ΕΠΟΠ: Δυνατότητα παραμονής στις ΕΔ πέρα των 50 ετών όσοι επιθυμούν και όχι λύση τύπου ΕΟΘ ζητά από ΥΕΘΑ η ΠΟΜΕΝΣ

ΕΠΟΠ: Δυνατότητα παραμονής στις ΕΔ πέρα των 50 ετών όσοι επιθυμούν και όχι λύση τύπου ΕΟΘ ζητά από ΥΕΘΑ η ΠΟΜΕΝΣ

Η ΠΟΜΕΝΣ και η Γραμματεία ΕΠ.ΟΠ/ΠΟΜΕΝΣ με νέο έγγραφό τους προς τον ΥΕΘΑ, που αφορά δίκαια αιτήματα για το συνταξιοδοτικό των ΕΠ.ΟΠ.,

Ζητούν-υπενθυμίζουν τα παρακάτω:

α. Όλοι οι ΕΠ.ΟΠ πρέπει να έχουν δικαίωμα στην επιλογή της παραμονής στις Ένοπλες Δυνάμεις σύμφωνα και με την πρόταση που έχουμε καταθέσει με το (α) όμοιο έγγραφο της Ομοσπονδίας την 25 Ιουνίου 2020 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) για να υφίσταται η δυνατότητα συμπλήρωσης πλήρης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, ούτως ώστε η σύνταξη που θα λαμβάνει το προσωπικό να βρίσκεται σε αναλογία με τις αποδοχές ενέργειας και να εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση του. Στην περίπτωση δε που η Υπηρεσία επιλέγει την αποστρατεία συναδέλφων, είτε στα πλαίσια των κρίσεων, είτε λόγω ηλικιακού ορίου, κάτω των 60 ετών που προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος, θα πρέπει να καταβάλει η ίδια η Υπηρεσία, τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές του εργαζομένου για το υπολειπόμενο χρόνο μέχρι τα 40 έτη υπηρεσίας ή το 60 έτος της ηλικίας.

β. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην προοπτική εφαρμογής λύσεων τύπου Ε.Ο.Θ. θέτοντας στελέχη Εκτός Οργανικών Θέσεων όπως καθορίζεται στο άρθρο 39Α του ΝΔ 445/1974 οδηγώντας τους συναδέλφους μας σε ομηρία και αντιπαλότητα μεταξύ τους.

γ. Ένταξη των ΕΠ.ΟΠ στις διατάξεις του Ν.4609/19 άρθρο 10 παρ. 23 όπου καταργεί τα ηλικιακά όρια για τους ομοιόβαθμους τους Μονίμους Υπαξιωματικούς μη παραγωγικών σχολών και Βαθμολογική Αναμόρφωση του θεσμού σύμφωνα με την (α) σχετική πρότασή της.

Επίσης καλούν:

α. Την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία σε διάλογο, ώστε να υλοποιηθούν οι προτεινόμενες λύσεις για την επίλυση του συνταξιοδοτικού – βαθμολογικού ζητήματος των Μονίμων Υπαξιωματικών προερχόμενους από τον θεσμό των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) και οι οποίες τυγχάνουν ρεαλιστικής εφαρμογής εναρμονίζοντας το χρόνο αυτεπάγγελτης αποστρατείας με τον χρόνο που απαιτείται για τη συμπλήρωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

β. Όλους τους Επαγγελματίες Οπλίτες να στηρίξουν με την εγγραφή και την συμμετοχή τους, στα πρωτοβάθμια σωματεία που ανήκουν στην Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. για να δώσουμε από κοινού τον αγώνα για την αξιοπρέπεια και την δικαιοσύνη.

Το σχετικό έγγραφο της ΠΟΜΕΝΣ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Η δυνατότητα παραμονής μέχρι τα 58 πρέπει να δοθεί σε όλους τους στρατιωτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα βγάλουν προκήρυξη ΕΠΟΠ σε λίγο. καλό είναι να συμπεριλάβουνκαι το θέμα τ ης συνταξιοδοτησης στο ΦΕΚ.προκειται για νέους Έλληνες ανθρώπους.ετσιωστε να ξέρουν οι νέοι αυτοί πόσο αναλώσιμοι είναι για τη μητέρα πατρίδα και να πράξουν ανάλογα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόβλημα λύνεται ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ συνταξιοδοτικό καθεστώς,Οποιο άλλο μέτρο και αν ληφθει θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν ΠΟΜΕΝΣ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς, έτσι ακριβώς, όλα τα άλλα νά'χαμε να λέγαμε και να ασχολούμαστε με βλακείες και έγγραφα σαΐτες από το ένα υπουργείο στο άλλο. Αποκλειστικά υπεύθυνοι οι ΥΕΘΑ τα τελευταία 10 χρόνια και αποκλειστική στους ευθύνη να επαναφέρουν το πρότερο καθεστώς, εάν το θέλουν φυσικά.

      Διαγραφή
  4. Όσοι επιθυμούν ας κάτσουν οι υπόλοιποι ας φύγουν με το κεφάλι ψιλά και χωρίς μεταθέσεις !Έτσι κι αλλιώς αποδείχτηκε προσφάτως ότι βαθμούς δε δίνει Όποτε ποιος θα κάτσει είκοσι χρόνια ασμιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το αξιωμαχο του Στρατού για οπλίτες είναι έως τα 50 έτη μέγιστο. Να βρουν τρόπο να αποστρατεψουν το προσωπικό χωρίς να τους χαντακωσουν μισθολογικα και να προσλάβουν νέο αίμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή