Ο Κ. Μητσοτάκης συγκαλεί αύριο το ΚΥΣΕΑ για τις τακτικές κρίσεις της ηγεσίας ΕΔ

Ο Κ. Μητσοτάκης συγκαλεί αύριο το ΚΥΣΕΑ για τις τακτικές κρίσεις της ηγεσίας ΕΔ

Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) θα προεδρεύσει αύριο Πέμπτη, στις 10:00 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με θέμα τις τακτικές κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΥΣΕΑ πρόκειται να αποφασίσει, μετά από σχετική εισήγηση του καθ’ ύλην αρμοδίου Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου για τα εξής θέματα:

1) Την αποστρατεία του νυν Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη του οποίου η διετής θητεία είχε παραταθεί πέρσι κατά ένα έτος και φέτος εξαντλήθηκε και δεν παρατείνεται άλλο.

2) Την επιλογή του αντικαταστάτη του νέου Αρχηγού ΓΕΑ, θέση που θεωρείται ότι θα αναλάβει ο Νο.2 στην ιεραρχία της Πολεμικής Αεροπορίας, νυν Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

3) Την παράταση, όπως εκτιμάται, κατά έναν (τρίτο και τελευταίο) χρόνο της θητείας των Αρχηγών ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση και Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ.

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Οι απολύσεις των 52+ ξεκινούν με την υπογραφή Μητσοτάκη. Αφού χρησιμοποίησαν τους στρατιωτικούς στην κρίση τώρα έρχεται ο Γολγοθάς των απολύσεων. Οι "γέροι" πενηντάρηδες στα σπίτια τους για να προσλάβουν τα golden boys του Μητσοτάκη. Συνένοχοι οι αρχηγοί που θα εκτελούν εν ψυχρώ τους συναδέλφους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oι ηλικιες ολων ειναι στα 59 ετη με 42 ετη πραγματικης υπηρεσιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον Μάρτιο θα απολυθούν χωρίς αίτησή τους Πλωτάρχες, Συνταγματάρχες και Σμήναρχοι 52 ετών με 30 πραγματικά συν 4 οι σχολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή