Ελεύθερη ή με γενναία-τιμητική έκπτωση η διέλευση Στρατιωτικών από τα Διόδια Αττικής Οδού ζητά από Πρωθυπουργό η ΠΟΜΕΝΣ

Ελεύθερη ή με γενναία-τιμητική έκπτωση η διέλευση Στρατιωτικών από τα Διόδια Αττικής Οδού ζητά από Πρωθυπουργό η ΠΟΜΕΝΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) εξέδωσε έγγραφο με θέμα: «Ελεύθερη διέλευση των εν ενεργεία Στρατιωτικών από τους Σταθμούς Διοδίων της Αττικής Οδού».

Αναλυτικά:

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, Αξιότιμε κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε της Εταιρείας «Αττική Οδός ΑΕ».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., εκφράζει τη λύπη της για τις συνθήκες που αντιμετώπισαν οι πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και όχι μόνο, εν μέσω της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΣ» που πλήττει τη χώρα.

Παράλληλα εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στους άνδρες και τις γυναίκες συναδέλφους μας, που ακόμα μια φορά, υπό αντίξοες και ακραίες συνθήκες, αποδείχθηκαν αντάξιοι των περιστάσεων συνδράμοντας τα μέγιστα προκειμένου να προσφέρουν είδη άμεσης ανάγκης αλλά και να απεγκλωβίσουν συμπολίτες μας.

Για πολλοστή φορά οι ΕΔ προσέφεραν με αυταπάρνηση στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας συνδράμοντας τα μέγιστα, κυρίως κατά τη διάρκεια της αδυναμίας της εταιρείας «Αττική Οδός ΑΕ» να παράσχει υπηρεσίες ασφαλούς διέλευσης των αυτοκινήτων, από τον πιο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της Αττικής, που αποτελεί τον περιφερειακό δακτύλιο της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας και τη σπονδυλική στήλη του οδικού δικτύου της Αττικής. Για άλλη μια φορά οι ΕΔ παρείχαν με επιτυχία σε έτερα Υπουργεία, υπηρεσίες που εκφεύγουν της αποστολής τους.

Επισημαίνουμε ότι δεν θέλουμε να γίνουμε μάρτυρες ενός επαναλαμβανόμενου και κακόγουστου σεναρίου που αρχίζει με την άοκνη συμμετοχή των ΕΔ σε κάθε είδους έκτακτη κατάσταση, συνεχίζει με διθυραμβικά σχόλια επί των αποτελεσμάτων τους και καταλήγει στην μηδενική έμπρακτη αναγνώριση του έργου τους από την πολιτεία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., σας θέτει υπόψιν σας την παρακάτω πρόταση καλώντας σας σε οδηγίες - πρωτοβουλίες - κατευθύνσεις αρμοδιότητας σας, ως ελάχιστη και έμπρακτη αναγνώριση των όσων με αυτοθυσία προσέφεραν οι ΕΔ:

Από σήμερα και στο εξής, ελεύθερη διέλευση όλων των εν ενεργεία στρατιωτικών ή μια γενναία - τιμητική έκπτωση από τους Σταθμούς Διοδίων της Αττικής Οδού, με την επίδειξη της στρατιωτικής τους ταυτότητας, κατά τον χρόνο μετάβασης τους από και προς τις Μονάδες που υπηρετούν.

Πέραν των ανωτέρω καθιστούμε σαφές ότι οι ΕΔ θα συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες οποτεδήποτε και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συνδράμοντας τα μέγιστα προς ανακούφιση των πληγέντων και όχι μόνο, συμπολιτών μας.

Το σχετικό έγγραφο της ΠΟΜΕΝΣ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Και όσοι δεν περνάνε από εκεί τι??? Μήπως θα έπρεπε να ζήτηση από την εταιρία εφάπαξ αποζημίωση για κάθε έναν που απασχοληθηκε 18ωρα??? Μήπως θα έπρεπε να κατευθύνετε τα στελέχη να κάνουν αγωγές στην εταιρία μιας και είναι ιδιωτικός φορέας για όλο αυτό??? Πόση διαφορά έχει ένας πολίτης που έμεινε εγκλοβισμενος 20 ώρες στο κρύο, από έναν οπλίτη που έμεινε κι αυτός τοσες ώρες στο κρύο να φτιαριζει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοστολόγηση των υπηρεσιών που παρείχαν οι ένοπλες Δυνάμεις και καταβολή αυτών στα μετοχικά ταμεία... Έτσι πρέπει να γίνεται σε κάθε αίτημα συνδρομής.. σε κάθε δήμαρχο ή ιδιώτη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα υπάρχει σχετικός Νόμος που προβλέπει την αποζημίωση των ΕΔ σε περίπτωση παροχής υπηρεσιών σε άλλους φορείς του Δημοσίου και μάλιστα αναλυτικά για κάθε είδος οχήματος/μηχανήματος. Αλλά στο όνομα του ΞΕΝΟΚΡΑΤΗ όλα δωρεάν...

      Διαγραφή
  3. Εκτός από ΑΣΧΕΤΟΙ κύριοι της ΠΟΜΕΝΣ τώρα προκύπτει ότι στερείστε και ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΟΣ. Το ίδιο ισχύει και για την ΠΟΕΣ που ζήτησε από τον Α/ΓΕΕΘΑ να εξετάσει αν η αποστολή στρατιωτικών για να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό εμπίπτει στις αρμοδιότητες των Ε.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή