Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ: Ποιοι παραμένουν-Νέος Α/ΓΕΑ ο Θεμ. Μπουρολιάς-Τι αποφάσισε

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ: Ποιοι παραμένουν-Νέος Α/ΓΕΑ ο Θεμ. Μπουρολιάς-Τι αποφάσισε

Παραμένουν οι Α/ΓΕΕΘΑ-Α/ΓΕΣ-Α/ΓΕΝ. Νέος Α/ΓΕΑ ο Θεμ. Μπουρολιάς-Νέος Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, ο Αντιπτέραρχος Φασούλας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού:

Υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδρίασε, σήμερα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με αντικείμενο τις τακτικές κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

To ΚΥΣΕΑ αποφάσισε:

- Την παράταση της θητείας του Αντιστράτηγου (ΤΘ) Χαράλαμπου Λαλούση ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) κατά ένα ακόμη έτος.

- Την παράταση της θητείας του Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη (ΠΝ) ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) κατά ένα ακόμη έτος.

- Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ).

- Την επιλογή του Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

- Την τοποθέτηση του Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Φασούλα ως Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, σε αντικατάσταση του επιλεγέντος για τη θέση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

- Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη.

- Την επιλογή του Αντιστρατήγου Π.Σ. Αλέξιου Ράπανου ως Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

 1. Άντε βρε στην υγεία σας. Τα καταφέρατε άλλη μια χρονιά. Άλλη μια χρονιά που η επετηρίδα πάει στο αγύριστο, γιατί πήξαμε στους άριστους και ειδικά στους αναντικατάστατους. Άλλη μια χρονιά που θα αποστρατευτουν ανώτερα στελέχη με διπλώματα, πτυχία, ξένες γλώσσες, ακριβοπληρωμένη πανεπιστημιακή εκπαίδευση, ακριβοπληρωμένη τεχνική εκπαίδευση, όπως χειριστών Ε/Π κ.α. Άλλη μια χρονιά για ικανοποιήσουν μερικοί (όχι όλοι φυσικά) το εγώ τους, την ωραιοπάθεια και την φιλαυτία τους. Α ξέχασα και μετά από κανά δύο μήνες θα μας γεμίσουν αναντικατάστατους υπερήλικες ΕΟΘ και επαναφερόμενους (όσον αφορά τις ΕΔ) που η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι πολύ κατώτερη των στελεχών που θα αποστρατευτούν με 32, 33 και 34 (μαζί με την σχολή) χρόνια υπηρεσίας. Καληνύχτα Ελλάδα, καληνύχτα ΕΔ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι Αρχηγοι δεν ειναι Μητροπολιτες. Η Ηγεσια πρεπει να ανανεωνεται. Αυτος ειναι ο κανονας (οι εξαιρεσεις παντα θα υπαρχουν). O Αμερικανος Nαυαρχος Τσεστερ Νιμιτς που ειχε διαπρεψει στο πολυ δυσκολο μετωπο του Ειρηνικου, μετα τον πολεμο εγινε Αρχηγος του ΓΕΝ (Chief of Naval Operations). Eμεινε στην θεση του Αρχηγου ΜΟΝΟ δυο χρονια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. δεν το ξέραμε να αλλάζουμε Αρχηγούς κάθε όποτε συμφέρει κάποιους για να έρθει και αυτών η σειρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να το κοιτάξεις σύντομα στο πλησιέστερο νοσοκομείο και με κάποιον συγγενή μαζί σου για ασφάλεια. Κατά τα άλλα, μπράβο, πιστεύω να σε αποζημιώσουν γρήγορα μικρέ μου λούστρε.

   Διαγραφή