Ο Στρατός βγαίνει στο δρόμο μόνον όταν του ζητηθεί

Ο Στρατός βγαίνει στο δρόμο μόνον όταν του ζητηθεί

Ειπώθηκε, για παράδειγμα, πως οι Ένοπλες Δυνάμεις μπήκαν στη μάχη αργά. Ωστόσο από το υπουργείο Άμυνας σημειώνουν και τούτο: «Ο Στρατός βγαίνει στους δρόμους μόνον όταν του ζητηθεί και με συγκεκριμένους όρους και όχι όποτε κρίνει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου».

Η εντολή για τον Στρατό δόθηκε στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας (το ζήτησε πρώτα ο κ. Θεοδωρικάκος) και τα τμήματα άρχισαν να βγαίνουν στους δρόμους στις 7. Έφθασαν όμως στα σημεία μετά από τέσσερις ώρες αφού είχαν να διασχίσουν μια Αθήνα γεμάτη από κλειστούς δρόμους και εμπόδια. Αυτός ήταν ο λόγος που ο Στρατός έφθασε αργά. Μετά τις 11 το βράδυ έφθαναν στα σημεία και σταδιακά.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν όλο το βράδυ στο Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) και έδινε κατευθύνσεις. Αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι, όπως ειπώθηκε, εκπαιδευμένες στον απεγκλωβισμό πολιτών από το χιόνι. Άλλη είναι η δουλειά και η αποστολή τους.

Αποστολή για τους απεγκλωβισμούς έχει η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και γενικά η Πολιτική Προστασία, που εκπαιδεύει στελέχη και διαθέτει μέσα για αυτόν τον σκοπό.

Ο Στρατός όμως διαθέτει μηχανήματα, τα μέσα που μπορεί να τα παραχωρήσει στην Πολιτική Προστασία.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ 26.01.2022

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. "Ο Στρατός βγαίνει στους δρόμους μόνον όταν του ζητηθεί και με συγκεκριμένους όρους και όχι όποτε κρίνει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου" το άλλο με τον τοτό το ξέρετε? Να είστε καλά με κάνατε και γέλασα. Προσοχή μην βάζετε πολλούς όρους γιατί έχει κρίσεις. Άκου εκεί οι μαθητές της ΣΣΕ στα χιόνια και είστε ακόμη στη θέση σας. Χάθηκε η ντροπή σε αυτόν τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι ακριβώς. Αλλά για να βγεί ολόκληρος ΑΓΕΕΘΑ να διατρανώνει τα αυτονόητα και λογικά, προφανώς κάποιοι άχρηστοι προσπαθούν να φορτώσουν πάλι ευθύνες και στις ΕΔ, για να την γλυτώσει η λαμογιοεταιρια και τα υπουργεία. Γι'αυτό λοιπόν αφού θα τον καρατομησουν στο γόνατο, να αφήσει τις πολιτικορεκτολογιες και να βγεί να τα πει ωμά και σταμάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ο στρατός και τα ΣΑ ,θέλουν χρόνο για να πάνε εκεί που πρέπει να πάνε. Είτε είναι βουνό κακοτράχαλο,είτε Αττική Οδό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Ο Στρατός βγαίνει στους δρόμους μόνον όταν του ζητηθεί και με συγκεκριμένους όρους και όχι όποτε κρίνει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου» Πολύ ξεκάθαρη θέση. Μήπως αυτός που το δήλωσε έχει μάθει ήδη ότι αποστρατεύεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΌΤΑΣΗ
    Ο κ. ΥΕΘΑ ο Μαρμαράς ο κ. Παναγιωτόπουλος Να ς ζητήσει αποζημιώσεις από την Εταιρία ΑΤΤΙΚΉ ΟΔΟΣ Α.Ε. για τους Αξιωματικους, Υπαξιωματικούς και Στρατιώτες και για τα καύσιμα και για την ξηρά τροφή και να αποζημιωθεί όλο το προσωπικο που συμμετείχε...
    Κ. Αρχηγέ κ. Φλώρο να το απαιτήσεις. Ήταν σέ ιδιωτικό δρόμο. Οι πολίτες ιδιοκτήτες των οχημάτων θα αποζημιωθούν...
    Γιατί ΟΧΙ οι Αξιωματικοί και οι Φαντάροι; Αλλιώς θα είστε άδικοι!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή