο ορισμένους εδώ μέσα. Οι κρατήσεις υπέρ εξοπλισμών να αποδίδονται στον ΕΦΚΑ και να κατανέμονται σε όλα τα ταμεία γιατί τους εξοπλισμούς τους πληρώνει όλος ο Ελληνικός λαός. Όσο για την κακοδιαχείριση του ΜΤΣ δεν φταίει ο κάθε φουκαράς Αξιωματικός ή υπαξιωματικός του Στρατού Ξηράς αλλά κάποιοι πάνσοφοι απόστρατοι στρατηγοί που τους ανέσυραν απο το χρονοντούλαπο για να διοικήσουν το ΜΤΣ χωρίς γνώσεις παρά μόνο τα πολλά παράσημα και την κομματική ταυτότητα ανάλογα με το ποιο κόμμα κυβερνούσε. Επίσης φταίνε και οι εκάστοτε υπουργοί εθνικής άμυνας οι οποίοι έκαναν κοινωνική πολιτική με τα χρήματα του ταμείου (συντάξεις αντιστασιακών, μισθοί προσωπικού ΝΙΜΙΤΣ, μισθοί συμβούλων, έξοδα παραστάσεως, αυτοκίνητα προέδρων και πολλά άλλα )... Όλα αυτά δεν έγιναν με την έγκριση και την σύμφωνη γνώμη των μετόχων (ούτε καν ρωτήθηκαν) αλλά αυθαίρετα οπότε είναι άδικο κύριοι συνάδελφοι της ΠΑ και του ΠΝ να τα βάζετε με τον καθένα εδώ μέσα που λέει την γνώμη του... Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι θα πρέπει να μπει εισαγγελέας και να αναζητηθούν διαχρονικά οι ευθύνες, πράγμα που έγινε κάποια στιγμή, αλλά όλος περιέργως όλοι οι ανευθυνουπεύθυνοι βγήκαν λάδι.. Προφανώς έπεσαν πάνω σε αποφάσεις πολιτικών προσώπων και δεν συνέφερε σε κανένα να αποδοθούν ευθύνες... Αυτό που θυμάμαι είναι κάτι στρατηγάρες με ύφος δέκα καρδιναλίων να προπηλακίζουν συναδέλφους που πήγαν ως μάρτυρες κατηγορίας για την κακοδιαχείριση... Τέλος μεγάλη ευθύνη φέρουν και οι εκάστοτε πρόεδροι της ΕΑΑΣ διότι είναι στο ΔΣ του ΜΤΣ και συναποφασίζουν. Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι αυτοί που περιμένουν το μέρισμα του ΜΤΣ για να συμπληρώσουν την πενιχρή σύνταξή τους και να βγάλουν τις υποχρεώσεις του μήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με δυο τρεις λεξούλες θα μπορούσες να πεις πιο επουσιώδη πραγματάκια, δείχνεις να μην γνωρίζεις τι ακριβώς είναι αυτή η κράτηση, την μοιράζεις απλόχερα σε όλο τον εφκα;; απλά τραγικός, σκέψου λιγάκι. Καταφέρεσαι επ' όλων αλλά συμμερίζεσαι τον συνταξιούχο του μτσ. Συμπέρασμα: αν τα χρήματα του ελληνικού λαού μοιράζονταν (ως έννοια σου) και στο μτσ τότε ουδέν πρόβλημα, σωστά;

      Διαγραφή