Παύονται οι μνημονιακές μειώσεις-κρατήσεις ν.4093/12 στα μερίσματα αποστράτων ΕΔ

Παύονται οι μνημονιακές μειώσεις-κρατήσεις ν.4093/12 στα μερίσματα αποστράτων ΕΔ

Παύονται μνημονιακές μειώσεις και κρατήσεις στα μερίσματα αποστράτων Ε.Δ.

Την είδηση έκανε γνωστή ο βουλευτής ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, σε σχετική του ερώτηση με θέμα «Διαμαρτυρίες για διαφορές στα μερίσματα των αποστράτων».

«Η πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την παύση των μειώσεων και κρατήσεων στα μερίσματα και την οικονομική ενίσχυση που καταβάλλουν τα Μετοχικά Ταμεία και οι οικείοι Ειδικοί Κλάδοι στους μερισματούχους τους, βάσει αποφάσεων που είχαν πορθεί την περίοδο των Μνημονίων, είναι προς την ορθή κατεύθυνση», δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος.

Σύμφωνα με το larissanet.gr:

Θετικά νέα από ΥΠΕΘΑ σε Μ. Χαρακόπουλο: Παύονται μνημονιακές μειώσεις και κρατήσεις στα μερίσματα αποστράτων Ε.Δ.

«Η πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την παύση των μειώσεων και κρατήσεων στα μερίσματα και την οικονομική ενίσχυση που καταβάλουν τα Μετοχικά Ταμεία και οι οικείοι Ειδικοί Κλάδοι στους μερισματούχους τους, βάσει αποφάσεων που είχαν παρθεί την περίοδο των μνημονίων είναι προς την ορθή κατεύθυνση. Είναι θετικό ότι στο ΥΠΕΘΑ τείνουν ευήκοον ους στα δίκαια αιτήματα όσων υπηρέτησαν ευόρκως την πατρίδα. Είμαι βέβαιος ότι σταδιακώς με την ολοένα και ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη θα πληθύνουν και τα μέτρα που θα ενισχύσουν το εισόδημα των εν ενεργεία στελεχών που με αυταπάρνηση υπερασπίζονται την πατρίδα σε εποχές σοβαρών προκλήσεων». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο σε σχετική του ερώτηση με θέμα «Διαμαρτυρίες για διαφορές στα μερίσματα των αποστράτων».

Στην απάντησή του ο αρμόδιος υπουργός αναφέρει ότι «με τις διατάξεις του ν.4093/2012 (Α’222) θεσπίστηκαν, από την 1η Ιανουαρίου 2013, κλιμακωτές μειώσεις και κρατήσεις στα ποσά των μηναίων συντάξεων ή στο άθροισμα συντάξεων και μερισμάτων άνω των χιλίων ευρώ. Τα ποσά των υπόψη μειώσεων και κρατήσεων υπολογίζονται από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ, η οποία σύμφωνα με τις διατάξεις του εν λόγω Νόμου συγκεντρώνει, ελέγχει και διασταυρώνει τα στοιχεία συντάξεων των δικαιούχων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στους οποίους περιλαμβάνονται τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και οι οικείοι Ειδικοί Κλάδοι (Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ., Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Ν., Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Α.). Στη συνέχεια τα εν λόγω ποσά επιμερίζονται και αποδίδονται στα εν λόγω Ταμεία ως έσοδο.

Οι υφιστάμενες διαφορές προκύπτουν, αφενός διότι οι εν λόγω κρατήσεις είναι κλιμακωτές και επιβάλλονται στα ποσά των μηναίων συντάξεων ή στο άθροισμα συντάξεων και μερισμάτων άνω των χιλίων ευρώ και αφετέρου διότι επιβάλλονται κυρίως στους μερισματούχους που συνταξιοδοτήθηκαν προ της εφαρμογής των διατάξεων του ν.4387/2016 (Α'85), δηλαδή προ της 15ης Μαΐου 2016.

Τέλος σας γνωρίζω ότι, κατόπιν πρωτοβουλίας της παρούσας πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με γνώμονα την εξομάλυνση των υπόψη διαφορών και την ισότιμη αντιμετώπιση του συνόλου των μερισματούχων, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της νομικής επεξεργασίας σχέδιο τροπολογίας, με το οποίο προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την παύση των εν λόγω μειώσεων και κρατήσεων στα μερίσματα και την οικονομική ενίσχυση που καταβάλουν τα Μετοχικά Ταμεία και οι οικείοι Ειδικοί Κλάδοι στους μερισματούχους τους».

Δείτε ΕΔΩ την απάντηση του ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλου.

Δημοσίευση σχολίου

26 Σχόλια

  1. Απατεώνες δωστε και τα αναδρομικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 04/1/2020 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕΤΟ ΜΤΣ ΚΑΙ ΕΚΟΕΜΣ ΑΚΟΜΑ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά τις 18:00 και ανάλογα με την τράπεζα... Βιάζεσαι... Χαχαχα Καλή Χρονιά με Υγεία!!

      Διαγραφή
  4. Αυτό στο ( ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο ) ξέρετε πόσο θα το ακούμε ακόμα?? Μέχρι τις εκλογές...!!!!!!!!
    Και γιατί δεν μιλάνε για αναδρομικοτητα ας πουμε???
    Χαχαχαχα
    Μ αλλά λόγια να αγαπιόμαστε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΤ΄ΑΡΧΑΣ ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ . ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ : ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ , ΘΑ ΘΑ ΘΑ ,,,,,............. (ΑΕΙ-
    ΜΝΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Η΄ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ
    1980-1990 , ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΤΙ ΧΡΟΝΙΑ .
    ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΜΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ Κ. ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ
    ΑΡΘΡΟΥ . (ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΣΚΗΣΕΙ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΛΗΣΤΕΙΩΝ
    ΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΓΟΜΑΙ , ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟ-
    ΗΤΟ) ΕΧΩ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΔΙΚΑ Α.Ε. (ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟ-
    ΓΡΑΦΕΣ) ΑΠΟ ΤΟ 2019 , ΟΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΟΤΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
    ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΔΗΛΆΔΗ ΤΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ 4093/12) ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑ-
    ΜΕΙΟ ΚΑΙ Η ΗΔΙΚΑ ΑΠΛΩΣ ΤΙΣ ΤΑΞΙΝΟΜΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΑ !!!!!!!!!!!!!! Ο ΚΑΘΕ ΝΟΩΝ
    ΝΟΕΙΤΟ ...... ΑΥΤΑ , ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΙΘΕΤΑΙ ΑΛΛΩΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ..........
    ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ , ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός, μην αγχώνεσαι όμως γιατί δεν τους πιστεύει κανείς.

      Διαγραφή
  6. Φαινεται καποιοι κοιμουνται και παρολο που το ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟ ΠΟΡΤΑΛ ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ τα εχει δημοσιευσει ρωτανε και ξαναρωτανε με αποτελεσμα γινονταΙ βαρετοι > 27 ΝΟΕ 2021>
    Δείτε τις Ημερομηνίες Καταβολής Μερίσματος ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ έτους 2022
    https://www.staratalogia.gr/2021/11/2022_27.html
    Μην αντιδρουν σε οτιδηποτε θετικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί ρε φίλε σου χάλασαν την φραπεδιά οι "βαρετοί" ? που βγήκες να κουνήσεις το δάχτυλο

      Διαγραφή
  7. Τα ίδια ένα χρόνο ακριβώς, δεν ντρέπονται λίγο,ποιο εύκολο είναι να περάσουν μια τροπολογία από τό να βγαίνουν κάθε λίγο να κάνουν κάνουν δηλώσεις περί αποκατάστασης της αδικίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή θα σταματήσει το -40% για τα πάνω από 1000 για τους κάτω των 55?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εντάξει άλλη μια ενημέρωση "πυροτέχνημα" και εξηγούμαι με ότι διαβάζω, "είναι προς την ορθή κατεύθυνση", "βρίσκεται στο τελικό στάδιο της νομικής επεξεργασίας σχέδιο τροπολογίας", κάτι αντίστοιχο δεν μας έλεγε και ο υπουργός απ την αρχή του χρόνου; (2021) Από την επεξεργασία, στην κατάθεση - ψήφηση ως το παύονται, είναι μακρύς ο δρόμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο δρομος ειναι ή πολυ μακρυς ή πολύ συντομος αναλογα των εκλογων. βγηκε κ ο χαρακοπουλος να μας πει τι? τα ιδια κ τα ιδια

      Διαγραφή
  10. Μπούχτισε ο κόσμος από αηδίες, έφτασε στα όρια του, έτοιμος να εκραγεί με την ελευθερία, το τελευταίο μίλι, τα ξέφωτα και τα φώτα στο τούνελ και είπαν τους λαμπαδηδρόμους των επερωτήσεων να τους χρησιμοποιήσουν σε άλλους ρόλους, αυτούς του κατευνασμού, είναι αργά όμως πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ ΤΗΝ΄΄ ΟΡΘΗ ΚΑΤΕΎΘΥΝΣΗ΄΄ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΈΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΚΟ ΕΦΑΠΑΞ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ παράνομα και εσφαλμένα παρακρατηθηκε ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ {ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012}. ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ ΣΕ 10 ΑΞΚΟΥΣ ε.α..ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΆΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ Νομο 4093/12.{ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ δικαιούχοι ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΤΟΤΕ ΑΚΕΡΑΙΟ!!! και ουδέποτε το επέστρεψαν{!}.

    ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ (2012-2022} ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΛΟΑΑ {τέλος του 2020}, ΤΟ ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ,ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΦΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!. {ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΤΕΛΕΣ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ που συγκεντρωτικά για όλους μαζί,ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΕΝΟΣ(1) ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΑΞΚΟΥ(?)}.
    ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ-ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ....΄΄Η Πατρίς ευγνωμονούσα"......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πόσο ψέμα ακόμη! Από αρχές 2021 νομοθετεί ο εν λόγω κύριος και η ληστεία συνεχίζεται! Όπως νομοθετεί και για το χαράτσι που έβαλε στις ΛΑΦ και η επιβολή συνεχίζεται! Οι εκλογές πλησιάζουν και τότε τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ολες οι απαντησεις ΥΕΘΑ είναι copy/paste > βρίσκεται στο τελικό στάδιο της νομικής επεξεργασίας σχέδιο τροπολογίας, με το οποίο προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την παύση των εν λόγω μειώσεων και κρατήσεων στα μερίσματα ….
    Οι νεοι Προεδροι των ενωσεων που εκλεχτηκαν ανηκουν στον σκληρο πυρηνα της ΝΔ και εχουν τον λογο. Εχουν γινει 7 ερωτησεις στη ΒΟΥΛΗ για τις κρατήσεις του Ν 4093/2012 εντος του 2021 που ισχυει μονο σε εκεινους που εφυγαν πριν Μάιο 2016.ΣΗΡΙΑΛ. από ΜΑΡΤ 2021 μεχρι ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2022.
    Η δημιουργία μερισματούχων δυο ταχυτήτων προ Ν.4387/12-Ο5-16 ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ και μετα με τον Ν.4670/20 ΒΡΟΥΤΣΗ ,είναι πέραν πάσης λογικής και δεν τιμά το χώρο των Ε.Δ
    Εκτος και αν ισχυσει το σχολιο συναδελφου > Παραμονές των εκλογών, όποτε αυτές γίνουν-πιθανότατα το 2022- ίσως δοθούν λύσεις!Στην ΕΛΛΆΔΑ,πάντα έτσι γίνεται. Να μην τα καίμε όλα τα χαρτιά! Μην περιμένετε νωρίτερα...Ενωρίτερα,το ΄΄τάξιμο δεν χαλάει σπίτια΄...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το έχω ξαναγράψει ότι αν σταματήσει η κράτηση στα ταμεία, πολλοί θα αλλάξουν κλιμάκιο με αποτέλεσμα θα μειωθεί και το ποσό κράτησης στην σύνταξη, οπότε η τελική επιστροφή είναι πολύ μεγαλύτερη. Αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στον ΕΦΚΑ, γιαυτό καθυστερεί η επίλυση του θέματος (πατάτα που καίει.. ας την διαχειρισθεί..ο επόμενος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. οι αλλοι πηραν και μποναμα Χριστουγενων και εμεις του ΣΞ υποσχεσεις.Ο κυβος εριφθει .Η ψηφος των δεδομενων πεταξε πια Κυριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μητσοτακη πες αλευρι .Οι αποστρατοι σε γυρευουτν .Ακομα και εμας μας διαχωρησαν σε πατρικιους και πληβειους οι αθεοφοβοι ,δινοντας δωρα στους μεν ενα .....τιποτα στο χερι στους δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κυριάκο δώσε την τελική λύση στο όλο θέμα. Τα Feknew του υπουργού σου δεν πείθουν….κανένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βρε νικολάκη τι σαχλαμάρες είναι αυτές που αμολάς; Θα σου τραβήξω το αυτάκι υπουργάκι μου καημένο και θλιβερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΙΜΑΙ 62 ΧΡΟΝΩΝ.ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ 351 ΕΥΡΩ.ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ 3 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΕΣ 13 ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΑΛΛΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ ΒΡΟΥΤΣΗ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή